Horúčkujeme a neviem byť bez Nurofenu
Áni už som sem raz písala ohľadom toho. Dnes som volala k lekárovi a sestrička mi povedala že chrípka alebo zuby alebo aj aj. Ide o to že bez Nurofenu nevieme byť. Vyjde jej horúčka nad 38,5 dám nurofen všetko OK prejde 8h a zas😑 a pritom aj pri týchto hodnotách sa hrá,brble,pije,papá. Lekár mi povedal mán prísť ak sa mi niečo nebude zdať. No mne sa to už nezdá kým oni mi povedali nasadiť vitaminy,tekutiny,nurofen...tak potom aká je situacia keď sa mi to zdať nebude? Už 3.deň ťaháme takto.
Po prve, neuspokojila by som sa s konzultaciou sestricky, nic v zlom, ale ona nie je kompetentna radit a po druhe, ak je uz 3 dni horucka, treba navstivit pediatra
Treba ísť k dr. zmerať crp
Ďakujem zajtra zájdeme naisto.
Keď trvajú horúčky tak dlho, choďte k dr., možno potrebuje liečbu. Skoré uzdravenie!
A ako merias teplotu?
3 dni su ok, ak zajtra bude teplotovat este tak chodte rano k dr. Nech vysetri malu. Ja pocyhbujem ze zo zubov moze mat dieta 38,5+
Inak napr. nam teplotou zacinala choroba, vzdy, a 3-4 dni ziadny iny priznak a potom 5. choroba, 6. choroba, sopel.. hrdlo.. kasel... hocico sa ukazalo ... naucila som sa na nas doma, ze neoplati sa prvy-druhy den utekat k dr ak nevidim co konkretne jej je...
@majla87 v zadku. Keď je kľudnejšia tak jej nameriam iba tak že po odrátaní má len zvýšenú lenže ona sa aj veľa mrví😑
@simca06022011 áno,ani ja nechcem hneď utekať preto sa pýtam tých skúsenejších lebo už mi napadlo že tá 6.ta choroba náhodou..lebo naozaj človek by na nej ani nevidel že jej dačo jej len keď jej chytime hlavičku...
@ankare áno,uvidíme čo bude do rána. Ďakujeme
My sme mali minuly tyzden 3 dni horucky 39,5,tiez mitrvdila doktorka ze zo zubov. Aj ked sme tam prisli maly uz aj kaslal a soplil,stale to boli podla nej zuby. Ale aspon robila crp. V piatok som urobila test a zistila,ze maly mal covid.
@rebekamarcusko fuuuha..to mi ani nenapadlo ale raz sme si už prešli a vtedy bola iba taká že ležala a horúčky...ale teraz sa aj hrá brble vyplazuje sa...tak neviem
No nas bol tiez taky usmievavy. Len v noci tazko spal a casto sa budil. Ale inak by si si ani nevsimla. Potom uz bol uplakany,ked som nu robila zabaly a tak. To uz bolo hrozne. To bol pondelok a cele doobedie sme mu nevedeli zrazit teplotu nizsie ako 39. No isla by som urcite uz zajtra k doktorke. Daj vediet ako ste dopadli.
@simca06022011 ano presne tak, choroba musi aj vyzriet, ci ako to povedat. Ukaze sa, do tych 3-4 dni urcite. Prvy, druhy den teplot este nemusi byt ani pediatrovi jasne, co to je, lebo niektore priznaky nastupia az neskor. A nam vacsinou obycky virozy koncia tak, ze max. 3 dni teploty, predlzuju sa intervaly, ako treba podat noeco od teploty a potom pride sopel, kasel, atd...
@rebekamarcusko nám sa našťastie hneď podarí zraziť.😇oki dám. Ďakujem🙂
@nevenka uvidime aká bude noc a aké ráno ak budeme rovnako zájdem ak ustúpia teploty chvala bohu.
@rebekamarcusko Boze, ja toto tak neznasam, ked v kuse vsetko zvaluju na zuby, este aj sople a kasel. To kde sme??? Ja naposledy som uz povedala, ze ma vsetkych 16 zubov vratane stoliciek uz vonku, nech na mna nejde so zubami. A ostatne deti tiez chore, muz soplavy...ale hlavne, ti budu zubky...🙄.
A 6,5 rocna tiez teplota, opuchla jej sanka, minuly tyzden v piatok sme sli k dr., mala uz 3 dni sople a do toho toto. Joj, ved jej ide sedmicka zub, to z toho. No vravim, to ju tak boli maximalne dasno, ale ma aj sopel, kasel, tak to uz po covide asi tretia choroba a predpisala uz antibiotika. Po 2 davkach akoby utal, aj horucky presli, sopel za dalsi den. Naozaj sa netreba dat odbit s tymi zubami.
Nase deti, ani jedno nemalo zo zubov teploty, maximalne tak 37,3. Nie ze 38,5 az 40...
@nevenka no a to tam mala este medika na praxi a ten,ze no ide ku horna jednotka a ja kukav,ved nema ani spodne. Ze to ide barsjak. Ja ze dobre,ale aj stredny syn mal teplotu. To akoby prepoculi. Furt zuby. Ja ze a to pri zubocj su 40tky? Ze ano,ja ze ale tak ja mam 3.dieta a este sa mi to pri ziadnom nestalo. A mlady ze a ako zrazate teplotu? Viete cipky su na vahu atd. Ja ze dobre ale mojmu synovi sa po cipku nurofen vzdy ulavi,tak toto absolutne nemusime riesit,nie? Mudroval jak radio🤦♀️
3 dni horúčky aj 6choroba môže byt a ďalšia vec, 8 hodín je veľa, daj 6 na rozpätie skrz lieku, aby teplota nestupala stále do výšin. A samozrejme aj močové cesty, aj uši, aj covid, diagnóz je kvantum.
@danielahamar myslím,že pri týchto by sa horúčka zraziť vôbec nedala,ciká pekne stále a nesmrdí to ani nič..za uši sa nechytá a nie je ani podráždená.
U nás mal syn do 2 rokov vysoké horúčky iba zo zubov, trvali vždy 3 dni. Teraz zo škôlky už nosí kadečo a aj ATB nám Dr dáva. 8 hodín rozhranie pri nurofene je fajn, ja dávam vždy až keď vystúpi teplota, alebo ak skôr kvôli spánku nočnému. Včera už musela dat po 4 hodinách od nurofenu panadol, keďže teplota znova vystúpila nad 38,5. Ku doktorke tiež chodíme až po 3 dňoch teplôt, až potom sa často ukáže čo to asi bude. Teraz začala teplota synovi vo štvrtok, v pondelok sme boli u Dr a v utorok skoro ráno už plakal aj na ucho. Našťastie nám Dr dala aj ATB aj pamycon takže som hneď aj do ucha kvapkala a dnes už teplota postupne ustupovala.
Treba sa riadiť vždy aj tým ako dieťa vyzerá, či je čulé a hrá sa alebo leží, je uplakané atď. Občas sa smejem čo za povzbudzujúce látky dávajú do tých sirupov. Hneď ako zaberie mi dieťa opäť beha po byte a skáče 😂
Aktualizácia😅 dnes ráno horúčky ustúpili a prišiel výsyp. Hneď som volala lekárovi. 6ta choroba. Nemám sa báť všetko je OK...do pár dní bude aj po výsype.

Ahoj keď už 3 deň bud by som šla zajtra k Dr alebo v piatok aj naša Dr vždy ze mame prísť až po 3 dňoch teplôt ak sa nič nezlepšuje.