icon

Je to strach z lekárov?

30. júl 2025

Neviem či je to bežné, alebo 13 ročný syn má strach z lekärov? Nemal nikdy nejaké zdravotné problémy, nemal predtým ani žiadne bolestivé zäkroky, očkovanie, alebo odber prežil. Už na preventívke afektoval, čo predtým nerobil. Teraz sme začali riešiť chrbticu. Všade kam idemr sa vypituje čo mu budú robiť a aj keď mu vysvetlím 5x za sebou sa to opýta znovu. Teraz má začať chodiť na rehablitácie on tam nebude chodiť je to trápne, blbé. Kuoovaŕ si ho ani nechcem a nepomôže mi ani vysvetlenie, že to bude mať dopad na jeho zdravie a o páŕ rokov to bude horšie. Ako by ste sa zachovali na mojom mieste?

anonym_e28831
30. júl 2025

Vysvetľovať, vysvetľovať, vysvetľovať, pozriet články aj videa, diskusie, fora, facebookove skupiny. Mala forma motivacie je tiež na mieste.

laurinka27
30. júl 2025

nekompromisne, musi a hotovo

januska12323
30. júl 2025

Žiadny strach len puberta a lenivosť robiť niečo čo nechce. Vysvetliť a trvať na cvičení.

autor
30. júl 2025

Ďakujem, nič iné mi nezostáva len byť nekompromisná. Nikdy toto nerobil, tak som z toho nervózna

slniecko39
30. júl 2025

Zdravím, nemôže byť problémom, že sa u lekára musí vyzliekať? Neobťažuje ho niekto v škole/na tréningu? Alebo nerobí niečo, čo sa bojí, že lekár odhalí? Fajčenie a pod. Plus ak to považuje za trápne, možno či spolužiaci sa mu nesmejú, že je "chorý" alebo tak ... Vysvetľovanie je najlepšia cesta, prípadne sa ponúknite, že budete počas vyšetrenia s ním celý čas a uvidíte, či bude mať záujem alebo nie. Ale keď raz treba, tak treba

autor
30. júl 2025
@slniecko39

Zdravím, nemôže byť problémom, že sa u lekára musí vyzliekať? Neobťažuje ho niekto v škole/na tréningu? Alebo nerobí niečo, čo sa bojí, že lekár odhalí? Fajčenie a pod. Plus ak to považuje za trápne, možno či spolužiaci sa mu nesmejú, že je "chorý" alebo tak ... Vysvetľovanie je najlepšia cesta, prípadne sa ponúknite, že budete počas vyšetrenia s ním celý čas a uvidíte, či bude mať záujem alebo nie. Ale keď raz treba, tak treba

@slniecko39 Do školy chodí normálne, nevidno na ňom, że by bol vystresovaný, má to napadlo, že by sa bál. A s kamošmi večer majú aj 2 hodiny videohovor. Fajčenie by som zistila rýchlejšie ja

autor
30. júl 2025

To na rehabiltaciach ešte nebol a vie , že je to trápne, ešte len ideme predpísať procedúry

viestta
30. júl 2025
@anonym_autor

Ďakujem, nič iné mi nezostáva len byť nekompromisná. Nikdy toto nerobil, tak som z toho nervózna

@anonym_autor nemyslim, ze je to strach. Niektore veci si uz zacina uvedomovat a zacina mu byt trapne byt vyzleceny, hanbi sa, je mu neprijemne ak ho "obzeraju" aj na intimnych miestach. Nepomoze len nekompromisne trvat na svojom a do bludu stale a znova vysvetlovat, ze je to nevyhnutne aj ked mu je to neprijemne.

sisska96
30. júl 2025

ja mám po 30 a aj tak neznášam chodiť po lekároch

autor
30. júl 2025
@viestta

@anonym_autor nemyslim, ze je to strach. Niektore veci si uz zacina uvedomovat a zacina mu byt trapne byt vyzleceny, hanbi sa, je mu neprijemne ak ho "obzeraju" aj na intimnych miestach. Nepomoze len nekompromisne trvat na svojom a do bludu stale a znova vysvetlovat, ze je to nevyhnutne aj ked mu je to neprijemne.

@viestta s tým intimita nemá nič spoločné..

viestta
30. júl 2025
@anonym_autor

@viestta s tým intimita nemá nič spoločné..

@anonym_autor si si ista?

autor
30. júl 2025
@viestta

@anonym_autor si si ista?

@viestta neviem ako to súvisí s cvičením.

viestta
30. júl 2025
@anonym_autor

@viestta neviem ako to súvisí s cvičením.

@anonym_autor pred nedavnom tu bola debata, kde presne toto riesili u chlapca. Bolo mu neprijemne, ze tam musi byt len v boxerkach bez trica a s inymi ludmi, ze sa hanbi.

autor
30. júl 2025
@viestta

@anonym_autor pred nedavnom tu bola debata, kde presne toto riesili u chlapca. Bolo mu neprijemne, ze tam musi byt len v boxerkach bez trica a s inymi ludmi, ze sa hanbi.

@viestta a na tom nie je nič také? Možno niekde niečo našiel.a uveril tomu

autor
1. aug 2025

Všimla som si, že je to viac o hanblivosti ako o strachu😀 Komédia