Je obvod hlavičky 39 cm u 6-týždňového dieťaťa veľa?
Ahojte,syn sa narodil s mierami 3600g a 50 cm obvod hlavy mal 35cm,teraz ma 6tyzdnov a vazi 4700g a 60cm a obvod hlavicky je 39cm,neni to vela na tento vek tych 39cm?Pripadne vase deti mali kolko obvod hlavicky v 6tyzdnoch?dakujem
Priemerny obvod pre 6 tyzdnoveho chlapceka je 38 - 40 cm, cize ak sa narodil s 35 cm, tak je to uuuplne v poriadku 🙂
Priemerny obvod pre 6 tyzdnoveho chlapceka je 38 - 40 cm, cize ak sa narodil s 35 cm, tak je to uuuplne v poriadku 🙂
@sahel ďakujem,asi to velmi prezivam,vsetkeho sa bojim🙂
Bola som na tom podobne, nestresujte, ked netreba 🙂 Uzivajte babatko ❤️
Moje dieta sa narodilo, vazilo 4.5 kg a obvod hlavicky mal 36 cm, v 6 tyzdnoch mal obvod 40 cm. Tvoje dietatko je uplne v poriadku 🙂.
Tak zalezi aky obvod mal pri porode, ak 32 tak mozno je to vela, ak 35 tak ani nie. Obvod meral pediater, predpokladam, treba sa pytat hned tam.
Tak zalezi aky obvod mal pri porode, ak 32 tak mozno je to vela, ak 35 tak ani nie. Obvod meral pediater, predpokladam, treba sa pytat hned tam.
@anavixy 35cm mal v prepustacej sprave,ked sme odchadzali s porodnice
Moje dieta sa narodilo, vazilo 4.5 kg a obvod hlavicky mal 36 cm, v 6 tyzdnoch mal obvod 40 cm. Tvoje dietatko je uplne v poriadku 🙂.
@petamich ďakujem🙂
Tak potom je to ok 🙂
Moj sa narodil velky, s velkou hlavickou, ale neviem uz kolko. Male dieta najrychlejsie rastie. Okolo roku viem, ze nosil 50cm ciapky a mala som s nimi aj s trickami problem, ze obcas bol vystrih maly 🤷♀️. Ono to je geneticke asi po manzelovi, aj druhy syn mal vacsiu hlavicku.

Ak by bolo nieco v neporiadku, tak Vas pediatricka posle k neurologicke 🙂 Hlavicka rastie spolu s telickom, v prvych tyzdnoch rychlejsie, neskor sa rast spomali 🙂 Netreba sa tymto stresovat ;)