icon

Je centrum včasnej intervencie pre predčasne narodené deti povinné?

20. máj 2025

Dobrý deň . Chodievali ste do centra včasnej intervencie? Je tam povinné chodiť keď máte predčasniatka alebo sa tam ide keď mamička zváži a rozhodne sa sama? My máme doma predčasného, už má rok aj niečo ale neboli sme tam ani raz. Je to povinné?

anavixy
20. máj 2025

Nie je to povinne. V ktorom tt sa narodil? Ma nejake zdravotne tazkosti?

kacena4
20. máj 2025

nie nie je to povinne chodi sa tam len ak mate oneskorenie, popr. nejake problemy

autor
20. máj 2025
@kacena4

nie nie je to povinne chodi sa tam len ak mate oneskorenie, popr. nejake problemy

@kacena4 a keď napríklad budem vidieť že niečo je oneskorené môžem sa tam objednať hocikedy?

autor
20. máj 2025
@anavixy

Nie je to povinne. V ktorom tt sa narodil? Ma nejake zdravotne tazkosti?

@anavixy ďakujem, je 31 týždeň zatiaľ nemá ,len teda vôbec nám nerozumie

macilaci
20. máj 2025

Povinné to nie je. Ale budeš vedieť s tým žiť, že si neurobila všetko aby tvoje dieťa bolo zdravé? Nechápem, prečo ste tam neboli?

tim23
20. máj 2025

My sme tam boli 2x. V 1.roku a teraz v 2.rokoch. Vyradili nás. Syn je narodený 32tt...

autor
20. máj 2025
@macilaci

Povinné to nie je. Ale budeš vedieť s tým žiť, že si neurobila všetko aby tvoje dieťa bolo zdravé? Nechápem, prečo ste tam neboli?

@macilaci nevedela som vôbec že tam treba ísť:( riešili sme toho toľko, toľko lekárov, vôbec som ani nevedela čo to vlastné je

kacena4
21. máj 2025

nasa je predcasniatko ťažké dg. a nemame potrebu tam ist len proforma. ta vedia podporit, nasmerovat ako dalej. vobec nie je potrebne tam ist ak vsetko zvladas obiehať po vlastnej osi. cvi funguju len par rokov a je to fajn pomoc pre tie ktore sa stracaju, popr. na terapie. držím palceky

autor
21. máj 2025
@kacena4

nasa je predcasniatko ťažké dg. a nemame potrebu tam ist len proforma. ta vedia podporit, nasmerovat ako dalej. vobec nie je potrebne tam ist ak vsetko zvladas obiehať po vlastnej osi. cvi funguju len par rokov a je to fajn pomoc pre tie ktore sa stracaju, popr. na terapie. držím palceky

@kacena4 ďakujem pekne ❤️

katrin21
23. máj 2025

To sa pytas po roku? Urcite vam pri prespusteni hovorili,ze sa chodi do poradne pre predcasniatka... nas vyradili po pol roku,ked je vsetko ok..31tt je ale dost skoro narodene babo, sleduje sa vyvoj, reflexy, krvny obraz, ocka ide sa na neurologicke kontroly, mnohe deti su hypertonicke alebo hypotonicke a pottebuju rehabky....ci vam rozumie? No,rocne dieta uz by malo chapat zakladne veci, napodobnuje, komunikuje tak,ze blaboce a malo by rozumiet ked mu povies nieco podat a pod.
Ak to nerobi,nie je to ok..tiez

katrin21
23. máj 2025
@kacena4

@kacena4 ale ona nemusi vediet posudit, ci dieta robi vsetko ako ma...aj vyvoj nie je len o tom,co.dieta robi,ale aj kedy a hlavne AKO to robi.

autor
23. máj 2025
@katrin21

To sa pytas po roku? Urcite vam pri prespusteni hovorili,ze sa chodi do poradne pre predcasniatka... nas vyradili po pol roku,ked je vsetko ok..31tt je ale dost skoro narodene babo, sleduje sa vyvoj, reflexy, krvny obraz, ocka ide sa na neurologicke kontroly, mnohe deti su hypertonicke alebo hypotonicke a pottebuju rehabky....ci vam rozumie? No,rocne dieta uz by malo chapat zakladne veci, napodobnuje, komunikuje tak,ze blaboce a malo by rozumiet ked mu povies nieco podat a pod.
Ak to nerobi,nie je to ok..tiez

@katrin21 do poradne sme chodievali, na kontrolu na neontanologiu,boli sme tam dvakrát,všade sme sledovaní, máme obehanych všetkých lekárov len na toto som ozaj zabhdlay,nevedela som vôbec že to je "nutne" ani jedna z tých čo sme ležali tam neboli, preto sa pýtam či to je povinné