icon

Je dráždivý kašeľ po konvičkovaní normálny?

1. dec 2025

Ahojte. Prosím Vás dcéra 6,5 r. má zapálené dutiny je dosť zahlienená a teda kašle vlhko dosť. Krčná kázala konvičkovať. Kúpila som Respimer a teda konvičkuje ale cca hodinu po konvičkovaní ju začne veľmi dráždiť kašel začne riadne vykašliavať hlieny trvá to cca 2 hodiny a potom sa pomaly ukľudňuje. Je to normálne? Alebo jej niečo vadí na tom. Ďakujem za raddy.

anna777115
1. dec 2025

Keď je zapal v dutinach tak konvičkovať sa nemá.

autor
1. dec 2025
@anna777115

Keď je zapal v dutinach tak konvičkovať sa nemá.

@anna777115 bola som s ňou na RTG dutin a má to zapálené a ORL kázala konvičkovať... tak ja teraz neviem čo je správne. A prečo nie ?

anonym_a52d3c
1. dec 2025
@anonym_autor

@anna777115 bola som s ňou na RTG dutin a má to zapálené a ORL kázala konvičkovať... tak ja teraz neviem čo je správne. A prečo nie ?

@anonym_autor tiez viem, ze sa konvickovat nema pri zapale. Mozes si to poroznasat, moj syn tak dostal zapal stredneho ucha

anna777115
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Infekciu si roznesie po dutinach. Ja, by som inhalovala Vuncentku. A čo sa tyka kašla, tak sol rozpúšťa hlieny, takže može dráždiť na kašĺanie.

autor
1. dec 2025

@anonym_autor ďakujem za info.

lb1984
5. dec 2025

@anonym_autor zaujímavé. Nas ORL + pediater kazali konvickovanie pri chorobe vysadiť - v NUDTaRCH nam kazali konvickovat lebo je často chora. Ak ma zapálené dutiny zvlášť na konvickovanie pozor lebo ak ma bakteriálnu infekciu a zle zakonvickuje moze si bakterie roniest. U nas pri zápale dutin pomáhajú Nasofan, teply obklad medzi oči. Inhalovanie studenej pary nepomáha para lebo ta sa tam nedostane, ale aspon priebežne dezinfikujete dolné dýchacie cesty. Nam napr sinupret nikdy nezabral mozno ked mala 2 roky. Velmi dobre su aj lokal atb ako pamycon ale v spreji... ak niesu atb vedia pomôcť aj propolisove kvapky prip sprej do nosa. A nie kasel po konvickovani by nemal byt.