Je pulz 120 u 17-ročnej dcéry normálny?
Ahojte, dcéra 17 ročná si uz viackrát na svojich hodinkách namerala pulz - tep - 120. Je to veľa. Mam to ísť riešiť? Ma niekto podobnú skúsenosť? So trochu vystrašená.
120 moze mat kludne pri vychadzani po schodoch na par poschodi. Nehovoriac o pobehnuti a podobne.
@anonym_autor pri akej cinnosti? V pokoji?
@simsalabim áno v pokoji, premerali sme aj na pulzomeri.
@anonym_autor a pred tym co robila? Ak prave prisla domov, tep moze este byt vyssi. Rovnako ak je rozrusena.
Tak v pokoji byva tak 60~70, sportovci aj pod 60. Moze to byt cokolvek, kludne aj unava, nevyspata, stres, smad ... ale smer lekar.
Ked v pokoji, moze mat sinusovu tachykardiu, neskodne, beru sa betablokatory, ak to cloveku vadi. Mozete riesit na kardiologii, len treba mat vymenny listok od vseobecniara
@anonym_autor dala by som jej skontrolovat zelezo, nemava silny menzes? Konzumuje dostatok zeleza v potrave?
Ked v pokoji, moze mat sinusovu tachykardiu, neskodne, beru sa betablokatory, ak to cloveku vadi. Mozete riesit na kardiologii, len treba mat vymenny listok od vseobecniara
@reela dakujem, takze nie je to v priadku. Pôjdeme na vyšetrenia.
@reela vdaka
@reela dakujem, takze nie je to v priadku. Pôjdeme na vyšetrenia.
@anonym_autor Uvidite, co vam tam povedia. Urcite aspon zoberu krv, to mozu aj u vseobecniara v ramci preventivky. Ak vyjde anemia, tak vas poslu na hematologiu to riesit. Ak zle vysledky stitnej zlazy, tak na endokrinologiu. Ak ani to ani to, tak zrejme treba ist na kardiologiu. Tak sa pripravte, ze vas budu tocit.
Ja som sa osobne stretla s takym tepom pri nizkom tlaku v pokoji. Je to neprijemne.
moze to mat aj od stredu
Smer lekár jednoznačne 🌹
@anonym_autor Uvidite, co vam tam povedia. Urcite aspon zoberu krv, to mozu aj u vseobecniara v ramci preventivky. Ak vyjde anemia, tak vas poslu na hematologiu to riesit. Ak zle vysledky stitnej zlazy, tak na endokrinologiu. Ak ani to ani to, tak zrejme treba ist na kardiologiu. Tak sa pripravte, ze vas budu tocit.
Ja som sa osobne stretla s takym tepom pri nizkom tlaku v pokoji. Je to neprijemne.
@reela co som si ešte u nej všimla, že sa jej bezdovodne spoti nos a keď jej priložím ucho na hruď, srdce jej pocutelne busi. Zajtra volám všeobecného.
ja som to mala velmi dlho brala som aj lieky na to, potom mi zistili ze je to od stitnej a uz je fajn

Pri akej cinnosti ten tep mala? Lebo pri pohybe alebo sporte je zvyseny pulz v poriadku