Intolerancia laktózy u 4,5-ročnej: Ako postupovať?
Ahojte.. dcerka ma 4,5roka.. vzdy pekne kakala a cikala a s ničím nebol problém ale pár mesiacov dozadu začala vo škôlke a aj doma mať problémy so špinavými gaťkami … najprv to bolo len sem tam, tak som si myslela že len v zápale hry sa “pozabudne” alebo jej nie je príjemné keď ju utiera učiteľka .. najprv stolica bola normálna tuhá… ale posledné týždne sa jej to stáva pravidelne pri každej stolici, ktorú doprevádza “ prdenie 😀” a stolicu má takú redšiu a do žlta …aj keď sa pýtam prečo sa nepýta kakať alebo proste nejde tak ona proste si myslí že jej treba len prdnúť… mám veľké podozrenie na intoleranciu laktózy .. ( my s muzom ju tiez mame ), ale nebolo by to doprevádzané bolesťou brucha? zažil niekto niečo také? môže to byť ? ak áno kam to mám ísť overiť, na alergológiu? Ďakujem vopred za odpoveď 🙂
@simsalabim fuu tak to si ma nepotesila ze aj alergia na mlieko 😵💫 , na tu alergologiu sa pytam lebo vymenny listok mam uz dlhsie koli podozreniu na alergiu na pel kde som nakoniec nebola lebo uz dalej tomu nic nenasvedcovalo… tak myslis ze mi poradia aj tam ci treba ist zas k pediatrovi?
Neviem 🤷♀️ Radsej nech je na listku radsej vsetko, nech ta neotocia. Dcera uz je dospela, z alergie na BKM vyrastla (10 rokov bola prisne bezmliecna), uz ma iba tu intoleraciu (tu mam aj ja).
@simsalabim no na tom listku nie je praveze nic konkretne :D ale v pondelok tam zavolam a spytam sa aj tak sa tam asi objednava, dakujem za info 🙂
Potravinové alergie/intolerancie ti vyšetria na gastroenterológii. Nám začali priaznaky intolerancie laktózy a alergie na BKM tiež bez bolestí brucha - bolesťami hlavy u jedného a častým chodenim na veľkú potrebu u druhého (cca 5 krát za deň, ale bez hnačky)

Presne takto sa u dcery prejavila alergia na mlieko aj laktozova intoleracia. Detska dr vas uz nasmeruje dalej.