icon

Horúčka u 5-ročného na dovolenke pri mori

cipina
1. aug 2022

Ahojte, mal niekto podobný problém, ako ste to zvládli? Sme na dovolenke v Egypte, cesta ok, ale syn (skoro 5r.) začal mať horúčky na druhý deň po príchode (tak 39 stupnov). Dali sme lieky proti teplote, inak je ok až na zapchatý nos. Vraciame sa až za 5 dní. Prefúkla ho klíma, ale aj tak 💁Som z toho nešťastná, je to naša prvá dovolenka s dieťaťom.

panelacikova
1. aug 2022

@cipina dovolím si tvrdiť, že z klímy by nemal 39. určite dávať protizápalové lieky od teploty /Nurofen napríklad/, spočiatku by ste ich mali dávať 2-3 dni aspoň 3x denne. pre istotu, proti prípadnému akémukoľvek zápalu. nič iné nenarobíte. tých 5 dní pri tejto horúčke bude tak akurát trvať jeho rekonvalescencia, ak sa teda začne dávať dokopy. iné problémy nemá? koľko dní má horúčky, deň-dva-tri?

tenerifka
1. aug 2022

@cipina 39 horucky nie je z prefuknutej klimy, to len na okraj, chytil nejaky virus.
Hlavne nech pije vela vody, cez deñ nech je v tieni.

simonah73
1. aug 2022

hm, isli ste tam lietadlom, momentalne vela pripadov covidu, (aj moj muz to po dvoch rokoch co vydrzal dostal v lietadle) testovala si ho?

cipina
autor
1. aug 2022

@simonah73 nie netestovala

simonah73
1. aug 2022

@cipina my sme tiez vsetci pred mesiacom zacinali vysokymi teplotami, len neskor nastupili bolesti noh, tela a mne plus kasel, z ktoreho sa este stale dostavam. tak ja ak by som mala moznost by som otestovala.

panelacikova
1. aug 2022

@simonah73 ja som to tiež dostala na 100% v lietadle. 2 dni na dovolenke a horúčky, bolesť celého tela, pridali sa hnačky, nechutenstvo.... katastrofa. no a dcéra zase po návrate. zrejme tiež z letiska alebo lietadla. akurát u nej len deň horúčka a potom týždeň zapálené hrdlo... no a inak v lietadle tam i nazad kopa chorých, doslova chorých, kašľajúcich ľudí, na nikoho nebrali ohľad, žiaden respik, nič. otrasný národ sme.
a to sme mali dovolenku na prelome jún/júl, čiže podobne ako vy ste boli chorí...

simonah73
1. aug 2022

@panelacikova tak my s dcerami sme nemuseli ani z domu vyjst. muz bol koncom juna na konferencii na cypre a na spiatocnej ceste lietadlom to drapol. my sme mali letiet po 13r 5.7 ale museli sme to stornovat kvoli kovidu. nastastie mame rezervovane aspon HR teraz na konci mesiaca tak ako kazdorocne.

panelacikova
1. aug 2022

@simonah73 hej, ja som ťa pochopila 🙂 ale fakt je toho na mraky teraz. my sme sa netestovali, ale teda ja som presvedčená, že šlo o covid, priebeh ako vo februári, keď nám covid potvrdili. no a chrípku či črevné chrípky my nezvykneme chytať, navyše, ak by šlo o črevnú chrípku, tak aj dcéra by kadila, aj muž. ale kadila som len ja. a zase len ona mala zapálené hrdlo.... také divné a absolútne odlišné príznaky máva covid.

simonah73
1. aug 2022

@panelacikova tak my s muzom mame prve dve ockovania, ktore teda uz na SK nie su platne, na dalsie davky sme uz nesli, ja sice robim z domu, ale tak cely cas chodim nakupovat, isty cas som riesila aj komplet nakupy rodicom. muz robi servis plynovych kotlov takze chodi bezne do domacnosti a tak chodil takmer cely cas co kovid je a nikto z nas to nikdy nechytil ani baby v skole aj ked par krat boli doma v karantene. toto bola u nas vsetkych styroch premiera. dokonca sme boli obidva roky aj v HR na dovolenke a aj to sme v pohode zvladli.

panelacikova
1. aug 2022

@simonah73 to ja som zase chytila asi všetky covidy sveta 😀 aj napriek očkovaniu. ale fakt je, že po očkovaní priebeh jednoduchý, pred katastrofálny....

simonah73
1. aug 2022

@panelacikova tak to posudit neviem. aj ked mne po kazdej chorobe, ktoru mam zostava kasel.

tenerifka
1. aug 2022

k tej ceste lietadlom, neviem, ake su teraz normy v jednotlivych krajinach, ja som letela minuly tyzdeñ v ramci Spain (vnutrostatny let), a ruska su povinne, aj v metre ci v buse, a vobec nikto tu s tym nema problem, obcas sa najde nejaky Poliak alebo Slovak, co vymysla, ze si rusko neda, ale hned je patricne usmerneny. Urcite to ma opodstatnenie.

diewcatqoo
1. aug 2022

My sme takto obstali minuly rok v Taliansku. Syn pocas dna pri ceste uplne v pohode a vecer uz horucka 39,5. 4 dni som s nim sedela na hoteli a snazila sa zrazit horucku, davala zabaly a pod. Vzdy po podani nurofenu horucka klesla a potom zas 39,5 -40. Na piaty den sa zobudil uplne fresh, bez akehokolvek naznaku horucky, akurat mal mierny vysyp na hrudniku. Cize 6. choroba. Sli sme teda konecne na dve hodky k moru a vecer domov. Dovolenka na nezaplatenie 🙂
Drzim palce, nech ste cim skor fit.

kamatopo
2. aug 2022

My presne to iste pred týždňom. 10 ročná dcéra 39. Dávali sme nurofen a Paralen a zábaly . Už som bola zúfalá že sa nám skončila dovolenka a budem volať delegátke. Na druhý deň už len okolo 37,5. A potom už ok. Ale dávam pozor aby sa nevysilovala. To sú deti ,stačí klíma zmena prostredia a vyčerpanie z tepla a z vírusovej infekcie je bakteriálna. 🤷. Držím palce. Ja osobne by som s tak malým dieťaťom Egypt neriskovala. Ale vidíš aj vadsie môže mať virózu. My sme raz chytili v Bg rotaviri a skončili na infuzke. Deti sú také.

cipina
autor
10. aug 2022

Nuz dopadli sme tak, ze syn dva dni horuckoval (cez 39) a na treti den akoby nic 🙂 a tak to bolo az do konca dovolenky, takze sme to zvladli a uzili si more. Doma sme sa po prichode testovali na covid a boli sme vsetci negat. Dakujem za vsetky odpovede ☺️