icon

Je bezpečné kombinovať sirup a čapíky na teplotu?

nalarla_
8. apr 2025

Ahojte, dcérka je teraz dosť chorá. Má horúčky. Prv sme užili Paralen sirup, ale ten jej nevydržal a tak sme dali Nurofen sirup po 4hod. Ale potom začala pogrckávať a teda som musela prejsť na čapíky. Nurofen jej podrží pekne 8 hodin. Teda sme ostali pri Nurofene. Ale neviem koľko čapíkov, teda tu celkovú dávku jej môžem teraz dať. Keď mala ráno sirup a teraz už po tom grcaní dávam len čapíky tej istej látky…
Poraďte prosím a ukľudnite ma, lebo sa tu bojím, že robím blbosti.
Ďakujem

patka06
8. apr 2025

Nepíšeš jej hmotnosť, koľko mg máš čapíky - akú má teplotu, treba ju znižovať?
Dávkovanie nájdeš aj na nete
Dobre, že dávaš čapíky a nie sirup

slapina
8. apr 2025

pokiaľ je teplota nižšia, tak by som už nedávala nič.

nalarla_
autor
8. apr 2025

V rychlosti mi to vypadlo, ma 9 kg, 15 mesiacov. Ma horucky, takze je to potrebne znizit, nadranom mala sirup Nurofen 20mg/ml.. teraz uz davam len capiky Nurofen 60mg. Chcem len si byt ista ze jej toho nedam moc pocas 24 hod.

patka06
8. apr 2025

@nalarla_ Má nad 38 - 38,5 ?
Ak je to potrebné, môžeš dať 4 čapíky za 24 hodín, t.j. každých 6 hodín + k tomu veľa tekutín, ľahké oblečenie, nezakrývať, vetrať izbu.

nalarla_
autor
8. apr 2025

Ano, nad 38,5…aj s tym ze rano mala ten sirup? Ak som dobre pocitala tak jednu davku sirupu co dostala je SKORO ako 1 capik

patka06
8. apr 2025

@nalarla_ Kedy si dala sirup a kedy potom čapík?
Ja by som dávala podľa teploty čapíky s rozostupom 6 - 8 hodín. To určite neprekročí dennú dávku.

glade22
8. apr 2025

Denná dávka nurofenu pre dieťa je max 30mg/kg/deň, tak si to vypocitaj

nalarla_
autor
8. apr 2025

@patka06 ano tak davam , tiez mi to tak vychadza tak verim ze neprekrocime, sirup nurofen som dala vcera 20:30

nalarla_
autor
8. apr 2025

Este dopisem ze celkovo som s podavanim liekov(lebo ako pisem som zacala s paralenom) pred 16tou vcera… potom nasledoval ten nurofen sirup o osmej a dalej uz ideme teda cipky, ci capiky

nalarla_
autor
8. apr 2025

Dakujem, pocitala som

patka06
8. apr 2025

@nalarla_ Je to ok, každých 6 - 8 hodín môžeš dať čapík a určite dávaj veľa piť, to pomáha účinku liekov na zníženie teploty

nalarla_
autor
8. apr 2025

Ďakujem pekne všetkým

anavixy
8. apr 2025

Ved to je to iste, je jedno ci davas sirup alebo capiky, vzdy plati, ze mozes dat paracetamol 4 x denne v jednotlivej davke 15mg/kg a Nurofen 3x denne v jednotlivej davke 10mg/kg.
Aj capiky treba davkovat podla vahy.