icon

Hypotrofický novorodenec

luckaula
5. apr 2013

Zdravim zienky, lezim v porodnici, maly sa narodil 2,5kg a 45cm ako hypotroficky novorodenec ☹ .Dost sa trapime s papanim kedze stale spinka nemozem ho zobudit na kojenie a den sme stravili s infuziou s vyzivou. Mate s tymto skusenosti ake bolo vase babo prve dni? Stale spalo alebo si normalne pytalo papat dost sa trapim a veruze si poplacem

mata275
5. apr 2013

Ahoj, moj maly sa narodil ako hypotroficky novorodenec. Mal len 2,2 kg a bol narodeny v termine. Prve dni vobec nechcel sam prijimat jedlo, len cez sondicku, asi tri styri dni bol v inkubatore, chvilu trvalo, kym zacal sam pit (len z flase), na prsnik sa vobec nechcel prisat, ale po desiatich dnoch nas pustili z nemocnice, lebo zacal pekne priberat. Jest si zo zaciatku nepytal, museli sme ho budit kazde tri hodiny, ale po 6-7 dnoch uz papal dobre. Ale som sa velmi bala, ze co budem robit doma, ze ked nebude zasa chciet jest a priberat a tak. Moje obavy boli zbytocne, doma to uz bolo uplne v pohode, ked nabral trocha sily a vahy, tak si pytal kedykolvek a hlasno🙂. A po mesiaci sa dokonca prisal aj na prsnik, aj ked prvy mesiac pil len z flase (zo zaciatku som bola rada, ze vobec pije, tak som toto vobec neriesila) a ja som odsavala. Nakoniec som kojila vyse roka. Takze zo zaciatku to bolo narocne a hlavne ja som mala strach, ale neboj, velmi rychlo sa to urovnalo, po troch styroch mesiacoch nebol rozdiel medzi nim a inymi detickami. Len ho viac sledovali a castejsie sme chodili na prevazenie. Neplac, o par dni to bude urcite v poriadku.

annaanna
5. apr 2013

ahoj, naša dcérka sa narodila 1,9 kg a 44 cm, v 35.tt ako hypotrofický novorodenec. Bude mať o 2 týždne 4 roky a je z nej veľká slečna, veľmi šikoná.... tak sa neboj, všetko dobre dopadne

mimik79
5. apr 2013

mne sa narodil maly tiez hypotroficky v 38.tt, mal 2220 g a 48 cm ale hned papal dobre, pytal si aj sa vedel prisat hned.stale od narodenia je velky hlados, uz sme dobehli aj predbehli vahou deticky ktore mali porodnu vahu aj o kilo viac ako on, tieto deticky to vsetko dobehnu, dolezite je aby priberal, na tom kolko az tak nezalezi, on sa urcite rozbehne a bude pekne papat

kaza76
5. apr 2013

Nasa mala 2,1 kg a 45 cm v termine. Prve dni skoro prespala, bola striedavo v inkubatore a v postielke prve 3 dni, jedla z flase/injekcnej striekacky. Ked ju dali ku mne, kazali mi ju budit kazde 2 hodiny na krmenie (nakrmit materskym z nemocnice, dokrmit mojim), v nemocnici spala vela, doma ju to preslo:( Najprv bolo krmenie nasilu, budenie v noci, 1. mesiac Nurilon a materske (netusim kolko, odsavat mi neslo skoro vobec), potom sme nutrilon zrusili a len som kojila, ale velmi, velmi casto (den, noc) a pytala papat az prilis aktivne, aj priberala velmi rychlo do pol roka. Odvtedy sa priberanie spomalilo, aj ked som kojila vela tak do roka a koncili sme v 1,5 roku. Stale je nizsia ako rovestnici, hmotnostne priemer, mentalne/recovo sikula, ale pohybovo mame co dobiehat (chodi, beha, skace, ale rovnovaha nie je kamarat doteraz -
a to ma 2 a 3/4 r.).

xlolax80
13. jan 2014

baby, co ste mali hypotrofickeho novorodenca, zopakoval sa vam tento problem aj pri dalsom dietati? zistili vam, ze cim to bolo sposobene?

edita84
13. jan 2014

@xlolax80 našťastie nie syn sa narodil v 38 tt Cr a mal 3350g a 51cm 🙂 ale gyn. sledoval ako drobec priberal

edita84
13. jan 2014

Ahoj aj moja dcéra sa narodila ako hp v 36 tt mala 1500 g a 41 cm papať začala asi po týždni ale potom s tým nemala problémy (nebola kojená) a dnes je z nej krásna skoro 7 ročná slečna 🙂

edita84
13. jan 2014

Ahoj aj moja dcéra sa narodila ako hzpo. v 36tt mala 1500g a 41 cm papať začala po týždni ale kojená nebola a teraz je krásna skoro 7 ročná slečinka 🙂
@xlolax80 pri druhom bolo všetko v poriadku malý sa narodil v 38 tt Cr mal 3350g a 51 cm ale gyn. sledoval počas tehotenstva či drobec priberá a mne doki hovoril že malá bola preto hypo lebo mi 4 týždne pred pôrodom zinfarktovala placenta