Je normálne, keď dieťaťu 3 týždne tečie zelený soplík?
Ahojte. Viem že na túto tému sú rôzne názory aj od lekárov. Zaujímalo by ma či je podľa vás normálne mať zelený sopel 3 týždne?
Podľa jedného lekára zrejme áno.
Môže mať dieťa zelený sopel a napriek tomu byť zdravé? Pretože dnes sme sa vrátili opäť po maródke a to dotycne dieťa tam stále je! Od septembra nemarodovalo. Max možno 2 dní že v piatok si ho nechali doma.
Aj učiteľka mi potvrdila že s tým nemôžu nič urobiť pretože matka priniesla lístok od lekára že môže navštevovať kolektív.
Ostatne deti sa pri ňom striedajú ako na klavíri.
Keď opäť moje dieťa ochorie ja asi pôjdem priamo za tým doktorom.
A ako vieš ktoré dieta ma aký sopel? Fukala si mu nos?
a co ak tomu dietatu ine nie je a ozaj ma len sopel z prechladnutia? s tym marodit mi pride blbost, ty by si to tiez asi nerobila, ze ostanes s dietatom doma zakazdym, ked mu zacne tiect z nosa. ani zo skoly ho nebudes nechavat doma v takychto pripadoch stale. a nie je ani iste to, ze tie ostatne deti to zakazdym chytia prave od tohto dietata.
Ahoj,moj pripad,zapal dutin,sople neskutocne zelene,dost dlho,vytery negtivne,
@zuzubb007 tu farbu nespôsobujú baktérie ale bunky imunitného systému a rôzne enzýmy. Pri chronických neinfekcnych zapaloch môžu byt pokojne zelene sople. Farba sopla by sa nikdy nemala používať na rozhodovanie či nasadiť alebo nenasadit antibiotiká, cez 90% infekcii horného dýchacieho traktu spôsobujú vírusy.
Moj synovec tak mal nonstop zelene sople, inak bol o.k.
Robene vytery, odbery - vsetko negativne. Nakoniec sa potvrdila alergia na prach a roztoce.
A pre také deti so zeleným soplom zdravé dieťa vydrží byť najviac týždeň zdravé 🥱. Zadrhla bych také matere
Zelený sopeľ, žltý sopeľ, priesvitný sopeľ. Vždy je to len sopeľ. Pokiaľ tam nekašle, nechripčí a neteplotuje, tak nevidím problém.
3 týždne???? V pohode 3 týždne?
@danielahamar mam 100 chuti
@mamamasama pre jedno dieťa len sopel, ale druhým môže spôsobiť napríklad horúčky a kasel na dlhé týždne, takze toto považujem za dosť bezohľadný názor.
Este keď vidím niektoré deti, ktoré pomaly ani v predškolskej triede si nevedia nos vysmrkat a utieraju sa do rukáva, alebo im sople stekaju po pusu 🤮 dokonale na to aby všetci okolo boli chorí tiež 😏
@zuzkagg moje nechodia do školy a sople majú, pretože chodíme medzi ľudí. Prepáč, že som napísala svoj bezohľadný názor, ale sopeľ môže tvoje dieťa dostať kdekoľvek. Skôr popracujte na imunite, namiesto obviňovania.
@mamamasama ja nikoho neobvinujem, ale ty si tuším trochu vztahovacna 😀 a čo som napísala je fakt. My mame imunitu našťastie v poriadku, nemáme vysokú chorobnosť. Samozrejme že infekt môže dieťa dostať kdekoľvek, aj v obchode, ale snáď sa zhodneme na tom, že v škôlke je pravdepodobnost o dosť vyššia, najmä pri názore že sopel nie je choroba a sup dieťa do kolektívu kde potom na všetkých okolo prská svoje bacily..
@mamamasama jedna vec je chytiť sopel kdekoľvek a druha vec je dávať vedome sopľavé dieťa do škôlky a tváriť sa že sa nič nedeje, lebo lekár povedal ze je zdravý.

Určite to v poriadku nie je ☹ Trpí aj to dieťa ☹ Rodičia majú asi niekoho v rodine , kto im to potvrdil .