Je to ekzém na rukách?
Ahojte,syn má toto na obidvoch rukách,mohol by to byť ekzém?

presne ako píše
@bibistec je to od zimy, ja tak trpím každú zimu, ak sú takéto mrazy....len mastím, mastím....niekoľkokrát denne.
Typický ekzem
Mne pomáha gafrova mast, obviazat, akútny ekzem treba vysušiť, šupinky odídu a pod nimi bude niva koža. Premyvat 2-3x denne kawar mydlom. Potom si urobiť krém na premastenie - zmiešať calciovu mast, vitamín E mast, infadolan a premastovat. Nepoužívať bežné mydlá, umývať riad len v rukavičkách.
@tinuska44 muz ma presne taketo ruky v zime az do krvi mu to praska..objavila som teraz krem pre atopikov od spolocnosti Kamedis, vola sa Topic krem na tvar a telo. Je trosku drahsi ale to preto lebo je na prirodnej baze, bez chemikalii, zaklad tvoria bylinky. takze je vhodny uz od narodenia. My ho pouzivame vsetci traja doma a mame ho uz dva mesiace, stale je tam takmer polovica a vysledky boli vydiet po tyzdni..teraz uz len tak preventivne mazeme 🙂 mavaju ho v lekarni alebo na tejto stranke: https://www.collagen-placenta.eu/sk/16/4/topic-...

To vyzera ako ekzem od zimy treba mastit aj 10 x za den. Ja si davam modru niveu po kazdom umyti ruk a vonku hrube rukavice inak by som mala az do krvi