Je bežné, že menštruácia u 12-ročnej mešká?
Ahojte, chcem sa spýtať. Dcéra dostala prvý menzes v decembri. Teraz v januári akosi zatiaľ nič, už jej dva týždne mešká. Len pred pár dňami mala trošku špinenie jeden deň a odvtedy nič. Je možné, že to ešte nemá také ustálené? Ja si pamätám, že keď som prvýkrát dostala, už chodila ako hodinky. Alebo to mám riešiť s dr?
Úplne normálna vec, hlavne na začiatku. Môže to trvať aj rok kým sa to ustáli.
@anonym_autor ustáli sa, neboj
Nič jej nemešká. Prvý rok to ešte nie je ustálené.
Kľudne môže mať pauzu aj 2 mesiace, je to v poriadku.
Veď má len 12 rokov, to môže trvať aj rok kým sa jej nastaví cyklus
prvý krát kdesi na zš. menzes mi chodil každých 6 m.
u žiadneho lekára sme neboli, je možné že to mama s lekárom riešila. Po čase sa stav zlepšil - ale to trvalo možno aj 2-3 r.
2 roky je úplne normálny čas na ustálenie cyklu mladých dievčat. Okrem toho, cyklus vôbec nemusí byť nutne 28 dňový. Kľudne môže mávať aj 35 dňový a v tom prípade to zasa nie je až také meškanie. Mne sa neustálil ani po 10 rokoch a podľa gynekologicky je to ok, vraj nie vsetky ženy sú ako hodinky
Ja mam menzes od 11 rokov a nikdy nebol pravidelny, aj sa to riesilo, ale nedoriesilo sa to. Mala som aj vysoke androgeny, teda muzske hormony a prolaktin. Cyklus stale od 28 do 39 dni, ako kedy. Niekedy mi vynechaval aj mesiac/dva. Uz mam po 40-ke a najpravidelnejsi som mala pocas dojcenia, 32-33 dni. Inak hala/bala. Takze toto vobec by som nejak nerobila paniku, ved este cyklus dcere len nabieha, telo sa musi same zregulovat. No stres.
Áno rieš to s dr. Nech ju už od 12 napcháva hormonami. Čo tam chceš na tom riešiť. Ja som až do prvého tehu mávala raz za 40 dni a žila som.

Ja som dostala menzes ako prvacka na strednej, potom mi rok meskal. Jasne ze to není ustálené...môže to haprovat..potom mi to bezne meskavalo 3 mesiace a tak...nikdy som nemala pravidelne