icon

Je hojenie po operácii zarasteného nechta v poriadku?

nikola81
7. aug 2025

Syn bol 14.7. na operaciu nechta (dlhodobo lieceny doma bez vysledku) nebola ina moznost. V celkovej anesteze odstranili zarasteny necht, vycistili lozko mal tam dive maso, hnisalo to uz a krvacalo
Ja si ale nie som ista ci hojenie prebieha v poriadku. Boli sme 23.7. na vyber stehov ale stale mam pocit ze ho ma zapaleny a mierne opuchnuty. Neboli ho, na nic sa nestazuje. Syn ma 9 rokov, davam mu na to len Betadine. Prikladam foto. Vie niekto poradit ci je to normalny priebeh? V nedelu odchadzame na dovolenku a ja mam normalne strach.

Je hojenie po operácii zarasteného nechta v poriadku?
pribinak
7. aug 2025

S týmto na docolenku? No neviem neviem ….nie som zdravotník ale za mna to pekne doliečene nie je

Mne to príde opuchnuté zapálene

nikpa
7. aug 2025

@nikola81 ja som to potom čo mi strhli pol nechtu mala po mesiaci oveľa krajšie a už vôbec nie opuchnuté. Ved toto vyzera akoby mu to robili pred par dnami. Určite by som s nim zbehla na chirurgiu. Nie som si istá, že s týmto sa ma od nedele na dovolenke niekde mačať v bazéne...

anonym_d4978c
7. aug 2025

Môjmu takto vyzeral, keď sme ho ešte len liečili. Dávali sme ichtoxyl nonstop. Vždy po sprche vydezinfikovat, ichtoxyl a zabaliť. Ale trvalo pár mesiacov, kým sa to zahojilo. Potom to už bolo pekné ružové. Ale nemali sme žiadny chirurgicky zásah. Určite by som to išla dať pozrieť, či to má takto vyzerať. 🧐 Neže budete mať namiesto dovolenky behačky po Dr. a mimo bydliska ☹️.

leaery
7. aug 2025

@nikola81 so starším synom už niekoľko mesiacov chodíme k podologičke kvôli zarastenému nechtu ale on nemal ani také ako tvoj syn po operácii. Normálne na pohotovosť že sa vám to nezdá. Ak idete k moru ktovie možno mu ta slaná voda pomôže ale do bazénov by ísť nemal. Nás varovali že tam môže dostať nejakú infekciu

anonym_2cff7b
7. aug 2025

Urcite s tym chodte na chirurgiu. Mam z tymto problemom bohate skusenosti za moj zivot a po zakroku to nikdy takto nevyzeralo

leaery
7. aug 2025
@leaery

@nikola81 so starším synom už niekoľko mesiacov chodíme k podologičke kvôli zarastenému nechtu ale on nemal ani také ako tvoj syn po operácii. Normálne na pohotovosť že sa vám to nezdá. Ak idete k moru ktovie možno mu ta slaná voda pomôže ale do bazénov by ísť nemal. Nás varovali že tam môže dostať nejakú infekciu

@nikola81 podľa mňa sa mu tam hromadí hnis, ísť skôr nech mu to tam prečistia

elfi1
7. aug 2025

napriek tomu, ze ten Betadine to trosku skresluje a vyzera to "vdaka" nemu este horsie, aj tak sa mi zda prst cerveny, zapaleny a pri koreni nechta akoby zdurene, hnisave. z foto ale tazko vidiet.
ja som vdaka radam na nete so synom sla k pedikerke, ale teda nemal to zdaleka taketo.
do zahojenia sme tiez davali rano a vecer betadine.
s tymto by som urcite este lekara vyhladala.
na dovolenke neist nikde, kde by sa mu do toho mohla dostat este infekcia

pribinak
7. aug 2025
@leaery

@nikola81 podľa mňa sa mu tam hromadí hnis, ísť skôr nech mu to tam prečistia

@leaery tiež si myslím že ten hrbolcek je ložisko hnisu

Určite by mali zajtra ísť na chiru

tundra
7. aug 2025

Synovi rezali obidva nechty na palcoch,jeden bol v poriadku po operacii,druhy museli "Opravovat"
Z korenoveho lôzka vyrastali nove korene,tak mu
to chemicky osetrili.Vlozili ku korenu daku tabletku,ktora zabranila rastu nechta z tej casti,ktoru odstrihli.Viditelne mu odstrihli
cca.3-4mm po celej dlzke nechta.Reoperaciu robili
v univerzitnej klinike v Zurichu.
Na tvojej fotke,to vyzera velmi zle...

nikola81
autor
7. aug 2025

Dakujem, zajtra pojdeme na chirurgiu. Ja som z toho zufala, cele mesiace sme sa s tym nechtom trapili a myslela som ze uz budeme mat pokoj. Neviem ako s nim budu manipulovat, syn je strasne citlivy, bojazlivy a panikari u lekarov. Preto bol aj v celkovej anesteze.

hygienka
7. aug 2025
@nikola81

Dakujem, zajtra pojdeme na chirurgiu. Ja som z toho zufala, cele mesiace sme sa s tym nechtom trapili a myslela som ze uz budeme mat pokoj. Neviem ako s nim budu manipulovat, syn je strasne citlivy, bojazlivy a panikari u lekarov. Preto bol aj v celkovej anesteze.

@nikola81 hľadaj v okolí medicínou pedikerku alebo podologičku. Pre syna to bude o Ela lepšie ako chirurg.

tundra
7. aug 2025
@nikola81

@nikola81 nas mal s tym tiez dlhodobo problemy,preto operacia.Jedna dobre,druha zle,az potom sa to ukludnilo. @hygienka radi dobre👍

lasona
7. aug 2025

Skus oslovit z Pedante bud Mariannu Kováčovu, alebo z Bratislavy miladu nadasiovu. Sú to odborníčky, vedia poradit, keď nie oni, potom oni poradia niekoho kompetentneho. Toto nevyzerá vôbec dobre

ramzesa
7. aug 2025
@hygienka

@nikola81 hľadaj v okolí medicínou pedikerku alebo podologičku. Pre syna to bude o Ela lepšie ako chirurg.

@hygienka áno, my sme našli, určite bude vedieť poradiť. V KE viem odporučiť slečnu/pani.

prunee
7. aug 2025

Och, chuda syn, sa necudujem, ze sa boji a je citlivy, to muselo, aj musi strasne boliet, velmi drzim palce, nech sa to uz poriadne zahoji a mate pokoj, verim, ze vas to velmi trapi, otravuje, aj to boli, vela stastia, zbehnite s tym urcite k mudr a kup synovi za to nejake bolestne, moj zlaty, statocny ❤️🍀

pinkgirl
7. aug 2025

Ja by som s tým šla na chirurgickú ambulanciu a nech mu to pozrú, mohli by mu na to dať Rivanol a zafačovať. Syn mal asi 1/3 nechtu z lôžka preč ore zápal a chirurg mu to tým preliečil.

cicimon
7. aug 2025

vrstvu gafrovej masti...

nikola81
autor
8. aug 2025

Ja som celu noc nespala, zaludok mam hore nohami. Dakujem za cenne rady, s pedikerkou bude problem, syn asi nebude spolupracovat, urcite ideme hned rano na chirurgiu, aj to neviem ako idu v BB s nami jednat nakolko nie sme objednany. Ani neviem ako to dopadne s dovolenkou, syn sa strasne boji ze nikam nepojde, aj si poplakal vcera a mne to je velmi luto. Nic nemal z prazdnin, cely jul sme riesili ten palec, zrusili sme aj tabor. Podarilo sa mu aspon tento tyzden chodit do denneho tabora a to uz tiez dnes nenastupi lebo zasa ideme palec riesit. Do tohto vsetkeho mi aj 3.7. zomrel ocino a dovolenka bola pre nas vidina oddychu. No nemame tento rok dobre prazdniny😢

hygienka
8. aug 2025
@nikola81

Ja som celu noc nespala, zaludok mam hore nohami. Dakujem za cenne rady, s pedikerkou bude problem, syn asi nebude spolupracovat, urcite ideme hned rano na chirurgiu, aj to neviem ako idu v BB s nami jednat nakolko nie sme objednany. Ani neviem ako to dopadne s dovolenkou, syn sa strasne boji ze nikam nepojde, aj si poplakal vcera a mne to je velmi luto. Nic nemal z prazdnin, cely jul sme riesili ten palec, zrusili sme aj tabor. Podarilo sa mu aspon tento tyzden chodit do denneho tabora a to uz tiez dnes nenastupi lebo zasa ideme palec riesit. Do tohto vsetkeho mi aj 3.7. zomrel ocino a dovolenka bola pre nas vidina oddychu. No nemame tento rok dobre prazdniny😢

@nikola81 pridaj sa na FB do skupiny pedikerku, tam ti ženy odborníčky poradia. Z chirurga bude mat este väčšiu traumu, viem o čom píšem, som chir sestra.
Dovolenka sa dá posunúť vždy, do konca prázdnin ešte času dosptt, prípadne pôjdete neskôr a spravíte si predĺžený víkend

pinkgirl
8. aug 2025

@nikola81 je mi ľúto tvojho leta. Buď statočná kvôli synovi. Môjmu to robil chirurg ambulantne, dal mu lokálnu anestézu. Syn 14r to zvládol, ale ležal a vôbec sa nepozeral na to. Ja som ho ukludnovala.
Snáď to dnes dobre u dr dopadne. Drž sa❤️.

pinkgirl
8. aug 2025

@nikola81 ahoj, ošetrili dnes syna?

nikola81
autor
8. aug 2025
@pinkgirl

@nikola81 ahoj, ošetrili dnes syna?

@pinkgirl ahoj, ano boli sme o 7:00 na chirurgii, dr to pozrela, a vravela ze ide o normalny priebeh. Tym ze syn chodil tento tyzden do tabora, mal na von uzavretu obuv, behal, palec bol podrazdeny a opuchol. Nie je tam hnis ani koren ktory obcas zacne vyrastat z odstranenej casti nechta. Vycistila mu to, opuch uz rano nebol a ze ho ma riadne mocit v morskej vode
Dala nam termin kontroly na 20.8.
Tak som spokojnejsia

pinkgirl
8. aug 2025

@nikola81 super! Tak si užite peknú dovolenku 😊