Je bežné, že menštruácia u 12-ročnej mešká?
Ahojte, chcem sa spýtať. Dcéra dostala prvý menzes v decembri. Teraz v januári akosi zatiaľ nič, už jej dva týždne mešká. Len pred pár dňami mala trošku špinenie jeden deň a odvtedy nič. Je možné, že to ešte nemá také ustálené? Ja si pamätám, že keď som prvýkrát dostala, už chodila ako hodinky. Alebo to mám riešiť s dr?
Úplne normálna vec, hlavne na začiatku. Môže to trvať aj rok kým sa to ustáli.
Kľudne môže mať pauzu aj 2 mesiace, je to v poriadku.
prvý krát kdesi na zš. menzes mi chodil každých 6 m.
u žiadneho lekára sme neboli, je možné že to mama s lekárom riešila. Po čase sa stav zlepšil - ale to trvalo možno aj 2-3 r.
2 roky je úplne normálny čas na ustálenie cyklu mladých dievčat. Okrem toho, cyklus vôbec nemusí byť nutne 28 dňový. Kľudne môže mávať aj 35 dňový a v tom prípade to zasa nie je až také meškanie. Mne sa neustálil ani po 10 rokoch a podľa gynekologicky je to ok, vraj nie vsetky ženy sú ako hodinky
Ja mam menzes od 11 rokov a nikdy nebol pravidelny, aj sa to riesilo, ale nedoriesilo sa to. Mala som aj vysoke androgeny, teda muzske hormony a prolaktin. Cyklus stale od 28 do 39 dni, ako kedy. Niekedy mi vynechaval aj mesiac/dva. Uz mam po 40-ke a najpravidelnejsi som mala pocas dojcenia, 32-33 dni. Inak hala/bala. Takze toto vobec by som nejak nerobila paniku, ved este cyklus dcere len nabieha, telo sa musi same zregulovat. No stres.
Áno rieš to s dr. Nech ju už od 12 napcháva hormonami. Čo tam chceš na tom riešiť. Ja som až do prvého tehu mávala raz za 40 dni a žila som.
@anonym_autor ja si pamatam ze tie prve cykly boli velmi nepravidelne aj par mesiacov medzi nimi az potom neskor sa to ustalilo

Ja som dostala menzes ako prvacka na strednej, potom mi rok meskal. Jasne ze to není ustálené...môže to haprovat..potom mi to bezne meskavalo 3 mesiace a tak...nikdy som nemala pravidelne