icon

Je toto borelióza?

marickaaaa
11. júl 2022

V nedelu syn si našiel takúto hnisavu bodku. Stlacila som a vysiel troska hnis biely. Ale nechápem prečo ma to stale take cervene dookola. Boli sme na pohotovosti povedali, ze nevedia co to je. Dnes doktorka tiez , ze nevie co to môže byt. Ja som zúfalá a zrela na psychiatriu z toho. Dali mu framykoin mast. Neviem ani ako sa to lieci a kedy mu urobia testy. Zajtra zas mame volat doktorke . Syn nevie ci si to neodskrabol kliesta

slovenka753
11. júl 2022

Toto to už bolo.

panelacikova
11. júl 2022

nemyslím si. mal priamo tam kliešťa?

monikabull
11. júl 2022

@marickaaaa nás pred cca týždňom niečo poštípalo, (syn má 5,5r), tak som mu to natierala nejakým krémom na štípance, čo nám dali v lekárni, lebo ho to svrbelo a mal tam takú hrčku. Po týždni sa ale objavila reakcia, prstenec o priemere 5 cm. Utekali sme tiež na pohotovosť- lebo sobota...Bola tam asi 70 ročná pani doktorka, síce pomalá, ale hneď povedala, že podozrenie na Boreliózu 🙁. Dala nám ATB. na báze penicilínu proti infekciám v tele- "Ospamox" (3x denne 5ml) a na opuchnutý štípanec nám odporučila octanovú masť. Užívame to necelé 2 dni a opuch už nemáme a prstenec sa už nezväčšuje. No a krvné testy: tie sa robia až po 3-4 týždňoch od infikovania, skôr sa to neukáže v krvi. Tak máme malého sledovať, môže dostať teploty, byť malátny, mať svalovú slabosť....Ale, že s antibiotikami skôr nie...Zatiaľ je hravý, teplotu nemá. No skúste zavolať dr., či by vám aspoň preventívne nepredpísala tieto Atb., je to sirup, budete klľudnejšia. Prajem synčekovi veľa zdravíčka❤️🙏.

monikabull
11. júl 2022

@marickaaaa Toto je ten ATB sirup:

marickaaaa
autor
11. júl 2022

@monikabull och joj to ma riadny kruh. Našmu dali framykoin mast a uvidíme co. Dnes je to len druhy deň. Nevedia povedať, ze ci to je kliest ci co to môže byt. Ani syn 7.rocny nevie ci si niečo neodskrabol. Uvidime zas zajtra co to bude. Takže vášmu synovi sa to až na 5ty den ano urobilo

marickaaaa
autor
11. júl 2022

@monikabull nas prisiel s tým, ze tam ma jebacika tak som pozrela a mal na vrchu biely hnis tak som mu to vytlačila a vyšlo to von a krv potom uz len. Ale potom som ostala taka ze pane boze hadam to nemq kliest. Ale nevidno bolo cierne nic

monikabull
11. júl 2022

@marickaaaa veď aj náš synček prišiel s tým zo škôlky a podľa mňa si zoškrabol kliešťa a ani o tom nevedel, chodia vkuse von na dvor, na trávu.....Jemu sa to vyfarbilo- ten prstenec až po vyše týždni, čo sme mu to objavili. Váš synček nemá vyslovene kruh, on má taký skôr fľak, tak nech vám to čo najlepšie dopadne a ja pevne verím, že ani nám nič zlé nevyjde potom neskôr na testoch🙏😔.

monikabull
11. júl 2022

@marickaaaa náš prišiel s tým zo škôlky asi v piatok 1.7. a teraz v sobotu (9.7.) už katastrofa.. Takže na ten 9-ty deň. A od soboty večer sme na ATB.

marickaaaa
autor
11. júl 2022

@monikabull nebojte sa dobre, ze ste prišli na to čím skôr a určite ked ma atb mu pomôžu 🙏 držím Vám palce silno

monikabull
11. júl 2022

@marickaaaa ďakujeme krásne 😘, aj my vám prajeme iba to najlepšie a že to nebude nič vážne a rýchlo to prejde.❤️

marickaaaa
autor
11. júl 2022

@monikabull a chcem sa opýtať ked ste mu to potierali to co vám dali v lekarni tak mu to neustupovalo?

monikabull
11. júl 2022

@marickaaaa Tých prvých 8dní, čo sme to natierali to bolo stále rovnaké- iba taká červená tvrdšia hrčka a na ten 9. deň sa už objavil prstenec.🙁

marickaaaa
autor
12. júl 2022

@monikabull prosím vas ako to ma dnes synček? Nasmu to vypada ze sa to lieci, tak uvidíme

marickaaaa
autor
12. júl 2022
monikabull
12. júl 2022

@marickaaaa Dobrý deň 🙂. My máme teraz okolo štípanca ako keby modrinu, mení to farbu. Inak veľkosť stále rovnaká. Vy už to máte super 👍, len tak ďalej 🙂.

marickaaaa
autor
12. júl 2022

@monikabull jej uz to mate super. 🙏 nas to ma dnes druhy deň takže neviem ci mu to zmizne. Vas to mal ake prve dni?

monikabull
12. júl 2022

@marickaaaa v prvé dni tam mal iba červenú tvrdšiu bodku. Ani by ma nenapadlo, že sa nám to takto vyfarbí 🙁...

cicuca
12. júl 2022

@marickaaaa nevyzerá to na borelióza. Skús mu to potierať propolisom 3-5 X denne

marickaaaa
autor
13. júl 2022

@monikabull dnes to ma uz takéto. Tretí deň je dnes