icon

Je to ekzém na rukách?

tinuska44
4. mar 2018

Ahojte,syn má toto na obidvoch rukách,mohol by to byť ekzém?

Je to ekzém na rukách?
bibistec
4. mar 2018

To vyzera ako ekzem od zimy treba mastit aj 10 x za den. Ja si davam modru niveu po kazdom umyti ruk a vonku hrube rukavice inak by som mala az do krvi

tinuska44
autor
4. mar 2018

@bibistec ja mám až tak že do krvy popraskané,jeho to aj štípe

zuzana2000
4. mar 2018

presne ako píše
@bibistec je to od zimy, ja tak trpím každú zimu, ak sú takéto mrazy....len mastím, mastím....niekoľkokrát denne.

lalota
4. mar 2018

Typický ekzem

lalota
4. mar 2018

Mne pomáha gafrova mast, obviazat, akútny ekzem treba vysušiť, šupinky odídu a pod nimi bude niva koža. Premyvat 2-3x denne kawar mydlom. Potom si urobiť krém na premastenie - zmiešať calciovu mast, vitamín E mast, infadolan a premastovat. Nepoužívať bežné mydlá, umývať riad len v rukavičkách.

lenka15101510
8. mar 2018

@tinuska44 muz ma presne taketo ruky v zime az do krvi mu to praska..objavila som teraz krem pre atopikov od spolocnosti Kamedis, vola sa Topic krem na tvar a telo. Je trosku drahsi ale to preto lebo je na prirodnej baze, bez chemikalii, zaklad tvoria bylinky. takze je vhodny uz od narodenia. My ho pouzivame vsetci traja doma a mame ho uz dva mesiace, stale je tam takmer polovica a vysledky boli vydiet po tyzdni..teraz uz len tak preventivne mazeme 🙂 mavaju ho v lekarni alebo na tejto stranke: https://www.collagen-placenta.eu/sk/16/4/topic-...