icon

Je salmonela nebezpečná pre malé dieťa?

22. máj 2025

Je salmonelu nebezpečná? Ak áno prečo
Dieťa 1.5r mám podozrenie

veselo_neveselo
22. máj 2025

Pretoze sposobuje hnacku a zvracanie ktore ide tazko zastavit, a take male deti su velmi nachylne na dehydrataciu, z coho mozu zomriet. Ak dieta nechce nic pit, nic v sebe neudrzi a neustupuje to, tak do nemocnice.

glade22
22. máj 2025

Prečo si myslíš, že má práve salmonelu?

autor
22. máj 2025
@veselo_neveselo

Pretoze sposobuje hnacku a zvracanie ktore ide tazko zastavit, a take male deti su velmi nachylne na dehydrataciu, z coho mozu zomriet. Ak dieta nechce nic pit, nic v sebe neudrzi a neustupuje to, tak do nemocnice.

@veselo_neveselo nič take sa nedeje ….
Mnanzaujimali iné skryte ochorenia kt môžu pretrvávať napr poškodenie mozgu obličiek atd ?

nevenka
22. máj 2025

Tak moja mama mala salmonelu, to boli take hnacky, ze v kombinacii s liekmi na tlak, co uziva (s odvodnovacou zlozkou), napriek antibiotikam atd., tak skoncila v nemocnici s tym, ze uz nevladala ani pit, ani necikala, teda rozvrat mineralov, kreayinin do vysin. Tyzden v nemocnici, tyzden je uz doma a travenie stale nema ok, bola na kontrolnom vytere. Robili jej vysetrenia, chvala Bohu, oblicky ma v poriadku, ale bolo to ltt od zlyhania. Mna toto naozaj desi. Ale to bolo z dehydratacie.
Ja som citala, ze pokial mas imunitu v poriadku, tak salmonely sa daju zvladnut aj bez ATB, ze prave ATB s imodiom napriklad spomaluju ich vylucovanie. Podla mna, keby sa salmonely dostali do krvneho obehu, mozgu, tak to uz je iny pruser, nie? 😑

autor
22. máj 2025
@nevenka

Tak moja mama mala salmonelu, to boli take hnacky, ze v kombinacii s liekmi na tlak, co uziva (s odvodnovacou zlozkou), napriek antibiotikam atd., tak skoncila v nemocnici s tym, ze uz nevladala ani pit, ani necikala, teda rozvrat mineralov, kreayinin do vysin. Tyzden v nemocnici, tyzden je uz doma a travenie stale nema ok, bola na kontrolnom vytere. Robili jej vysetrenia, chvala Bohu, oblicky ma v poriadku, ale bolo to ltt od zlyhania. Mna toto naozaj desi. Ale to bolo z dehydratacie.
Ja som citala, ze pokial mas imunitu v poriadku, tak salmonely sa daju zvladnut aj bez ATB, ze prave ATB s imodiom napriklad spomaluju ich vylucovanie. Podla mna, keby sa salmonely dostali do krvneho obehu, mozgu, tak to uz je iny pruser, nie? 😑

@nevenka čiže pri ľahkom priebehu kde nie je napr. Hnacka ale len vracanie a žiadna dehydratácia a zvláda sa to doma nehrozí poškodenie mozgu / obličiek a podobne ? Správne som pochopila B

nikpa
22. máj 2025

Prečo ta napadlo práve poškodenie mozgu a obličiek pri salmonele? 🤷
Moje deti mali salmonelu, jeden mal vtedy asi 1,5 roka, ďalší 4,5. Išla z nich hnedá voda niekoľko dní, mali teplotu ale vyšli z toho bez ujmy.

autor
22. máj 2025
@nikpa

Prečo ta napadlo práve poškodenie mozgu a obličiek pri salmonele? 🤷
Moje deti mali salmonelu, jeden mal vtedy asi 1,5 roka, ďalší 4,5. Išla z nich hnedá voda niekoľko dní, mali teplotu ale vyšli z toho bez ujmy.

@nikpa to bol príklad 🙂 čiže mal 1.5r a je v pohode hej ? Zvládli ste to doma ?

nikpa
22. máj 2025

Áno, obe deti sú v pohode a zvládli sme to doma. Neviem o tom, že salmonela je smrteľná ani že pri nej zlyhávajú organy. Zbytočne preháňas a zachádzas do extrémov.

glade22
22. máj 2025

Salmonela sa prejavuje najmä hnačkami. Ak dieťa len vracia, bude to skôr nejaká viróza