icon

Je možné opakované vydávanie výmenných lístkov u pediatra?

maca02
11. okt 2025

Vie mi prosím niekto poradiť -môže pediater opakovane vydať výmenný lístok na ortopédiu v priebehu 1 mesiaca? Syn má bolesti, začervenanie a opuch v kĺbe a pod palcom nohy, riešime to už vyše mesiaca, boli sme opakovane u ortpeda, evidentne nevie čo s tým, lieky Arthrotec vobec nezabrali, teraz nás zase poslal na neurologiu, kde budeme zase zopár týždňom čakať na termín, k nemu máme príst az s výsledkom z neuro. Syn je dennodenne v bolestiach, nemôže poriadne chodiť, má to viditeľné zapálené, opuchnuté a ja už neviem čo robiť. Pediatrička mi nechce dať ďalšie odporučenie k inému ortopedovi, ten náš mu zjavne pomôcť nevie a decko trpí už 2 mesiace...

vorkola
11. okt 2025

@maca02 No v tomto pripade ,teda ak to funguje u nas ,aj na priamu platbu, .Kedze tvoje dietatko chudatko malicke je v bolestiach, a mas cakat niekolko tyzdnov (kolko je to u teba niekolko tyzdnov ?) 5, 6,tyzdnov,ci viac,tak treba co najskor toho neurologa,,aby urcil dg,..Vsak na priamu platbu je to zakonom mozne, to nie je uplatok, a zvyknu mat svoju tarifu primerane,..Moja suseda si zaplatila sukromneho proktologa termin dostala za dva dni a platila za vysetrenie 30 eur,A pred tym ,ked sa objednavala na vymenny listok do ambulancie podla rajonizacie do ktorej patri , jej davali termin az za 6 mesiacov,.TEN cakaci bolestivy pol roka jej nestalo za 30 e, u sukromnika ,a bola spokojna.No bohuzial na SK mame malo zdravotneho personalu,tak za lepsim platom aj mudr, aj sestricky ,tak radcej do Rakuska, tusim ze uz aj do Nemecka , za lepsie platove podmienky,..takze aj tebe radim radcej si zaplatit mudr sukromnika ,ked teda ma bolesti.

gemerka17
11. okt 2025

@maca02 treba ist súkromne. Časť lekárov, ktorý su v nemocniciach, maju aj súkromne ambulanciu. Skus ešte aj zatlačiť na obvodnu. Neviem či neurologia ma nejaky zmysel. Dna a problem so sezamskom kostickou je vyluceny?

anonym_2c1bc5
12. okt 2025

Načo čakáš? Veď zaplatím súkromného a hotovo.