icon

Hnisavé ložisko pod nechtom u dieťaťa: Ako postupovať?

evickuska
24. jan 2025

Ahojte. Syn si poranil prst popri zhone pri malej atď. som si myslela, že je to zaderik, tak som mu to osetrila, hnis nebol troska v repiku a natrela framykoinom.
Dnes to ma ale horsie. Urobilo sa zospodu pod nechtom akoby hnisave lozisko, neviem ale ci je to hnis. No vyzera to hrozne 🥺 mate s tym skusenost?

Hnisavé ložisko pod nechtom u dieťaťa: Ako postupovať?Hnisavé ložisko pod nechtom u dieťaťa: Ako postupovať?Hnisavé ložisko pod nechtom u dieťaťa: Ako postupovať?Hnisavé ložisko pod nechtom u dieťaťa: Ako postupovať?
mamamasama
24. jan 2025

U nás zabral pythiol. Po troch dňoch to prešlo. Náš to mal ešte horšie. Sleduj,či nemá zvýšenú teplotu, aby z toho nebol zápal. Ak sa ti to nezdá a zhoršuje, skoč pre pokoj v duši k pediatrovi.

diaalex
24. jan 2025

@evickuska neboj, moja väčšia to mala… zohriala som vodu, vyžmýkala 1 citrón, pomiešala s vodou a malá namočila ruku na 10min 🙂 takto som to aj 3x za deň robila a zahojilo sa to

balerina2025
24. jan 2025

davala som betadine.

kristina2412
24. jan 2025

Ja som na to dávala tea tree olej a za dva dni to prešlo.

vorkola
24. jan 2025

Ano,tea tree olej na povrchove zapaly velmi dobry a ucinny,Ten prstek potri len po tu zapalenu cast,dalej nie,lebo zdravu cast by si prilis vysusila,namoc a nechaj vysusit nezabalovat do obväzu, ,zo zacitku,ked ho namocis do toho tea tree, to ma taku reakciu,sa ti to bude zdat, ze sa to zhorsilo. ale naopak, na druhy den ,by sa to malo stahovat. na druhy den namocit len malinko,alebo vobec,ale az na treti den malo namocit na stvrty den bude este cerveny ,ale malo by to hnis vytiahnut ,Na piaty den prstek uz len rurovy,,Toto je lepsie,lebo mudr,by to operovali,ked uz je to zahnisane.S tym tea tree velmi opatrne.

evickuska
autor
26. jan 2025

@mamamasama nie nie nema, mal 5 dni, vybehla plna pusa aft a zapal dasien a toto asi 2 dni potom ako mal záderik 😔

evickuska
autor
26. jan 2025

@vorkola boli sme na chire vcera rano, uz mal loziska do polky palceka aj zospodu, tak to rozrezali, rozpichali a dnes mame kontrolu 🙈