Je možné oddialiť menštruáciu u 12-ročnej dcéry na dovolenke?
Dobrý večer,
chcela by som sa poradiť ako by som vedela oddialiť menštruáciu mojej 12 ročnej dcéry na dovolenke . Zatiaľ má menštruáciu 5x a vždy príde tak na 25- 26 deň. Trvá 4-5 dní a akurát to vychádza na dovolenku pri mori . Je z toho nešťastná. Viem jej nejako pomôcť? Ďakujem veľmi pekne .
Presne to isté riešime aj my u našej 13 ročnej. Dovolenku som hľadala tak, aby mne ani dcére nevychádzala vtedy menštruácia, o to to bolo jednoduchšie, keďže sme ju mali cca rovnako. No od januára, čo som objednávala dovolenku sa jej nástup menštruácie posunul a vychádza jej v čase dovolenky. Nemá ju ešte presne pravidelnú, tak potichúčku dúfam, že jej príde až pred koncom dovolenky. Keď som s ňou o tom rozprávala, nemá s tým až taký problém, mne je to asi viac ľúto než jej. Prvý deň vraj nemá problém byť na hoteli (ten deň má najhorší, točí sa jej hlava, je jej zle) a potom že si dá tampón - naučila som ju ho aplikovať už v čase, keď mala ísť na lyžiarsky kurz, každý večer mali možnosť ísť do bazéna a sauny a ona vtedy bola smutná a frustrovaná z toho, ako to bude spolužiačkam vysvetľovať, prečo nejde (bola v tom čase jediná z triedy s menzesom). Takže tiež by som to neriešila liekmi, skôr ten tampón, ak máte z toho strach, tak som tiež za menštruačné plavky👍
@tesla28 mne mama v puberte dávala piť týždeň pred MS citrónovú šťavu 2x denne a 2x na dovolenke to pomohlo, posunulo mi to MS aj o 5 dní
Možno placebo, ale u mňa fungovalo
@any3108 Ono to pri silnom krvácaní pomáha aj zmierniť to krvácania. Ja používam vitamín C (tie silnejšie vo vyšších dávkach) a pri podstatne menšej strate krvi to potom ani nevadí - stačí malý tampón.
My to riešime menštruačnými plátkami, hlavne pri mori super.
pri chorobe som brala vysoke davky c. vitaminu a posunulo mi to menstruaciu o cca 1,5 tyzdna. Vyskusajte. Treba v dostatocnom predstihu a min. dvojite davky.
Riešenie je jednoduché. Kúp jej menštruačné plavky.
Veľmi pekne ďakujem za Vaše rady, postrehy . Určite skúsime všetko čo nás napadne . Aj tie tampóny, aj plavky . Nenecháme si predsa pokaziť vytúženú dovolenku . Kupovali sme ju ešte minulý rok a vtedy som ešte nevedela, ze už budem takéto veci riešiť. Peknú dovolenku prajeme aj Vám .

Da sa liekmi, predpise jej gynekológ, ale u tak mladej by som to proste neriešila. Dopovať ju liekmi. Menštruačné plavky ste neskusali? Mini tampón s aplikátorom? Vieš, to stále bude oddialovat menzes, lebo sa to nehodí? Musí si zvyknúť, že je to súčasť života...vziat lieky proti bolesti, termofor...