icon

Je toto normálna reakcia po vybratí kliešťa?

elizabeth453
9. jún 2015

Asi dva dni po vybrati sa spravil pluzgierik a teraz praskol

Je toto normálna reakcia po vybratí kliešťa?
alysea
9. jún 2015

No podla mna treba ist ukazat lekarke a hned sa objednat na krv,ci nebol infikovany.Pretoze za normalnych okolnosti tam nie je vobec nic vidiet len malicku bodocku.Takze nepodcen a urcite chod - prekonala som boreliozu,nic prijemne.

mimi321
9. jún 2015

No urcite by som sla k lekarovi s tym. Ja ked som malemu vybrala kliesta nic tam nemal.

dankaa78
9. jún 2015

Urcite skoc k lekarovi..nie je to normalna reakcia podla mna.Drz sa🙂

jeennyv
9. jún 2015

Ja viem tiez tak, ze by nemala byt ziadna reakcia, lebo reakcia znamena, ze nebol ten kliest v poriadku, resp. ze telo na nieco reaguje...ja by som sla k lekarovi, nech sa to riesi, lebo dnes tychto kliestov nesmies zanedbat....

sardinka333
9. jún 2015

Toto mal vidieť lekár a nie laici na MK...ja toto vidieť, už len samotný pluzgier, nie to ešte čakať kým praskne, tak už dnes rano sedím u dokiny nech to pozrie...kliešť mohol byť nakazený kliešťovou encefalitídou, boreliozou ak ti to niečo hovorí. Až cca 20 dní može byť nakazený viac menej bez priznakov....druhé štádium može byť závažnejšie, virus prechadza do centrálnej nervovej sustavy a poškodzuje nervové bunky čo može mať aj trvalé nasledky. Takže okamžite k lekarovi!!!! Ako nechcem nikoho uraziť, možno to zakladatelka naozaj tak nemyslela, ale stale nepochopim prečo ludia svoje zdravie ,,capnu,, skor na MK akoby vyhladali lekara.

martinella1
9. jún 2015

My sme mali podobné pred mesiacom, večer taký pľuzgierik, ráno už fľak, detská nás poslala na infekčné, kde potvrdili infikovaného kliešťa, chvalabohu sme obišli len tak, že sme brali 20 dní atb....a ešte píšem, že kliešťa sme vybrali v pondelok a takáto reakcia vznikla vo štvrtok....takže ako píše alysea, radšej k lekárke

mijo53
9. jún 2015

máš to červené, choď k lekárovi kožnému alebo infekčnému, možno Ti dajú antibiotika hneď na začiatok, ak nie pýtaj si ich a potom o 6 týždňov sa ide na odber krvi, či to nie je borelióza. Ja som mala, nasadili mi neskoro liečbu a bolo to strašné. Všetky aj tie najmenšie kĺby ma boleli, už som len šmýkala nohy, postaviť som sa nemohla , brala som viac krát antibiotika, aj teraz po 8 rokoch ma bolia nohy a neviem či to nie je od kliešťa, chodím na kontroly, výsledky sú negatívne, ale jeden ukazovateľ je pozitívny, ten vraj hovorí o tom, že bola boreiióza . Nečakaj, choď čím skôr

tova
10. jún 2015

vytahovala som par kliestov este kopali a vytiahla som ich celych cize nic tam neostalo. Ani pri jednom sa take nieco nespravilo len tenka bodka ako mak cervena par hodin.

minnie55
10. jún 2015

je to bežné, môj muž máva takéto reakcie na kliešte pravidelne.

katarinamarkova
10. jún 2015

nemusi to znamenat vobec nic, moze byt len citlivejsi na hmyzie stipance a kusance.
ale - aj tak by som letela k doktorke nech spravi odbery aspon na boreliozu - ked to takto vyzera.
lebo ak ju do par tyzdnov preliecite - je dost velka sanca, ze dalsie komplikacie uz mat nikdy nebude
ak presvihnete dobu, ked borelioza len hlada kde sa zakuklit.....tak vam antibiotika nepomozu a mozte celozivotne cakat kedy a kde v tele sa zobudi.

simik14
10. jún 2015

Mne sa taka reakcia tiez prejavila kozna mi dala masticku a zmensilo sa to trosku lenze jej to nestacilo tak ma to pre pripad poslala vyrezat a dnes tam mam mini jazvicku ... myslim ze nic to.nie je ja som sla az po pol roku na kozne ale pre istotu chod cim skor

ivuska6
10. jún 2015

po vybrati si mala poriadne dezinfikovat a nemalo by tam nic zostat pokial za objavi okolo cerveny kruh je nainfikovany clovek moja dcera mala obe choroby od kliesta

laumi
29. jún 2015

No my máme niečo podobné, syn mal pred mesiacom kliešťa, vybrala som ho určite celého, našla som ho hneď ako prišiel domov, bol ešte živý - hybal sa. No cca po 3 dňoch to miesto scervenelo A začalo ho svrbiet, tak si to skrabal.. bola som aj u dr. No povedala, ževraj to je len reakcia po tom skrabani. Dala nám masť Baneocin, no stále to má takéto ako na foto... Tak neviem, či mám ísť znova niekam s tým?

miriam29
21. máj 2018

Prosím vás, a čo by sa mohlo stať ak by som dieťaťu namiesto pôvodného pomyselneho kliešťa vytrhla znamienko, a zvyšok čo bolo vidieť v koži,vyskrabala ihlou?

zuzana765
22. jún 2018

@miriam29 treba rychlo ku koznej znamienka niesu sranda

miriam29
23. jún 2018

@zuzana765 ja som už bola vtedy hneď, prezreli to povedala, že to mohla byť mala bradavicka, dala jej na to framykoin masť. A kontrola bola o tri týždne.Potom to prekontrolovali, a povedala, že je to ok.Ci už to bol kliešť, či bradavicka, neviem, lebo na druhej kontrole povedala, že už to je v poriadku...

n820p
9. okt 2022

@laumi ahoj, neviem či sem ešte chodíš, ale ak áno, prosím ťa, ako to nakoniec dopadlo? Synovi som tiež pred cca 3 týždňami vytiahla a má to úplne rovnaké ako na tvojich fotkach

laumi
9. okt 2022

@n820p ahojky, bolo to uz potom v poriadku. Boli sme aj na odbere krvi, ale všetko bolo v poriadku

6912zuzana
16. máj 2025
@laumi

@n820p ahojky, bolo to uz potom v poriadku. Boli sme aj na odbere krvi, ale všetko bolo v poriadku

@elizabeth453 prosím vás ja mám po vybrati kliešťa takýto istý červený fliačik .Mam stracĥ .Ako to u vás dopadlo.Koľko to mal takéto kým to zmizlo.Dávali ste niečo nato?Veľmi pekne ďakujrm.