Je potrebné mať zatvorené oči pri infralampe?
Ahojte, je potrebne mat zavrete oci pri infralampe, ked su na ociach okuliare? Dnes som kupila synovi, len nechce mat zavrete oci 😀
Tak ci je to v pripade, ze ma okuliare, nutne…
Dakujem
Ake okuliare? Tie k infralampe? Vtedy vyslovene nemusi. Deti aj tak mavaju nizsi cas/vykon ako dospely.
@aalt slnecne s uv filtrom … s nim je to tazke…. Nechcel ani tie k tomu prilozene .. no bud ho nahovorim teda na tie, alebo ho skusim nahriat ked vecer zaspi 😀
On totizto pri tom chce nieco pozerat… nahrievala som ho dnes 10 min…vzdialenost asi 50 cm a nepzeral do lampy, ale TV… ale riskovat to veru teda nebudem
@slniecko39 dakujem 🙂
Prípadne môžete očká prelepiť vatovým tampónom a pustiť nejakú krátku audiorozprávku buď cez rádio alebo pohľadať na youtube. Možno ho to zabaví na tých 10 min.
@slniecko39 uff, to by nevydrzal mat prelepene. Asi bude naj riesenie, ked zaspi
Táto svetelná terapia je vhodná až keď pacient plne spolupracuje. Ak nevie vydržať so zatvorenými očami potrebný čas, tak skrátka musíš počkať kým vyrastie natoľko že túto terapiu zvládne ako sa má.
Zaviaz mu oči šatkou
urcite musi mat okuliare. Ved mu znicis rohovku. Optometriska minule vysvetlovala ze aj masky LED poskodzuju rohovku a mali by sa pouzivat silenejsie ochrany na oci - na co sa teraz nedba. Dovodom je, ze LED svetlom tvrdne rohovka.
Aby si dietatu neznicila oci.
Nestacia proti slnku, musi mat specialne. Pretoze INFRA lampa nevydava UV luce ale INFRA svetlo.
Co mozes spravit je na klasicke slnecne okuliare dat nejaky plast alebo neviem - nieco - co neprepusti svetlo.
Keď boli naši malí,pod priložené okuliare som im davala este vatove tampóny, lebo stále otvárali oči pod okuliarmi. A audiorozpravky alebo Spievankovo na CD nás zachránili, vyberali si sami. Možno ho upokojí, keď ho budeš držať celý čas za ruku.
@laura164 cez dutiny by mal akurát previazané
Dakujem vsetkym… vyskusam mu to zajtra urobit, ked vecer zaspi, ak sa mi ho nepodari zajtra nejakou hrou presvedcit … ak nie, odlozime to pokial nevydrzi mat zatvorene oci 🙂
Este si overim, kedze fakt nemam skusenosti. Ak by som mu dutiny nahrievala v spanku, je to ok? Dakujem
Mame tuto
https://www.brendon.sk/beurer-il-11-2023-infral...
Ja som dcere daval jej slnecne okuliare obalene alobalom - proste cez sklicka bol alobal. Ale teda tu chvilu vydrzala.
Ja som dcere viazala oci satkou a pustala rozpravku na pocuvanie cca 8 minut peone si zvykla. okuliare detske sme k lampe nemali a dospelacke jej nesedeli.. a na slnecne by som sa nespoliehala ze by mi do tej ziarovky nepozrela..
Aby mala liečba výsledky, malo by sa infrateplo aplikovať aspoň 3x denne ale idealne 4x denne.
@pinkgirl fakt? Praveze som citala 1-2x denne po dobu max 15 min…
Ano treba. Inak ja som ozarovala mnohokrat aj vnoci, pocas spanku dieta. Ak sme inokedy nestihli.
@jamidea tak to skusim tak asi. Nech ho nestresujem zbytocne
Nesmie to v žiadnom prípade svietiť na oči, poškodí to oko je to aj v navode, a tiež by som nešaškovala počas spánku, jednoducho, keď nespolupracuje nerobila by som to, 15 minút? Tak to nevydrží ani môj 12 ročný, dávame po 3-5 minútach viackrát denne
@zuzubb007 pisem max 15… samozrejme, ze to nemal 15 min. Mal to 10 min a pozeral mimo. Ale samozrejme, silit to nebudem
V prípade tvarovej oblasti na dutiny stačí doba nahrievania 7-8minut. Na iné časti ako chrbát, končatiny 12-15min.

Dobrý deň, našla som takýto článok:
https://www.oftex.cz/poradna-ocniho-lekare-ocni...