Hrbolky na jazyku u dieťaťa
Dobry vecer, moje 6 leta dcera ma nahore na jazyku hrbolky cervene a ve vnitr trochu bile.
Pred tydnem Mela nestovice. Ted si nejsem jista, zda ma v puse nestovice Nebo afty.
Viz prikladam foto. Jestli mi nekdo nemuze poradit.
Dekuji

Dobrý deň, ak je reč o tých veľkých hrbolčekoch na konci jazyka (pre istotu posielam screenshot ktoré myslím), ide o papillae vallatae - ohradené papily, ktoré patria k najväčším výbežkom jazyka, je ich tak do 16, sú usporiadané do tvaru obráteného písmena V tam, kde telo jazyka prechádza do koreňa (časť v hrdle, ktorú už nevidíme). U každého sú rôzne veľké, niekto ich má viac prominujúce. Sú úplne bežné a na celý život. Slovenský preklad je hradené papily, keďže majú vyvýšený lem. V ich stene sa nachádzajú aj chuťové poháriky. Niekedy môžu byť po chorobe trocha opuchnuté alebo začervenané, keďže je jazyk viac prekrvený.
Ale niee, to je normalna sucast jazyka, nie kiahne. Vsetci ich tam mame.
@kristynatulova ahoj, zistili ste preco ma dcéra opuchnuté papily na jazyku?..pomohlo niečo?
@kristynatulova ahoj, zistili ste preco ma dcéra opuchnuté papily na jazyku?..pomohlo niečo?
@zuwa78 je to normalni. Treba skrz prodelanou rymu atd.
Nic jsem nedavala Jen vitaminky na imunitu.
@zuwa78 je to normalni. Treba skrz prodelanou rymu atd.
Nic jsem nedavala Jen vitaminky na imunitu.
@kristynatulova ok

Ahoj, budú to tie kiahne. Vydezinfikuj (Tantum verde). Má aj nejaké iné ťažkosti? Napr. bolí ju hrdlo, horúčka, hnačka, nechutenstvo, vyrážky na dlaniach a chodidlách? V takom prípade by to byť aj siedma choroba.