icon

Jazva po páde z odrážadla - zmena pigmentácie a liečenie

alex2019
11. jan 2021

Ahojte, syn (21m) spadol pred cosi viac ako mesiacom (presne 4.12.) z odrazadla a to na chodnik a na bradu. Oskrel si ju do krvi, vyzeralo to dost zle, ale nevyzadovalo to pohotovost ani navsevu lekara a celkom fajn sa to liecilo. Nakolko este nic take nemal, tak sme cakali, ze to casom zmizne, hoci po cca 3 tyzdnoch ked sa to liecilo tak som si vsimla pri prebalovani, ze tam stale ma take mensie ryhy zospodu na brade. Co je dalej pomerne znepokojive, a to si vsimol aj priatel, ktoreho vacsinou nic taketo velmi nevyvedie z miery (vacsinou ja ako mama stresujem 🙂) tak je to stale take ruzove cele, proste ten pigment sa mu na tom mieste este nevratil do normalu. Preto sa chcem spytat, ze ci s tymto mate nejaku skusenost, kolko take liecenie trva a ci ste na to davali nieco specialne. Kamoska mi radila Contratubex, je to krem na jazvy, mal by byt ok pre deti starsie ako rok. Zatial sme nic nedavali, lebo zdalo sa, ze sa to lieci, plus syn stale dost slinta takze ma tu bradu stale mokru (mozno aj tym sa to neustale drazdi, neviem..). Mali sme ist aj ku koznemu kvoli ekzemu, len ten sa mu medzicasom zlepsil a s ohladom na sucasnu situaciu a mozne rizika spojene s navstevou lekara to odkladame, takze jeho sa tiez nemozem teraz spytat, co som myslela, ze spravim. Preto som sa rozhodla, ze sa opytam aspon tu. Vopred vdaka za vase rady, Prikladam aj foto, ako to vyzeralo v den kedy sa mu to stalo a dnes.

mamamalvinka
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
11. jan 2021

@alex2019 skus napisat do skupiny zdrav. na MK - je tam dermatologicka https://www.modrykonik.sk/group/6796/

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
eriksonka1234
11. jan 2021

Moje dievčatko v jeden deň 3 pády, všetko sa pekne zahojilo, dnes je z nej už slečna 🙏

bagre
11. jan 2021

to by sa malo pekne zahojiť, len to chce čas - je to stále citlivejšia koža, bola to chrasta na väčšej ploche... nedávala by som nič na jazvy, ale pokiaľ pôjdete na mráz asi by som to natrela krémom nech sa mu to až tak nevysušuje
Moji chlapci mali takéto na čelách, brade, kolenách a už to nevidno...