Je toto atypický ekzém?
Prosím o radu. Je to atypický ekzem? Dakujem

Ahhoj, alebo alergia na nejakú potravinu, ak to svrbí tak je to ekzém. Ja mám na rukách ale alergiu na zimu, do krvy sa mi praskajú prsty...
Malý syn mal tiež ale mu zmyzlo po čase, na nohách, strašne si to škrabal, ale mali sme masť Atopic ekzem 0,1%
@maruska.s skor kvasinky ako ekzem
@maruska.s Nevypada to na ekzem podla mna. 🤷♀️ Moj krpcec mal ine suche loziska pri tej diagnostike. Skor mi to pride ako alergia na jedlo,mlieko, zihlavka alebo dlhodobe HIT. Skor by som zasla na alergo ako kozne. Drzim palce. 🙏🍀😇
Mne to tiez pride skor ako kvasinkova infekcia. Nebral antibiotika? Skuste natierat Imazolom, pripadne Canesten alebo Fungicidin krem.
@maruska.s nie nevyzera to ako atopicky ekzem.
@barbora237 z alerga nás kedysi vyradili, keď mal cca 4-5 rokov, ale možno ten pubertalny vek, zas zmena, neviem
@maruska.s Ono to ide asi ruka v ruke. Mne zial bolo povedane,ze clovek sa z alergie ci atopie nevylieci. 😔😔 Ze je to iba o zvladani svojej diagnozy. V stresovom obdobi to syncekovi mozno bude vyskakovat a mozno zvysok roka bude uplne v pohode. 😊
@barbora237 uvidíme, dúfam len, že to nebude nič vážne a ze prídeme na koreň veci...ďakujem 😉

@maruska.s áno môže byť ekzem... Kožné vysetrenie