icon

Je to angína?

20. aug 2023

Dobrý deň, nemáte prosím niekto skúsenosť, či môže takto u detí vyzerať angína?
Má to len na jednej strane, 3.deň, nové mu nič nepribudlo, horúčky do 40 a kašeľ.
Ďakujem

Je to angína?
atika11
20. aug 2023

Mandľa je zväčšená,zapálená,kľudne môže byť angína.
Neni sú na nej biele povlaky hnisu to by bolo na 100 percent.Ak sú horúčky,išla by som v pondelok k dr.,spraví crp,dá antibiotiká.

autor
20. aug 2023

@atika11 ďakujem za odpoveď🙂 čiže to biele na jednej mandli sa neráta ako hnis áno?
Piatok sme boli u dr, crp 46,ale dr povedala,že ona by počkala ešte.len manžel povedal,že ja som mala angínu, tak automaticky dala potom
My sme šli v sobotu crp premerat do dr.max a tam 13,3. Tak to ma total zmiatlo,že o toľko nižšie.

kaila1
20. aug 2023

Dcéra to mala podobné, najskôr CRP okolo 50, potom kleslo na 6, a z vyteru vyšiel streptokok, takže aj tak skončila na ATB.A horúčky mala 5 dní vysoké, do 39, potom okolo 37, z ničoho nič začala teplotovat.Ale ona nemohla kvôli tomu jedlu jesť, piť, ani sliny už nepreglgala.

autor
20. aug 2023

@kaila1 juj to som sa nepotešila 🙈a tiež mala len takéto hrdlo? Že nie typické anginovske?
Och nechápem,ako mohlo to crp napriek tomu tak klesnúť.
Nám piatok tiež brala vytery. Len manžel s ním išiel po tom, ako sme zrážali 39,2 teplotu, takže mu brali vytery pol hodinu po napití sa🙈
@kaila1

kaila1
20. aug 2023

Áno, aj u vás vidím v hrdle tie malé krvavé bodky- petechie.Moja ich mala v hrdle a mala ich aj na rukách a nohách - stehnách.Ja som si ich nevšimla, našla ich Dr. Potom sa jej na jednej strane urobil taký akoby herpeticky plezgur.A miesto virózy sa z toho vykľulo baktérie.Mna najviac zarazala tá horúčka, nešli sme to zraziť. A trvali dlho