icon

Je hojdanie sa u trojročného dieťaťa normálne?

27. jan 2025

Baby, idem sa vás popýtať, lebo som zvedavá :D

Brat so švagrinou majú trojročnú dcéru - tri mala v novembri minulý rok. Strašne zlate dievčatko, múdre, šikovné, rýchlo chápe a vymýšľa :D jemnucko rozmaznávať, ale to sa proste stáva, ale všeobecne je to zlatíčko.

Čo mi príde jemne zvláštne je, že keď sa jej niečo nepáči, je unavená alebo sa nudi alebo hocičo, začne sa hompalat na rukách a kolenách. Napríklad jej povieme poď ideme cikať a keď nechce, začne sa hompalat. Majú ísť domov a nechce tak zasa to isté. Chce sa s niekým hrať a nemôže hneď začne zasa.

Keď sme jej povedali, že musí byť tíško syn druhej sestry spinká tak zasa. Ona aj keď sa v noci zobudi, tak sa takto uspava. Je chutná, len sme sa bavili, či to je normálne v takom veku :D inak fakt je super múdra, krásne sedí a papa, aj o hračku hračku sa podeli <3

autor
27. jan 2025

Bratova dcéra* 😁

gelifil
27. jan 2025

myslis tym, ze onanuje?

autor
27. jan 2025

@gelifil čože? Vôbec nie :D len sa tak hupe. Ako keď hojdas dieťa? Len ma zaujímalo, či je to u detí normálne a ako dlho to trvá :D

ninusa221
27. jan 2025

Myslíš že sa akože začne hupať na druhých ľuďoch napríklad na kolene ?

lija22
27. jan 2025

neviem, cisi to dobre predstavujem, ale ocividne ju to nejak senzoricky upokoji. Nevidim na tom nic nezvycajne. Moj muz napr podupkava nohou casto, ja si krutim vlasy...kazdy mame cosi a vlastne toto je aj dobre mat

ayato
27. jan 2025

Podľa mňa autorka myslí, že sa dá na štyri na kýve sa dopredu a do zadu . Toto napríklad u robí aj naša dvojročná občas pred zaspávaním , potom sa tak uloží zadkom hore a spí.

autor
27. jan 2025

@ayato presne toto :D DAKUJEM nevedela som to opísať :D sme sa bavili, že u nás to doteraz nikto nerobil a že kedy ju to asi prejde 😁 sa vzdy zlakneme že má stres

autor
27. jan 2025

@lija22 jasné, veď ja tiež kyvem a nohou :D len toto je také celotelove 😁 hádam to v 30ke už robiť nebude /vtip pravdaže :D

ayato
27. jan 2025

Tak to neviem ani ja, moje deti to robili obe, mladšia teda ešte robí, ale vždy len večer pred zaspávaním, pri staršom to ustúpilo cca okolo tých dvoch rokov keď prestal spávať hore zadkom. Mladšia má aj iné "zábavky" má takú starú hnusnú dotrhanú deku, ktorá s nami ide úplne všade a keď je unavená alebo nespokojná tak sadne na zem, ponožky vyzuje a začne si tou dekou štekliť chodidlá 😂

autor
27. jan 2025

@ayato to je ale aké rozkošné :D u nás sa neustále vyzývajú ponožky, keď je unavená a potom plač, lebo ma pod nimi pančuchy😁

Deti sú úžasné bytosti 😁

ayato
27. jan 2025

Rozkošné to je, kým ju to nechytí na prechádzke 😂 je schopná sadnúť na chodník, topánky a ponožky zahodiť a štekliť 😂... Ale áno deti sú skvelé, občas si vravím, že by bolo fajn keby sa tak vedeli upokojiť aj dospelí, miesto kriku a vulgarizmov si poštekliť nožičky 😝

autor
27. jan 2025

@ayato na prechádzke to musí byť zábava pre všetkých okoloidúcich 😁

To teda :D hneď by ten svet bol lepší

terezkaarthuramax
27. jan 2025

Ja som sa tiez vela rokov hojdala ale v sede a myslela som na veci ktore mam rada. Hojdala som sa na dverach a keď ma nieco rozrusilo robila som svojske pohyby.

stvorenie
27. jan 2025

Ja som niečo podobné robila asi do dvanástich rokov😂

autor
28. jan 2025

@stvorenie tak do 12 má ešte dosť času 😁