icon

Je ospalosť u detí počas choroby bežná?

16. feb 2025

Ahojte dcéra mimo choroby spáva raz do dňa cca dve hodiny.
Teraz je chorá - nadcha,kasel, teplotu mala dva krát. No dnes je dosť ospalá. Ráno vstala o 7,00 celé dve hodiny len ležala. O 9 tej ožila a začala sa hrať. Od desiatej zase mrzutost, nervozita a o 11,10 zaspala. Po hodine sa zobudila- bola hore pol hodinu a opäť zaspala až do 15tej.. zobudila sa hrala chvíľku a zase ostala mrzuta nervozna a o 16tej zaspala znova a zatiaľ spi..
Neviem ci je to bežné pri chorobe alebo je to nadmerná ospalosť.? Mávajú to takto aj iné detičky keď sú choré? Prosim o slušne odpovede
.

autor
16. feb 2025

Ide mi teda hlavne o to ci je to stav ísť na pohotovosť alebo nie..

cyberk
16. feb 2025

Uplne bezne.. aj dospeli su KO pocas choroby

barka1
16. feb 2025

Samozrejme. Nechaj ju odpočívat. Toto predsa nie je stav na pohotovost 🤦🏻‍♀️

zuzuliennka1
16. feb 2025

snad nechces tymto zbytocne zahlcovat pohotovost prosim ta🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ normalne vycerpanie z choroby. nech spi kolko potrebuje. aj dospely clovek ked ho fakt skosi choroba, spi aj cely den.
nech hlavne prijima dostatok tekutin a nech spi kolko chce

simsalabim
16. feb 2025

A ty ked si poriadne chora, tak si ako rybicka? Ved je normalne, ze pri chorobe je clovek vyflusnuty a opociva…

sofia1979
16. feb 2025

Jasné, že je to normálne, momentálne si tým prechádzame aj mY

martul
16. feb 2025

Divné by bolo, keby nebola ospala. Veď jej telo bojuje s chorobou, je unavená, potrebuje oddychovať. Ty keď si chorá a máš teplotu, ideš do práce, umyvas okná, robíš v záhrade? Nie.

svetlonos
16. feb 2025

A ty si prosím ta nikdy chora nebola, ci si z tých, ktorá v horuckach ešte v pohode pol dňa drevo rube? Ja nechápem, ci vôbec a ako rozmýšľaš 🙈.

zuzinka888
16. feb 2025

A preco myslis ze vsetci lekari radia chorobu VYLEZAT?

jaskolka
16. feb 2025

Samozrejme,že je to normálne,telo bojuje s chorobou,to vyčerpá. Ty keď si chorá,si plná energie? Spánok pri chorobe je aj najlepší "lekár"telo si najviac oddýchne

mamina7070
16. feb 2025

to je praveze dobre ze vela spi, spanok lieci

na pohotovost s tymto absolutne nie len by si jej s tym ublizila

katulienkax
16. feb 2025

Autorka asi nebola nikdy chorá alebo nemá doma chlapa ktorý celý den leží aj pri soplíku😉

januska12323
16. feb 2025

Toto je už minimálne tretia téma za týždeň kde pri nejakej blbosti sa človek pýta či má ísť na pohotovosť, to ste už vážne rozum stratili?

meginka32
16. feb 2025

Je to úplne normálne. Len ju nechajte spat. koľko potrebuje. Spánok lieči. Za pár dní bude opäť všetko ako predtým.

nika11103
17. feb 2025

Áno toto patrí k chorobám . Moja dvojročná dokonca minulý týždeň keď bola chorá ešte dvakrát zaspala babke na rukách , čo ona na rukách nezaspala ani keď bola bábätko 🤣 takže ano, ospalosť , mrzutosť , všetko k tomu patrí . Ale teraz je také cudne obdobie fakt všetci chorí . Zachvíľku je fit neboj

autor
17. feb 2025

@januska12323 ano ešte som ho nenasla. Snáď ho nájdem na MK ved tu je toľko múdrych žien že až

autor
17. feb 2025

@katulienkax muž keď má soplík tak neplače kvôli soplíku a ani naň neumiera. A ja tiež nie..

autor
17. feb 2025

@svetlonos nuž ano fungujem ako viem keď som chorá.. nespím celý deň určite. Ležať to ano ale nie spať. To ci rozmýšľam ta nemusí zaujímať vôbec od toho tu niesi.

autor
17. feb 2025

@zuzuliennka1 ved asi preto sa pýtam tu nie ? Dobre ráno. A pozor na to plieskanie po hlave.. aby ta nebolela

sense
17. feb 2025

Minulý týždeň som bola chorá s krátkymi prestávkami bdelosti keď som na wc a napiť sa som prespala 40hod za dva dni....potom už bolo fajn...takže áno je to úplne normalne
Spánok lieči....

autor
17. feb 2025

Milé, múdre ženy. Čo som asi čakala od MK pijavic však? Len honkanie ega lebo doma si hubu otvoriť zrejme nemôžte.
Mam dve deti takže to nieje prvý krát čo je dieťa choré. Lenže ani jedno z nich nebolo do teraz co sa týka spánku takéto. Možno si pospali dva krát za deň po hodinke no toto bol pre mňa už extrem. Dcéra len ležala s otvorenými očami a pomaly nevnímala. A ten spanok ktorý trval dokopy 4 hodiny mi prišiel zvláštny.
A potom opäť zaspala.
A co je natom ? Opýtala som sa presne kvôli tomu aby som nešla na pohotovosť zbytočne. Myslela som že matka matke poradí ale vy ste akurát tak supy ktoré čakajú na príležitosť niekoho vysmiat a podobne. Ešte šťastie ze Vám beriem s úsmevom na perách. No iným ženám, mladím mamičkám a pod. môžu akurát tak vaše stupidne komentáre ublížiť. A pokiaľ viem nikto z neba múdry nespadol a opýtať sa je úplne v poriadku.
Ak mi tu budete chcieť písať ďalej vaše posmešky nech sa páči,,, už na ne nebudem odpovedať. Krásny dní

autor
17. feb 2025

*dník

svetlonos
17. feb 2025

Ale sa nečudujem mojmu komentu na takú blbu otázku. Ved je to dieta, zábava to nim poriadne a spanok je najlepší liek. Ty si môžeš gratulovať, keď ta ešte žiadna choroba neskončila tak, ze sa zobudíš na par hodin denne akurát.

patricia2511
17. feb 2025

No ja by som to nepodcenila …takto mal syn par chorob ..ze len spal a spal ..nechfel velmi jest … a nakoniec úplnou nahodou sme zistili na pohotovosti, pri krvných odberoch ze ma velmi silnu anemiu(taku silnu, ze ani nevedel stroj odmerat zásobné železo )
Pritom ked nebol chory ,bol uplne normalne dieta ..ale pri chorobe to bolo strasne..predsalen pri chorobách sa železo ani z potravín nevstrebáva a telo využíva prave zásobné železo . Teraz berie železo uz par mesiacov a je to lepsie 🙂

zuzuliennka1
17. feb 2025

“dobre rano”.. neboj sa o mna. skus pouzit zdravy rozum a nebrat dieta vycerpane beznou chorobou na pohotovost. na to pohotovost nie je.
ty napises ze ty si chora tak nespis cely den. a si si vedoma toho ze si dospela?? a ze sa to neda porovnavat s dietatom? proste je toho vela, chori su takmer vsetci, deti, dospeli,.. mas proste chore dieta vo februari, nic vynimocne. je prirodzene ospala, vycerpana chorobou. hlavne nezatazuj zbytocne pohotovost, ak si si nie ista, volaj pediatricke.
na pohotovost sa chodi so zivot ohrozujucimi stavmi, nie ospalym dietatom

barbora1206
23. feb 2025

Strašné reakcie..až sa mi rozum zastavuje aké vedia byť ženy na seba hnusné :( pani sa len slušne opýtala, zrejme potrebovala len uistenie že je to normálne. miesto toho dostala osočovanie a výsmech..je mi smutno z toho v akej dobe žijeme

katka5161
25. mar 2025

@barbora1206 choré