icon

Je normálne, že spotené dieťa je ľadové?

21. sep 2025

Neviem či je toto normálne alebo nie. Ja si skôr myslím že nie. Moja takmer 5 ročná dcérka vždy keď je fakt, že spotena tak je úplne ľadová. Je to normálne? Čítala som na nete, že to môže byt problém so štítnou žľazou. Mala mi aj dosť v krátkom čase pribrala. Tak rozmyslam, že či navštíviť lekára. Ďakujem za vaše skúsenosti

sweet20
21. sep 2025

@anonym_autor ja to mam tiez.. ale vysvetlenie je take, ze ked sme spoteni, tak ten pot nas chladi... ale neviem ci je to tiez ten pripad

anonym_46ef99
21. sep 2025

@anonym_autor Určite treba vyšetrenie. A možno aj naozaj endokrinologia.Aj kvôli pribratiu to riešte.

beata_k
21. sep 2025

@anonym_autor Jedno dieta mam. Ak ma studene ruky, tak na 100% ma spoteny chrbat. Ked ho vyzleciem/prezleciem a ono sa skludni, tak sa mu ruky/nohy opat oteplia.

ruzasipova
22. sep 2025

Dcera tak mala, ked bola spotena, spoteny chrbatik, mala ladove koncatiny. Stacilo ju vyzliect a oteplila sa. Vzdy som ju musela obliekat menej

anonym_458310
22. sep 2025

ano, spoteny clovek moze byt ladovy.
pri znizenej funkcii stitky skor potenie nebyva, byva priberanie a skor zimomravost.

pri zvysenej naopak, teplo, potenie a skor chudnutie.

pri znizenej sa este moze potit koli tomu, ze mame endenciu sa potiti aj z unavy a vycerpania a prave pri znizenej dochadza k unave z dovodu, ez stitka nestaci cize moznost tu je, ale nie je to uplne typicky priznak.