icon

Je Biseptol bezpečný pre 2-mesačné dieťa?

15. jan 2024

Dobrý deň. Moja malá dc3ra má 2 mesiace a dnes nám bol predpísaný biseptol. Máte niekto skúsenosť u takýchto maličkých? Celkom mám z nich stres.

viestta
15. jan 2024

Lieky lekari predpisuju ked je nejaky problem. Myslis si, ze lekar nevie co robi?

isis234
Autor odpoveď zmazal
palculienka40
15. jan 2024

Atb ako kazde ine. Stary dobry liek. Moja ho brala ako mala a a super.

majamat
15. jan 2024

och, ziadnu polovicku. zlepsenie nastane len ked sa poda urcita davka. musi sa podat nejake minimum, ktorym sa dosiahne ucinok. ak sa poda menej, ucinkovat nebudu.
navyse pri podani nizkej davky vznika rezistencia.

luliu
15. jan 2024

@isis234 to je čo za radu? Lekár predpisuje potrebnú dávku a tu treba brať, aby došlo k zlepšeniu

martinka13
15. jan 2024

@isis234 toto je čo za nápad? Snáď lekár vie, koľko je vhodná dávka pre dieťa. Obzvlášť tak malému, by som si nedovolila mirnix dirnix dávkovať ATB

viestta
15. jan 2024

@isis234 to co je za radu? Lieky sa maju uzivat tak ako predpisuje lekar. Takymto sposobom si ludsvo "vypestovalo" rezistentne bakterie. Cim dalej tym je viac bakterii, ktore nereaguju na bezne ATB a musia sa nasadzovat stale "tvrdsie", ktore maju aj "tvrdsie" vedlajsie ucinky. Tak isto na zvysovani poctu rezistentnych kmenov sa podielaju ti experti, ktori sa nedoliecia a po zlepseni priznakov vysadia lieky, vsak na co, ked uz mi je lepsie. Ak sa riadis sama tymito radami, si medzi vinnikmi vzniku rezistentnych kmenov, takze my ostatni ti "dakujeme"

isis234
15. jan 2024

@viestta
@luliu má obavy,,, veď som písala, že nech dá ako určil lekár. Je to na nej

viestta
15. jan 2024

@isis234 🙄

luliu
15. jan 2024

@isis234 má obavy? Matky by mali mať obavy z chorôb a nie z liekov, ktoré predpísal lekár. A také rady ako dávaš sú absolútne mimo, rada, ktorá môže veľmi ublížiť a nie pomoct

majamat
15. jan 2024

@isis234 pisala si, ze nech da polovicu, co je uplne nevhodna rada.

nikpa
15. jan 2024

Presne v 2 mesiacoch dostal syn pri zápale močového mechúra. Normálne som mu ich dávala podľa odporúčania lekára. Ani by ma nenapadlo znižovat dávky alebo nedávať. Lekár určite dobre zvážil, či sú pri tak malom dieťati naozaj potrebné ATB, takže sa neboj lebo skôr jej uškodis, keď budeš vymýšľať. Nasad jej aj probiotika, neboj sa, zvládne to v pohode.