Je tvar lebky u môjho dieťaťa normálny?
Dobrý deň . Náš 11 mesačný má takúto hlávku. Pediatrická vraví že je to v poriadku. Mne sa to nezdá . Čo myslíte ?

a čo je na nej zle ??? veď hlava nie je lopta
@irusa že je veľmi predĺžená
veď sa hlavička ešte vyvíja...
Verila by som pediatrovi.. švy na lebke sa uzatvárajú do 2r, dovtedy sa hlavička vyvíja a mení.. mne sa nic na fotke nezdá neštandardné, predĺženie vrchu hlavy býva z dôvodu prirodzeného pôrodu.. moje deti mali tiež takého hlavičky... Napríklad najmladšiemu sa neskoro uzavrela fontanela, k neurológovi nás však poslali až po 2hom roku života - nebolo zistené nič.. dnes je to 8r chalan, sikovny a relatívne zdravý (relatívne lebo má iné nesúvisiace s hlavou zdr.problemy, kt.nie sú vážne) a hlavu má normálnu..
Podľa mňa je hlavička úplne normálna. Ešte sa to zmení, je malinká, vyvíja sa.
Tiež si myslím že je normálna, môj syn mal úplne šišatú hlavičku a upravilo sa to samo.
Mne zas povedala sestrička z dr, že takéto hlávky majú deti, ktoré spavaju na boku 🤷♀️ ale aj moji mali také, keď boli malí ale rastom sa to zmenilo
Podľa mňa normálna hlavička
U dr som chcela napísať 😁
Krásna malá hlávka ☺️
A ja ti opak napíšem ako baby. Pre kľud duše sa spýtaj aj iného dr. Bude ťa to stále štvať.
Nase 3 deti mali okruhle hlavicky, stvrte dieta ma taku ovalnu, predlzenu, volame to ze sisatu, to ma po otcovi, este aj stredom ma hrbol, taky ako hreben, pohorie. A je to ok. Nemusis sa bat, podoba sa velmi tej nasej...🙂
Tiež sme mali taky problem ked sa narodil ze ma plosku hlavičku ale časom sa mu krasne vyformovala to je otazka času vsetko je v poriadku nemusite sa bať 🙂
Všetko je ok. Taká má byť
Ďakujem vám ste zlaté ukľudnili ste ma 🙂