Horúčky u 1,5-ročného syna po nasadení antibiotík
Ahojte , syncek ma od pondelka horucky 39. Dcerka je chora od minuleho piatku a horucky mala do stredy. Berie sumamed atb nakolko mala nabeh na zapal pluc. Syncek mal laryngitidicky zachvat v pondelok a od stredy velmi kasle. Boli sme vcera u pediatricky mal crp cez 12 a nasadila mu liecbu bez odbery krvi a hocicoho taku ako dcerke. Stale má teploty, ked sa co i len na chvilu viac zadycha tak uz grcka , aj z jedla z hocicoho. Teploty ma 39 , davame nurofen/panadol kazde 4 hodiny , keby sme nedavali tak ma stale vysokú. Ja uz neviem .. pri dcerke po 12hod uz bolo vidiet rozdiel ze atb zaberaju , on uz ma 2 davku atb a vsetko je take iste a aj horsie. Ja uz neviem.. poradte co robit
Atb nemaju vplyv na horucku, ak dcerke prestala horucka po par davkach atb, je to nahoda. Grckanie je uplne bezne pri zahlieneni a momentalne je to jeden zo symptomov rozsirenej chripky. Dve davky atb su velmi malo na to, aby si postrehla ich ucinok. To, ze mu nasadila rovnaku liecbu je uplne normalne, kedze je vysoky predpoklad, ze ma to iste. To, ze mu pri CRP 12 nasadila atb napriek tomu, ze podla tej hodnoty atb nepotrebuje, by tiez mohlo byt ok, lebo sa mozno riadila tym co pocula a videla, nie cislom crp, len nechapem naco ho pichali a merali crp, ked sa tym vysledkom vlastne vobec neriadila (robia to aj ini pediatri). Horucka moze trvat aj takto dlho, lieky davkuj podla vahy a hornej hranice davkovania, vela tekutin a vitaminy.
@niky_55 ja som s dcérkou takto po 3 dňoch horúco skončila v nemocnici. Poslal. Naš pediater. Crp tiež mala. Len 9. Ale bola už dehydrovana. Pije ti papa? Ak nie to je na nemocnicu určite. Našej nakoniec zistili zápal pľúc a to takmer vôbec nekaslala.
@karolina2121 ano ano, pije a papať nepapá velmi. Ale hlavne ze pije a este kojim cize verim ze to coskoro prejde

@niky_55 CRP 12 nie je na ATB
Na to aby sa prejavil účinok ATB treba min 2-3 dni, nie 2 dávky
Zvracať môže pokojne aj po tom množstve liekov, ktoré mu zaťažujú žalúdok.
Na zníženie teploty dávať hlavne veľa tekutín, kľúdový režim, uložiť do chladnejšej miestnosit, ľahké oblečenie, ak leží nekrývať a lieky v správnych dávkach