icon

Je predávkovanie sirupom u bábätka nebezpečné?

18. aug 2025

Ahojte... Malý polročný syn teplotoval 39°, zaberal nám nurofen sirup na striedačku s panadolom...no a v noci keď smu vyskočila zas teplota, dala som nurofen a pogrckal sa, mam pocit, ze cely sirup vygrckal, este to vonalo ako ten sirup, tak som mu dala ešte 1ml sirupu, aby apson niečo mal v tele proti teplote...no doteraz premýšľam, či som mu mohla nejako tým ublížiť? Že čo ak nevyvracal sirup len dake stavy žalúdočne? Prepáčte ak je to blba tema, snad ma nevtsmejete, no je to prve dieta, vytuzene a bojim sa, ci som mu nemohla zle spraviť tým...ako ste riesili ak vam dieta vyplulo sirup? Uz ste ho viac nedavali alebo ste trosku dali, aby apson niečo bolo vtele?

irusa
18. aug 2025

1 ml sirupu mu určite neuškodí..nedávala som dávku opäť

sisamisaaa
18. aug 2025

Prosím ťa neplaš, tvoje dieťatko je múdre a to že grckalo znamená len toľko že všetko čo bolo naviac šlo von. Plus oni v tých maximálnych dávkovaniach mávajú rezervu. Nič zlé si nespravila. Ak má ešte vysokú teplotu, ja by som mu skúsila dať dnes znova a uvidíš ako zareaguje. Ak to ide dole, už by som mu nedávala. Skoré uzdravenie!

autor
18. aug 2025

Ďakujem vám 🙏💗

xxemma
18. aug 2025

Z tohto fovodu dom v tomto veku radsej dala cipok.

tejana
18. aug 2025

@anonym_autor ja dávam čipky, naša stále vyvracala tie sirupy ...

autor
18. aug 2025
@tejana

@anonym_autor ja dávam čipky, naša stále vyvracala tie sirupy ...

@tejana mne povedali v lekárni, že čipky sú od 9kg, čo nemáme, no potom som čítala tu na mk, že zvykli dávať polku čipku, tak asi kupim pre istotu aj tie..v lekárni mi dali automaticky sirup

elz1920
18. aug 2025

Neboj sa čípkov, mne sama dr. povedala, že zastrúhať. Niektoré sa dali pekne prerezať.

maminkadeticiek
18. aug 2025

Polrocnemu sirup????To som teda este ozaj nepocula.Ved presne na to su cipky.Presne pre taketo male deti a pre pripady kedy sa moze aj starsie dieta zo sirupu povracat.

autor
18. aug 2025
@maminkadeticiek

Polrocnemu sirup????To som teda este ozaj nepocula.Ved presne na to su cipky.Presne pre taketo male deti a pre pripady kedy sa moze aj starsie dieta zo sirupu povracat.

@maminkadeticiek a čo je natom? sirup je od 3mes, je sladky s prichutami, mne ho toleroval prve dva razy v pohode, len potom celkovo plakal a asi ho nejako naplo z toho...mne pediatrička aj odporucila sirup, ze su dobre tolerovane detmi lebo su sladke..tie cipky su od viac kg, ale teda som nevedela, ze mozem ich dat aj na polku, no ani v lekárni tá žena nepovedala :/

maminkadeticiek
18. aug 2025

Nehovoris dobre.Nurofen cipky su od 3 mesiacov resp.od 6 kg.

https://www.drmax.sk/nurofen-pre-deti-capiky-60...

autor
18. aug 2025
@maminkadeticiek

Nehovoris dobre.Nurofen cipky su od 3 mesiacov resp.od 6 kg.

https://www.drmax.sk/nurofen-pre-deti-capiky-60...

@maminkadeticiek eshop som nepozerala, bola som v lekárni, núkala mi panadol čipky, ktoré sú od 9kg.. možno tieto nemala na predajni