Je to normálna hmotnosť pre šesťročné dieťa?
Ahojte potrebujem poradiť 6rocna dcéra má 39kg,je vysoka 128cm ale plnšia a oproti svojim rovesníkom je o dosť väčšia, papa normálne,pravidelne, ranajky, obed, desiata vecera,,ja varím podla mna normalne,maso príloha,zelenina, ziadne omáčky ci polievky zahustene mukou, pije len čistú vodu,čaj bez sladidiel,u nás doma moc nevedieme sladké,to dostala jedine od babky alebo v škôlke, v skolke jej ze vraj aj casto pridavali jedlo povedala ucitelka,bývalá často chorá cca každý druhy mesiac antibiotiká aj v nemocnici sme ležali na infuzkach,bola operovana pod anestezou,neviem prečo tak stále priberá,ked je vonku pekne sme stale vonku,sportovo je zdatna,chodime na turistiku 10km nema problem zajst,chodila aj počas roka na atletiku 2x týždenne, plávala, v zime sa naučila lyžovať,na bicykli vyjde aj do kopcov, trvali by ste na nejakom vyšetrení?nechcem aby sa jej rovesníci smiali ze je veľká....
Uau ,moja bude mat 7r v Novembri, ma 122 cm a 23kg .a tintitko neni (tiez športovec )
Lekara som sa pytala ci je v norme nakoľko jedna mamička mala blbe poznámky na jej bruško , on hned povedal ze je uplne v norme .
Ale 39kg to je velmi vela .
Urcite by som to konzultovala s lekárom. Ten nevravel nic ??
Úprimne na 6 ročne dieťa je to extrémna váha, to už nieje trošku plnšia ale obézna, treba to riešiť, nejedava veľké porcie? Ak nie treba s doktorkou riešiť a ihneď, moja dcéra mala ako 6 ročná asi 18 kíl a vysoká bola 130 cm
Moja dcéra má tiež 6r a podobnú výšku, váži cca. 30 kíl a mne príde už teda trocha moc bacuľatá. ALe teda moja má aj riadny apetít, zje toľko čo jej 12r brat. Neviem si predstaviť, že by mala ešte o 8-9kg viac. Určite konzultuj s dr.
Moze tam byt nejaky problem so stitnou zlazou,ked tak pribera. Moja ma 145cm, 11r. a ma 35kg a ma aj faldiky. Toto je velmi vela na ten vek aj vysku.
Ja mám dvojky jeden má 18.6kil druhý cca 28 kíl je aj vyšší od neho ale keď si pozriem fotky z tabla teraz na konci roka ako predškoláci sú najmenší plus ešte jeden menší je od nich . Ale vidieť nanom plus vyše ďalších kíl už to je masaker podľa mňa . 31.10 budú mať 7 rokov ,dievčatá v tried mali viac menej rovnaké myslím okolo 20-22 kíl viac isto nie
@anonym_autor 39kg 6 rocna? dost.
moja ma 8 rokov a vazi 27kg a aj to mi pride dost. cca 126cm ma.
lekarka vas neposlala na krvne vysetrenie? mozno stitna?
Akí ste vy rodičia? Stari rodičia?
Ak ste vysokí a máte plnšie postavy tak nemôžeš čakať že bude drobná a chudá
Ani drobne a chudé dievčatá to nemajú jednoduché. Syn mal v 9. roc. spolužiačku ktorá vyzerala ako keby utiekla z 3tej triedy . Ťažko si kupovala oblečenie aj obuv primerane k jej veku ….ale inak zdravé dievča
Pediatrička pokial sa nevyjadruje k váhe tak je asi všetko ok
@anonym_autor ufc moj sportovec ma 39 a 148cm, 9r.
A nechodievate na preventívne prehliadky? Určite by som sa poradila s dr. Moja ma 10 rokov a len 31 kg/138 cm
Veľa. Športový krúžok a riešiť aj cez dr. Moji majú do 20kg. ;D (5 a pol a 6 a pol ročne)
Môže jesť hocijako zdravo ak dostane dvojitú porciu a nemá rýchly metabolizmus niekde sa to uloží. Pri toľkých kilách musí byť viditeľne veľká, pediater čo na to?
riesila by som to, ja som mala 38-39kg asi ako 10-11-rocna a to som teda nebola ani nahodou chuda. moj 7r syn ma 25kg pri cca podobnej vyske a je taky "akurat". ries s dr, nech sa to s nou netaha cely zivot.
Môj 11 ročný syn ma 44 kg, a teda je ho dosť… podľa mna to je strašne veľa na 6 ročného
@anonym_autor ahoj,pediatricka vás ešte nikdy neupozornila,pri návštevách?
Každopádne veľa
6 ročná dcéra pri výške 124cm, má 24 kg
36 kg majú chudši spolužiaci môjho syna , ide do 6 ročníka
Kazde dieta je ine. Moj ma 9 a 21kg 126cm. V triede ma napr deti ktore podla mojho odhadu maju aj 45kg a su vyssi od mojho. Ale tak ked ju niekto skontroluje zato nic nedas
@nikdenikto tvoj syn by mal vazit tak o 10-12 kg menej pri tej vyske, tak ako moze byt pevny? Trochu zly vyraz pre obezitu.
Dcéra má 9, 140 cm a 25 kilo, športuje normálne ma tehličky na bruchu nechápem aj ja chcem také 🤣, jedava dosť veľa sladkého, ale ona nedokáže sedieť v kľude aj doma nonstop skáče, neviem si predstaviť, ako vyzerá 6 ročne 40 kilove dieťa to musí byť extrém
@nikdenikto tvoj syn by mal vazit tak o 10-12 kg menej pri tej vyske, tak ako moze byt pevny? Trochu zly vyraz pre obezitu.
@belllinka presne súhlasím, ale tak rodič si neprizná chybu na svojej strane, že dieťa vykrmi, proste riadna obezita a obranovat si to tym, že je najšikovnejší no neviem neviem
Moj syn ma 128 cm, ale vahu 23 kg … 39 kg je k tej vyske dost. Trvaj na vysetreni v kazdom pripade. Vyskovo nebude extrem … ale vahovo ano. Plnsia by bola 28-29 kg … 39kg je dost… alebo mate zlu vahu, ked lekarka nevidi problem
Dcéra má 9, 140 cm a 25 kilo, športuje normálne ma tehličky na bruchu nechápem aj ja chcem také 🤣, jedava dosť veľa sladkého, ale ona nedokáže sedieť v kľude aj doma nonstop skáče, neviem si predstaviť, ako vyzerá 6 ročne 40 kilove dieťa to musí byť extrém
@zuzubb007 asi tak 🙂 Moja 12-rocna ma 30 kil.
Ja by som dala otestovať štítnu žlazu.
@anonym_autor moja dcéra má o chvíľu 6, 128 cm a 24kg ale je samý sval. Ja by som na tvojom mieste hneď zajtra volala pediatrická a žiadala komplexné vyšetrenie krvy a žiadanku na štítnu žľazu. Tvoja dcéra má poriadnu obezitu nie, ze je plnsia. Môže za tým byt hocijaký zdravotný problém. Prosím ta hneď zajtra to rieš! Ešte je malička a raz sa ti poďakuje. Týmto tempom bude v 13 ako vagón. Držím palce.
stitnu zlazu by bolo dobre preverit. moja dcer amala tuto hmotnost pri vyske 151cm. pri vyske 128cm mala nieco malo cez 25kg.
kamosky dcer amala podobne parametre asi v 5,5r. teraz ma 17r a ma 174cm a neviem presne vahu,a le teda bojuje s nou. cely zivot ma nadvahu.
samozrejme zavisi od toho, ako je rozvinute svalstvo, ale aj tak je hmotnost pomerne vysoka.
pises ako jedava. to co si napsiala su dost nepresne info, len zopar surovin.
dolezite su aj porcie - ich velkost a tiez uprava jedla a aj konkretne suroviny.
to, ez nepije sladke napoje, nic neznamena, to netreba na priberanie.
sice je dobre stitku vysetrit,a le kludne je mozne, ez ju ma ok. moja dcer ama hypothyreozu a nikdy nemala nadvahu, teda ked neratam tukove zahyby v babatkovskom veku.
@anonym_autor sú len dve možnosti. Buď priveľa zje a teda je v poriadnom kalorickom nadbytku na svoj vek - čo by aj sedelo nakoľko si písala že aj v škôlke jej museli pridávať. Alebo je tam nejaký zdravotný problém kvôli ktorému sa to deje. Na vyšetrení by som trvala. Ak sa nepotvrdí žiaden zdravotný problém tak by som jej váhu sledovala. Nenechaj ju ,,vyjesť sa" lebo sa to s ňou bude tiahnuť dlho
@anonym_autor ak dodržujte stravu a ma dostatok pohybu a napriek tomu priberá, trvaj na vysetreni, minimálne sa objednaj s nou na endokrinológiu. Je to vela na jej vek a výšku.
Syn bude mať tento mesiac 7 rokov a váži necelých 25 kíl pri výške 135cm.
Druhý syn bude mať tento mesiac 9 rokov a este len teraz prekročil váhu 30 kíl pri výške 143cm.

Určite by som zvazila vyšetrenie zato nic nedas, ked si predstavím ze moj ma 6 a ma 19 kil to je trochu dost na 6 rocne dieta.