icon

Je tvar lebky u môjho dieťaťa normálny?

28. feb 2025

Dobrý deň . Náš 11 mesačný má takúto hlávku. Pediatrická vraví že je to v poriadku. Mne sa to nezdá . Čo myslíte ?

autor
28. feb 2025
irusa
28. feb 2025

a čo je na nej zle ??? veď hlava nie je lopta

autor
28. feb 2025

@irusa že je veľmi predĺžená

irusa
28. feb 2025

veď sa hlavička ešte vyvíja...

jana_eyre_2
28. feb 2025

Verila by som pediatrovi.. švy na lebke sa uzatvárajú do 2r, dovtedy sa hlavička vyvíja a mení.. mne sa nic na fotke nezdá neštandardné, predĺženie vrchu hlavy býva z dôvodu prirodzeného pôrodu.. moje deti mali tiež takého hlavičky... Napríklad najmladšiemu sa neskoro uzavrela fontanela, k neurológovi nás však poslali až po 2hom roku života - nebolo zistené nič.. dnes je to 8r chalan, sikovny a relatívne zdravý (relatívne lebo má iné nesúvisiace s hlavou zdr.problemy, kt.nie sú vážne) a hlavu má normálnu..

petranelkova
28. feb 2025

Podľa mňa je hlavička úplne normálna. Ešte sa to zmení, je malinká, vyvíja sa.

tassyn
28. feb 2025

Tiež si myslím že je normálna, môj syn mal úplne šišatú hlavičku a upravilo sa to samo.

lenka2710
28. feb 2025

Mne zas povedala sestrička z dr, že takéto hlávky majú deti, ktoré spavaju na boku 🤷‍♀️ ale aj moji mali také, keď boli malí ale rastom sa to zmenilo
Podľa mňa normálna hlavička

lenka2710
28. feb 2025

U dr som chcela napísať 😁

matrioshka333
28. feb 2025

Krásna malá hlávka ☺️

koniarova
28. feb 2025

A ja ti opak napíšem ako baby. Pre kľud duše sa spýtaj aj iného dr. Bude ťa to stále štvať.

nevenka
28. feb 2025

Nase 3 deti mali okruhle hlavicky, stvrte dieta ma taku ovalnu, predlzenu, volame to ze sisatu, to ma po otcovi, este aj stredom ma hrbol, taky ako hreben, pohorie. A je to ok. Nemusis sa bat, podoba sa velmi tej nasej...🙂

tomasqola90
28. feb 2025

Tiež sme mali taky problem ked sa narodil ze ma plosku hlavičku ale časom sa mu krasne vyformovala to je otazka času vsetko je v poriadku nemusite sa bať 🙂

malary
28. feb 2025

Všetko je ok. Taká má byť

autor
28. feb 2025

Ďakujem vám ste zlaté ukľudnili ste ma 🙂