Intolerancia alebo alergia na bielkovinu kravského mlieka
Dcérka nebola od narodenia bohvieaký spáč. Po 1.mesiaci už bola iba na UM nakoľko sa mi nedarilo rozbehnúť kojenie. Chutilo jej, pila aj v noci cca každé 3 hodiny... (keď sa aj zobudila na mliečko iba začala mrnkať a stihla som zarobiť kým sa nerozplakala moc a pekne zaspinkala potom) ....takto to trvalo asi do 7-8 mesiaca kedy sme si povedali dosť, že už musí mať veľmi zaťažené bruško a následne precikanú plienku keď tak často v noci papá (nie nebola som lenivá prebaliť ju, ale ju potom nebolo možné uspať aj ďalšie 2 hodiny), tak sme jej začali znižovať dávky mlieka, že nech si postupne odvykne. Zrazu sme ani nemuseli dospieť do štádia úplného minima a ona prespala celú noc, trvalo to asi týždeň v tom 8 mesiaci. Bola už prikrmovaná od ukonč. 4m. Zrazu sa začala budiť v noci s obrovským krikom-revom... Rozmýšľali sme čím to je, separačnú úzkosť sme vylúčili lebo aj keď sme si ju vzali na ruky sa vypínala, plakala, nijak nechcela byť... sny tiež sme vylúčili lebo keď aj na rukách zaspala každých 5 minút znova taký rev... potom som prišla na to (nakoľko si zapisujem čo kedy jedla), že vlastne vtedy keď ten týždeň pekne spala, začala dostávať potom biely jogurt na olovrant... skúsila som jej ho vynechať 2 dni az teraz (11mesiacov) a ona prespala celú noc hneď prvú, druhú sa zobudila iba na cumlík a jeden krát som ju uspala na rukách bez nejakého boja...
Čo to teda znamená? Keby mala intoleranciu alebo alergiu tak by nezniesla ani UM večer a kašičku od Nestlé ktorú dostáva ráno, nie? (lebo to som jej nevysadila, iba jogurt) a práveže všade píšu, že jogurty väčšinou práveže znesú deti s týmito problémami. tak ja nechápem... prečo jej práve jogurt robí zle?
Intolerancia na mlieko a ml. komponenty sa prejavuje žalúdočnými problémami - hnačky, zvracanie, kŕče, bolesti..., Alergia má iné prejavy, napr. AE, pri alergii, NIE sú problémy s trávením!!!
nechcem byť nejak múdra, ale nemôžu to robiť zúbky? Ja som tiež u malého myslela, že som niekde urobila chybu, nakoľko od narodenia mal špeciálne mlieko na bielkovinu kravského mlieka, ale nakoniec z toho vysvitli z toho zúbky🙂
@malina20061 to by ju kazdu jednu noc od decembra doteraz trapili zubky? To nie... ten jogurt mi z toho vysiel...

@estrejita ahoj. Alergia na bielkoviny kravskeho mlieka sa prejavuje hnackami, niekedy aj s krvou a dieta ma atopicku predispoziciu a hlavne by sa to prejavilo skor,,uz na umelom mliecku lebo aj to je ba baze kravskeho mlieka. Intolerancia kravskeho mlieka je na podklade deficitu laktazy, hned po napapani ma babo bolesti. Ja by som mozno skusila coliprev kvapky, obsahuju laktazu, davaju sa babetku pri kolike. Zamiesaj do jogurtu ci nepomoze. Uskodit to v ziadnom pripade nemoze. Ak aj po tom bude boliet brusko je to nieco ine.