icon

Je bezpečné oddialiť podanie Broncho-Vaxomu u 4-ročného dieťaťa?

16. dec 2025

Ahojte syn 4 roky doberie piatok antibiotika, v sobotu nam kazal nasadit bronchovaxom ale mam z toho obavy co sa tyka vedlajsich ucinkov ako je horucka alebo sople, idu sviatky dr bude nedostupny a pohotovosti preplnene, chcela by som to az po sviatkoch mu nasadit az nemusim stresovat ak by mu ten liek robil problemy. čo myslite ? Vadilo by to ? Do skolky ide az na jar.

cyneric
16. dec 2025

Nie som si istá či tomu rozumiem správne.
Nechceš nasadiť svojmu dieťaťu broncho-vaxom, liek na prevenciu opakovaného ochorenia/infekcie dýchacích ciest, pretože by mohlo skončiť choré cez sviatky?

deedol
16. dec 2025

ja ti rozumiem, tam su take vedlajsie ucinky, ktore vyzeraju ako mierna choroba. nasadila by som urcite neskor nielen kvoli tomu, ale aj preto, nech sa telo trocha spamata po tych atb. nechapem, preco by to muselo byt hned.

autor
16. dec 2025
@cyneric

Nie som si istá či tomu rozumiem správne.
Nechceš nasadiť svojmu dieťaťu broncho-vaxom, liek na prevenciu opakovaného ochorenia/infekcie dýchacích ciest, pretože by mohlo skončiť choré cez sviatky?

@cyneric Ježiš maria kvoli vedlajsim ucinkom vsak čitaj s porozumenin

autor
16. dec 2025
@deedol

ja ti rozumiem, tam su take vedlajsie ucinky, ktore vyzeraju ako mierna choroba. nasadila by som urcite neskor nielen kvoli tomu, ale aj preto, nech sa telo trocha spamata po tych atb. nechapem, preco by to muselo byt hned.

@deedol no ved cely tyzden ma dovolenku a stresovat nemienim cez vianoce, ci mu liek nesadol alebo len nieco nechytil 🙂

fiafia
16. dec 2025

@anonym_autor dcéra nemala žiadne neziaduce účinky. Zabral nam na dlho. Nevidím však problém ked sa začne dávať o tyzden,dva,mesiac neskôr....

cyneric
16. dec 2025
@anonym_autor

@cyneric Ježiš maria kvoli vedlajsim ucinkom vsak čitaj s porozumenin

@anonym_autor Ja čítam s porozumením. Je horúčka alebo "soplík" horší vedľajší efekt ako to že sa choroba [na ktorú bral antibiotiká] môže cez sviatky vrátiť?

autor
16. dec 2025
@fiafia

@anonym_autor dcéra nemala žiadne neziaduce účinky. Zabral nam na dlho. Nevidím však problém ked sa začne dávať o tyzden,dva,mesiac neskôr....

@fiafia no ved ja kvoli tomu aby som mal moznost sa s dr poradit cely tyzden ma dovolenku tak ja najradsej po sviatkoch mu to nasadim ked uz dr bude robiť

viestta
16. dec 2025
@anonym_autor

@fiafia no ved ja kvoli tomu aby som mal moznost sa s dr poradit cely tyzden ma dovolenku tak ja najradsej po sviatkoch mu to nasadim ked uz dr bude robiť

@anonym_autor vsak si rozhodnuta nasadit az po sviatkoch, takze aku radu chces?

autor
16. dec 2025
@viestta

@anonym_autor vsak si rozhodnuta nasadit az po sviatkoch, takze aku radu chces?

@viestta či neurobim zle

deedol
16. dec 2025
@cyneric

@anonym_autor Ja čítam s porozumením. Je horúčka alebo "soplík" horší vedľajší efekt ako to že sa choroba [na ktorú bral antibiotiká] môže cez sviatky vrátiť?

@cyneric ale to tak nefunguje, ze by zabral hned a choroba by sa nevratila. bronchovaxom je dlhodoba liecba oslabenej imunity. vies, o com pises? 🙂

deedol
16. dec 2025
@anonym_autor

@viestta či neurobim zle

@anonym_autor neurobis zle, neboj sa.

autor
16. dec 2025
@deedol

@anonym_autor neurobis zle, neboj sa.

@deedol ďakujem za radu 🙂

cyneric
16. dec 2025
@deedol

@cyneric ale to tak nefunguje, ze by zabral hned a choroba by sa nevratila. bronchovaxom je dlhodoba liecba oslabenej imunity. vies, o com pises? 🙂

@deedol Je to prevencia, samozrejme že to nezaberie hneď [alebo úplne zabrániť návratu choroby, rovnako ako môže niekto kýchnuť a dieťa sa nakazí zase niečím iným]. Iba nevidím dôvod prečo čakať keď je teraz dieťa doma a v pohodlí a nie naspäť v kolektíve.

majlo1234
16. dec 2025

Na sviatky pocitam,ze nebude v kolektive ani medz ichorymi, tak sa aspon da dokopy a nema kde chytit chorobu. Kludne po sviatkocj