icon

Je toto atypický ekzém?

maruska.s
31. mar 2023

Prosím o radu. Je to atypický ekzem? Dakujem

Je toto atypický ekzém?Je toto atypický ekzém?
lorin29
31. mar 2023

@maruska.s áno môže byť ekzem... Kožné vysetrenie

frzeiovn
31. mar 2023

Ahhoj, alebo alergia na nejakú potravinu, ak to svrbí tak je to ekzém. Ja mám na rukách ale alergiu na zimu, do krvy sa mi praskajú prsty...
Malý syn mal tiež ale mu zmyzlo po čase, na nohách, strašne si to škrabal, ale mali sme masť Atopic ekzem 0,1%

maruska.s
autor
31. mar 2023

@lorin29 áno, chystáme sa

maruska.s
autor
31. mar 2023

@frzeiovn nás už má 11 rokov. Ma to cca pol roka, doktor mu dával na to kortikoidy, tie zabrali len na chvíľu. Mam pocit, že sa to ešte zhoršilo.

senta_sofia
31. mar 2023

@maruska.s skor kvasinky ako ekzem

barbora237
31. mar 2023

@maruska.s Nevypada to na ekzem podla mna. 🤷‍♀️ Moj krpcec mal ine suche loziska pri tej diagnostike. Skor mi to pride ako alergia na jedlo,mlieko, zihlavka alebo dlhodobe HIT. Skor by som zasla na alergo ako kozne. Drzim palce. 🙏🍀😇

kp7333
31. mar 2023

Mne to tiez pride skor ako kvasinkova infekcia. Nebral antibiotika? Skuste natierat Imazolom, pripadne Canesten alebo Fungicidin krem.

milanemila
31. mar 2023

@maruska.s nie nevyzera to ako atopicky ekzem.

maruska.s
autor
31. mar 2023

@kp7333 antibiotika bral, ale už dávno, mal vtedy chrípku, po tej chripke sa mu to pekne stratilo a teraz zas

maruska.s
autor
31. mar 2023

@barbora237 z alerga nás kedysi vyradili, keď mal cca 4-5 rokov, ale možno ten pubertalny vek, zas zmena, neviem

maruska.s
autor
31. mar 2023
barbora237
31. mar 2023

@maruska.s Ono to ide asi ruka v ruke. Mne zial bolo povedane,ze clovek sa z alergie ci atopie nevylieci. 😔😔 Ze je to iba o zvladani svojej diagnozy. V stresovom obdobi to syncekovi mozno bude vyskakovat a mozno zvysok roka bude uplne v pohode. 😊

maruska.s
autor
31. mar 2023

@barbora237 uvidíme, dúfam len, že to nebude nič vážne a ze prídeme na koreň veci...ďakujem 😉