Hyperkinetické dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte, dnes mi neurologicka povedala na zaklade vysetrenia, ze syn je hyperkinericky, ale vysetrenie mozgu syn este nemal, to bude az v maji, a ze mam ist k psychologicke. Uz sme boli predtym pri jednej psychologicke a vravela, ze to nic nie je, ze z toho vyrastie a ze to je taka nervova sustava a povaha. Jedna ucitelka v MS vravela, ze to je povaha a je skoro na nejake diagnozy, druha odporucila ist k psychologicke, bud potvrdit alebo vyvratit moje obavy a odporucila ist k inej psychologicke, mavla rukou nad tym, ze jasnee, ze psychologicka vravela, ze vyrastie z toho.. Nedavno mal styri roky, neurologicka nam dala lieky s omega 3 a 6 a mineralmi, ze ma brat 2 krat denne. Trochu som z toho vsetkeho taka, no... vselijaka, spracovavam to. Je to podobne ako ADHD? Alebo aka je prognoza? Vyrastie z toho? Nemali sme moznost vela o tom diskutovat, mala som so sebou aj mladsieho syna a ten starsi dnes strasne vystrajal. Mozno vy mi poviete o tom nieco blizsie. Za kazdy komentar dakujem.
Dobrý deň nám to teraz diagnostikovali ale my to máme tak že máme problém s obliekaním. Chcem sa spýtať a z dieťaťom ste na opatrovatelskom či chodí do špeciálnej škôlky.
Dobrý deň.Ako ste dopadli? Môj syn je tiež rovnako
Dobrý deň nám to teraz diagnostikovali ale my to máme tak že máme problém s obliekaním. Chcem sa spýtať a z dieťaťom ste na opatrovatelskom či chodí do špeciálnej škôlky.
@deana100 mojej dcérke diagnostikovali hyperkineticku poruchu správania a chodí do normálnej škôlky ale schválili jej asistentku.Ma teraz už 5 rokov a chodí už 3 rok do škôlky a až teraz vidím zlepšenie.A tiež máme problém s obliekaním a aj s obuvaním.A koľko ma rokov vaše dieťa?

hyperkineticka porucha je medicinsky nazov pre adhd. najcastejsie sa diagnostikuje v predskolsko veku. treba vyhladat psychologa (ak mate problemy) a naucit sa pracovat s takymto dietatom a tiez dieta sa musi naucit respektovat pokyny. treba zavies prisne pravidla a tie dodrziavat na 110%. viac vam porozprava psycholog na sedeniach alebo liecebna pedagogicka