icon

Je potrebné byť úplne zdravý na vyšetrenie u alergológa?

30. mar 2025

Dobry den,

mam taku mozno netradicnu otazku. Ale mozno ma budete vediet usmernit.
Syna mam uz 3ti tyzden doma so skolky. V pondelok by mal uz ist, konecne zdravy…. ALE 10.4.mame mat prve vysetrenie na imunoalergologii, na ktore cakame od januara.
A kedze syn vsetko v skolke schytava a vkuse je po tyzdni chory (preto aj ta navsteva odbornej ambulancie), trosku sa obavam, ze co v pripade, ak by mal zas sopel a kasel do toho 10.4.2025. Viem, ze ma teraz zozeriete, ale musi byt 100% zdravy na taketo vysetrenie? Ja som v tomto velmi zodpovedna, chori nechodime nikdy nikam. Syna nechavam uz pri prvom podozreni doma zo skolky a nejde tam, kym nie je uplne v poriadku. Ale predsa len, na tieto vysetrenia su u nas dlhe terminy… ja viem, ze mozno motika vystreli a ostane zdravy, ale uz zacinam uvazovat, ze co ak….
Dakujem za kazdu radu…

majamat
30. mar 2025

podla mna pri prvom vysetreni dr bude brat hlavne anamnezu a rozhodovat sa ake vysetrenie treba. treba ju upozornit, ze je po chorobe, lebo v rvi mozu byt este odchylky.

petteri
Odpoveď bola odstránená
majamat
30. mar 2025

@petteri pocas choroby to asi idealne nie je, ale teda pdola vsetkeho uz bude po chorobe. ved uz bude tyzden v skole, tak to by snad vadit nemuselo.

autor
30. mar 2025

@majamat skor ide to ze, zas ochorie dovtedy

majamat
30. mar 2025

snad nie. to zas nemozes vediet. vsak keby nieco, tak rano pred vysetrenim zavolaj, ci ho vezmu.

1mina
30. mar 2025

A viete či tam idete s tím že mu idú robiť testy ? Lebo naša alergologicka sa každého v čakárni pýta či sú zdravý žiadne sople atď pokiaľ idú na testy musia byť zdravý. Ale pokiaľ sa nerobia testy, bežné tam chodím s dcérou s kašľom a kadecim - vyslovene nás tam posiela detská niekedy lebo alergologicka dcére predpisuje a dávkuje spreje na astmu atď, takže riešila aj pri kašli či treba pridať iný atď, takže ju rieši aj choru keď treba

zobaka
30. mar 2025

moja chorych neberie a vyzaduje aj od zdravych respirator

bebotka
30. mar 2025

My sme išli s malým kvôli tomu, že často býval chorý a aj v čase keď mal prvý termin mal už vyse mesiaca sople a nic doktorka neriešila.

3petka
30. mar 2025

Ja keď som si volala Dr že sme chorý či chodiť tak normálne povedala že áno a vtedy synovi aj náhodne zistila nejakého streptokoka z vyteru v nose.

autor
30. mar 2025

Dakujem dievcata. Asi mu testy robit budu. Odpisali nam, ze mame prist pol hodinu pred terminom kvoli pripadnym testom… ja viem, ze stresujem dopredu, ale fakt nevydrzal v skolke viac ako tyzden a pol

janage
30. mar 2025

Ahoj napíšem z vlastných skúseností. Ak nejde o predškolská, naozaj vzdy do tyzdna nieco chyti a môžeš si to dovoliť a je to dôležité vyšetrenie, nechaj ho do vyšetrenia doma. U nás sa na alergo už čaká 5,6 mesiacov aj v prípade, že nemôžeš prísť kvôli chorobe.
Moje takto mávalao aj teploty. No s teplotou nepôjdeš isto ani odbery mu neurobia.
V prípade kašeľ, sopeľ bez teploty by som možno ešte dala respirátor, ak by v ňom vydržal. U nás sa aj v čakárni ešte čaká bežné 2,3hodiny hoci si na čas. Bude tam 2,3 hodiny kašľať, kýchať, sopliť a vedľa neho môže čakať astmatik, ktorému skomplikujete život.
Ty vieš ako to u lekárky chodí, či berie načas a ste v čakárni 2, alebo vás tam je 10, 15 v čakárni či ďalší termín dostaneš o týždeň alebo o 3 mesiace

autor
30. mar 2025

@janage praveze neviem. Ideme tam 1x. Je to sukromna klinika, tak predpokladam, ze nas vezmu nacas…
Nechat ho doma bolo tiez jedno z rieseni. Ale uz je doma 3t. Skolka mu chyba… nie je este predskolak. Bude mat 5 rokov teraz v maji…ono ja robim z domu, viem si ho nechat doma, ale je to masaker 😂

kitycat
30. mar 2025

Ved tam v po delok zavolaj, ci ho mas drzat sterilne foma este skoro 2 tyzdne alebo moze chodit do skolky a pripadnou daldou chorobou vas aj tak vezme? V teplite ho tam asi aj tak nwbudes brat a ked tak dlho cakate bola by to skoda. Terminy su vsade taketo

janage
30. mar 2025

Zavolaj a spýtaj sa tam. Či berú na čas. Moja bývalá chorá často a bolo to sprevádzané teplotou aj vysokou, takmer vždy. Preto sme aj išli na imuno. Ja by som už tých 10dni neriskovala. Že zas ďalší termín o 3 mesiace. Tu nejde o vynechanie bežnej polročnej kontroly ale vstupné vyšetrenie.
Ak bude mať syn akurát záchvatový kašeľ z choroby nebude mu môcť urobiť fukaci test na astmu. Ak je doma už 3tyzdne zapoj rodinu a už by som nejako vydržala.
Z vlastnej skúsenosti ak ochorie, čo sa podľa toho čo pises s najväčšou pravdepodobnosťou do týždňa stane a bude akurát vo fáze akútnej choroby, budeš ľutovať,že sa vám vyšetrenia posunulo o mesiace. Zvlášť ak medzitým zas bude často chorý.