icon

Je dvojitá dávka Stoptussinu pre dieťa nebezpečná?

alzbetinuska
16. nov 2024

Žienky, prosím vás, staršia 5 ročná dcérka, dostala dvakrát dávku stoptusinu , kvapiek 🥴
Je to pre ňu nebezpečné? Dala som ja a neskôr aj partner 😮‍💨
Myslíte, že je to v pohode, alebo to treba riešiť 🤦
Ďakujem 🙏

snehulak77
16. nov 2024

@alzbetinuska ahoj, zdieľam od AI
Nebojte sa, jednorazové podanie dvojnásobnej dávky Stoptusinu by u 5-ročného dieťaťa nemalo byť vážne nebezpečné, ale je dobré situáciu sledovať. Príznaky predávkovania môžu zahŕňať nevoľnosť, zvracanie, ospalosť, závraty alebo bolesti hlavy.

Čo robiť:

1. Sledujte dcérku – ak by mala akékoľvek neobvyklé príznaky, okamžite kontaktujte lekára.

2. Zavolajte pohotovosť alebo toxikologické centrum, ak máte akékoľvek obavy. Na Slovensku je to Národné toxikologické informačné centrum (tel. č.: +421 2 5477 4166).

3. Dajte jej dostatok tekutín – pomôže to telu rýchlejšie sa vysporiadať s látkami v lieku.

Ak dcérka nemá žiadne ťažkosti a cíti sa dobre, pravdepodobne to nevyžaduje zásah, no buďte opatrní pri budúcom dávkovaní.

alzbetinuska
autor
16. nov 2024

@snehulak77 ďakujem, no horšie je, že dcérka išla spinkať a keďže kašle, je možné že sa aj pozvracia 😮‍💨

snehulak77
16. nov 2024

@alzbetinuska tak ho vyvracia a bude úplne po probléme.
Myslím, že pokiaľ by bola predavkovana, tak je tam niekoľko symptómov naraz. Nestresuj sa

alzbetinuska
autor
16. nov 2024

@snehulak77 ďakujem 🙏 no ja som z toho na nervy, toto sa nám ešte nestalo... Dávam odstup stoptusin a fenstil a môj chlap má nepochopil a dal oba lieky 😱 ale stoptusin som jej už dala, tak teraz stres 😭

deti95060810
16. nov 2024

upokojím ťa.. mm dal dcére 4 násobnú dávku liekov od kašľa... zavolal pediatrovi- doporučil vyvracať .
dcéra bola malá - asi 3-4 roky...

alzbetinuska
autor
16. nov 2024

@deti95060810 fuuu, 4 nasobna to poriadna dávka ,no mala zaspala l, tak budem kontrolovať a hádam bude v poriadku...

laurikagab
17. nov 2024

@alzbetinuska mne sa tiez stalo, ze som dala detom viac stoptussinu..bez odmerky..na pohotovosti a v nemocnici sme boli len vtedy ked syn vypil celu flasticku fenistlu.Zo stoptussinu im nic nebolo.