Horúčka u dieťaťa nad 39: Kedy ísť k lekárovi?
Mám ísť k doktorke ak má 1,5 ročný synček od včera poobedia 39,6 , 39,3 a takéto ? Môžu to byt aj zuby ? Nič iné mu zatiaľ nie je , nepomáhajú ani lieky. Ani s liekmi to neklesne pod 38,5
Ma aj ine priznaky? Ak horucka trva nad 24 hod tak crp test je uz validny tzn ukaze ci sa jedna o virusovu alebo bakterialnu infekciu, ak nema ine priznaky najcastejsie respiracne vzala by som aj moc. Zo zubov to pravdepodobne nebude, skor ma oslabenu imunitu a dostal nieco ine, ak bol s inymi detmi mozno sa z toho vyvinie nejaka detska choroba napr. 6. choroba, treba sledovat pripadny vysyp, alebo ruky nohy usta, takisto pozriet ci nema vyrazky na rukach, nohach, popripade afty. Ak nezaberaju lieky, tak striedat nurofen a panadol, popripade skusit zrazit horucku zabalmi. Nurofen davas davky ako sa maju davat? Hmotnost:2 tolko ml pri tom menej koncentrovanom nurofene od 3 mesiacov.
@anonym_autor zuby nesposobia take vysoke teploty, iba zvyšené.. takze urcite by som teraz ráno išla, alebo aspon zavolala
@anonym_autor ano, isto by som isla k doktorke, bude za tym isto nejaky virus alebo nieco lebo ako tu je napisane, tak zubky nesposobia az taketo vysoke horucky
Moze to byt siesta choroba. Vtedy rychlo nastupi vysoka horucka (aj nad 39) a lieky presne ako pises velmi nezaberaju. Trva to tri dni, potom teplota ustupi a vysype sa. Ale pre istotu aspon zavolaj doktorke a povie ti.
Ja vzdy cakam plne 3 dni, kym nieco riesim s lekarom, aj pocas covidu sme liecili symptomy doma, len som volala na urgent, poradit sa, kedze teplota vystupila aj na 40 stupnov. Po tych 3 dnoch uz vidis, vysyp, sopel, kasel. Alr u nas to bolo malokedy bakterialne. Ani nie su deti nachylne na usne zapaly, ci mocove cesty. Samozrejme, keby sa pridruzili priznaky infekcie usi, mocovych ciest, idem za lekarom. Vacsinou sa to zlomi po tych 3 dnoch a zvladame volnopredajnymi liekmi. Ked to trva dlhsire, je zeleny sopel alebo kasel, ideme k dr., zaklad je davat spravne davky antipyretik, hlavne Nurofen byva problem. Treba ist podla vahy a moze sa striedat po 4 h s Paralenom. Zas necakat, ze po podani lieku to klesne na normalnu teplotu. Ak ma cez 39 a klesne na 38, je to super.
ja davam detom Brufen, ked maju takto vyssie teploty, zakazdym prejdu 🙂 ... toto nevyzera na zubky, vtedy by bola teplota len mierne zvysena. moze to byt aj ta siesta choroba.

@anonym_autor aha ešte som sa zabudla spýtať či doktorka na 100% urobí CRP ? Ak neurobí sama od seba môžem jej to aj povedať ? Lebo bez toho by som nerada odišla.