Je váha 14,5 kg 18-mesačného dievčatka veľa?
Dobry vecer. Nasa dcera ma 18 mes. a vazi 14,5kg. Som trosku v soku, lebo v roku vazila 12 kg. Zda sa nam to uz vela. Je velky papkac, mame pocit, ze cely den sa toci len okolo jedla, lebo stale ho pyta a ja neviem ako jej mam ho uz odopierat. Zje vsetko. Neriesila by som ani tak vahu ako to, ze posledne tyzdne hrozne viditelne pribrala, cela je gulata a brusko ma velke tiez. Tabulky na nete hovoria jasne, ze vazi viac ako by mala. Mam to riesit s pediatrom? Pripadne su take mamicky, ktorych deti mali takuto vahu v tom veku tiez a vsetko je OK?
skús s malou viac prechádzok.
Moja ma v tom veku 12 kg a zda sa mi taka normalme baculata, jak deti. Kludne sa porad s doktorkou. Ale ked je normalnu plnohodnotnu stravu, podla mna je to v pohode. Ja si myslim, ze take mini deti jedia tolko, kolko potrebuju. Narozdiel odo mna napriklad🤣
Moj mal v roku 12 kil neskutocne bol tucny, teraz ma 6 rokov a ledva 20.
skús s malou viac prechádzok.
@deti95060810 my od roka od kedy chodi nepouzivame kocik, nevydrzi v nom. Cely den je v pohybe. Neobsedi. Aj nakupy vsetko ideme peso. Ale dakujem.
Toľko vážil syn asi v 3 rokoch 🫣
Moja ma v tom veku 12 kg a zda sa mi taka normalme baculata, jak deti. Kludne sa porad s doktorkou. Ale ked je normalnu plnohodnotnu stravu, podla mna je to v pohode. Ja si myslim, ze take mini deti jedia tolko, kolko potrebuju. Narozdiel odo mna napriklad🤣
@majlo1234 pri 12 kg tiez vyzerala tak pekne baculato. Potom sa akoby vytiahla a teraz je taka no ako to napisat spravne - viac ako baculata, velmi okato nam pred ocami pribrala za kratky cas.
Moj mal v roku 12 kil neskutocne bol tucny, teraz ma 6 rokov a ledva 20.
@anonym_316adc dakujem za zdielanie. Snad sa to este spravi, lebo mala je cely den v pohybe nonstop. Neobsedi, ale sa to ma velky apetit no.
Toľko vážil syn asi v 3 rokoch 🫣
@13uzivatelka11 no chapem. Kazdy ma v okoli lahsie dieta 😐
Nuz, ty si rodic, ty kontrolujes co zje a kolko toho.. a hlavne teda co jej davas jest
A k tej vahe, zalezi aj od vysky, ale ked vidis, ze je na nej vidno, ze nie je podvyzivena, tak asi je to uz fakt na zamyslenie
@anonym_autor zavisi od vysky
@anonym_autor zavisi od vysky
@anonym_1c3947
@majamat vysku ma cca 92 cm. Jedava zvacsa len domace, cukor mala asi 2x, nejedava ani pribinaciky, len biele jogurty. Praveze strava je OK, len vela zje.
@anonym_autor moja dcera mala v 18 mesiacoch tiez okolo 15kg, v 2 rokoch 16kg, v 3 rokoch 19kg, a teraz ma 5 a pol a ma 21kg, nie je ziadne tintitko, ani princezna ani vila, proste od mala je to Xena bojovnica 😀 ked bola mensia aj brusko mala, teraz ju uz viac taha do vysky, vzdy aj bola vyssia na svoj vek, tipovali jej vzdy o rok aj dva viac nez ma - nemoze byt kazde dieta rovnake, ak od rana do vecera netlaci do seba sladkosti, este by som pockala, vela naozaj baculatych deti sa neskor zacne viac tahat do vysky a priberanie sa spomali
@anonym_autor moja dcera mala v 18 mesiacoch tiez okolo 15kg, v 2 rokoch 16kg, v 3 rokoch 19kg, a teraz ma 5 a pol a ma 21kg, nie je ziadne tintitko, ani princezna ani vila, proste od mala je to Xena bojovnica 😀 ked bola mensia aj brusko mala, teraz ju uz viac taha do vysky, vzdy aj bola vyssia na svoj vek, tipovali jej vzdy o rok aj dva viac nez ma - nemoze byt kazde dieta rovnake, ak od rana do vecera netlaci do seba sladkosti, este by som pockala, vela naozaj baculatych deti sa neskor zacne viac tahat do vysky a priberanie sa spomali
@evkao dakujem krasne sa tvoj prispevok. A prirovnanie xena presne sedi na tu nasu malu 😁 tak som trosku kludnejsia. Jedava zdravo, pestro, vsetko. Nonstop je v pohybe, tiez jej tipuju tak 2 roky a viac ale mozno aj preto, ze pekne rozprava uz nejaky cas. Aj je vyssia ako deti v jej veku. Ma 91-92 cm.
@evkao dakujem krasne sa tvoj prispevok. A prirovnanie xena presne sedi na tu nasu malu 😁 tak som trosku kludnejsia. Jedava zdravo, pestro, vsetko. Nonstop je v pohybe, tiez jej tipuju tak 2 roky a viac ale mozno aj preto, ze pekne rozprava uz nejaky cas. Aj je vyssia ako deti v jej veku. Ma 91-92 cm.
@anonym_autor ale prosim ta. Vobec nechapem naco tu pises. Este ti tu budu radit ze jej nemas davat jest alebo ju nutit robit kolecka okolo domu. Moj ma 13,5 v tom istom veku. Starsi ma v troch nieco cez 15
pomer vaha a vyska je na 83%, co je lahko nad primerom. no tento graf zohladnuje iba tento pomer medzi vahou a vyskou.
malinke dieta ma prirodzene k svojej vyske vyssiu vahu ako starsie dieta. prakticky babatka su prirodzene buclate ( nei vsetky, ale buclate je prirodzeny vzhlad babatka ), no dieta, ktore prechadza do skolkarskeho veku uz je stihejsie. prakticky ten vek 2-3r je prechodny. pomer baha a yvska sa meni tym sposobom, ze dieta po narodeni rastie velmi rychlo a aj rychlo pribera, no uz v 2r sa sice rast o polovicu spomali, ale priberanie sa spomali az o 2/3.
za 3r je narast o trosicku pomalsi,a ko v 2r, ale v porovnani s 1r je to tiez tak o 1/2, alebo o 2/3 menej a priberanie o 2ú3menej v porovani s 1r.
cize zakonite dieta v tomto obdobi schudne a zostane stihle.
samozrejme je to individualne, su rozne deti,a le vacsina je takato.
a tda z toho vyplyva, ze takato vaha na takuto vysku je v 1,5r ok a v 4r uz vela, hoci pomer je rovnako an 83%.
preto som pozrela BMI a na 1,5r vychadza 65% ( norma je do 75% ), no napr na 4r to vychadza uz 86%.
takz zjdnodusene, vaha je ok.
3r preventivka 13 a pol kila ma moj maly,ale ten je v pohybe stale.
@anonym_autor ale prosim ta. Vobec nechapem naco tu pises. Este ti tu budu radit ze jej nemas davat jest alebo ju nutit robit kolecka okolo domu. Moj ma 13,5 v tom istom veku. Starsi ma v troch nieco cez 15
@really8 dakujem, zoberiem si z tvojho komentu vela.
@really8 dakujem, zoberiem si z tvojho komentu vela.
@anonym_autor moja nemala v 1,5r tolko, lebo od 1r uz sme mali problemy.
do 1r rpiberala pomerne dobre, bola riadna baculka hoci mala 9,7kg v 1r, v 14m mala 10,4kg. no nebola nijak vysoka, hoci v tom case bola este v priemere.
no potom mi prestala jest, neustale prolemy a tak mala v 2r 10,5kg, v 3r 11,5kg a 14kg dosiaha az v 14r po diagnostikovani celiakie. hned ako sa nasadila dieta, asi za 4m pribrala 2,5kg.
Ak s Ati zdá že veľa je,tak var menej kalorické jedla..lebo naši by tiež len stále jedli, ale papáme veľa zeleniny,ovocia a tak,sladké vody vôbec a ani sladkosti a slabosti,iba občas ,takže nie klasické kalorické slovenské jedlá a sú v pohode. Susedovie deti, tie jedia také slovenské veci , a sú teda dosť tučný , a tosu také staré ako naše.
Mne to na tú výšku nepríde nejaká katastrofa, ja mám síce chlapca, ale približne v 2 rokoch mal veľmi podobné miery a tučný nebol. V roku a pol mal 13,5 kg a asi 87 cm, v roku 11,5 kg a 83 cm. A teda ešte v tom roku a pol vyzeral dosť bucľato, no potom už akoby naberal skôr svaly a strácal ten bábätkovský tuk. Teraz má 2,5 roka, vyše 16 kíl a asi 99 cm, je väčší ako rovesníci, ale už ani bruško nemá vypučené, normálne vyzerá, pediatrička tiež spokojná 🙂
Ak tvoja dcérka má dosť pohybu a zdravú stravu, ako píšeš, tak sa vôbec netráp. Tá postava sa ešte bude meniť a aj priberanie sa spomalí.
Dcéra mala podobne. Teraz má 2 roky a 3 mesiace a má 16,7kg a výšku 95cm a nie je tučná, Pýtala som sa na to aj pediatričky, tá povedala, že malá je zdravé, nič jej nechýba. Že to nie je žiadna obezita alebo niečo. Pohybu má viac než dosť, cukor nejedáva
Ak s Ati zdá že veľa je,tak var menej kalorické jedla..lebo naši by tiež len stále jedli, ale papáme veľa zeleniny,ovocia a tak,sladké vody vôbec a ani sladkosti a slabosti,iba občas ,takže nie klasické kalorické slovenské jedlá a sú v pohode. Susedovie deti, tie jedia také slovenské veci , a sú teda dosť tučný , a tosu také staré ako naše.
@hortenziaj ono to strasne zalezi aj od mnozstva, moje deti, aj ta 1,5 rocna, hoc sa za to trichu hanbim, jedava aj parky, aj halusky, pirohy, rezen, hranolky ked mame. Ale zje dve tri a hotovo
Pozri, bez ohladu na vahu, TY vidis svoje dieta a proste bez zaslepenosti ak si normalna, musis vediet posudit ci to je alebo nieje v poriadku a ci uz tam mas nieco navyse, resp "obezitu" ak sa tak da rozpravat pri malom dietati.
Nas jedol vsetko co sa okolo neho mihlo a tiez bol nonstop v pohybe, my obaja vysoki takze nebol ani stuplik, on v 18 mes mal 11,8kg. Nemal ani gram tuku navyse ALE mal fakt obrovske brusisko vzdy, normalne pupek jak stary chlap, sme sa z neho smiali 😃 pojedol kde tu aj hluposti, my sme tak radikalni neboli doma, ale niekedy sme mu mnozstvo jedla (aj zdraveho) obmedzovali, ked sme videli ze na veceru fakt je schopny zjest dvojnasobok mojej porcie a este pyta. Proste staci...😅
Takze - Ty si vies posudit AKO vyzera Tvoje dieta. A nasledne vies posudit aj ci sa zbytocne prejeda alebo nie. Ak ale je fakt len vhodne a zdrave veci, myslim ze ak ja ma nejaku "plus kondiciu" 😁 tak sa vekom vytiahne. Pozdravujem papkacku.
@anonym_autor áno je to veľa a treba s tým niečo robiť.
@anonym_1c3947
@majamat vysku ma cca 92 cm. Jedava zvacsa len domace, cukor mala asi 2x, nejedava ani pribinaciky, len biele jogurty. Praveze strava je OK, len vela zje.
@anonym_autor je dobre, že si to všímaš, nepíšeš, akú postavu máš ty a tvoj muž. Dieťa nauč na to, že jesť sa bude päť krár denne a to vždy v kuchyni za stolom. Von neber žiadne jedlo, ak to nemáš vo zvyku, ani s tým nezačínaj. Predpokladám, že pije len vodu alebo nesladený čaj, žiadne sladké nápoje, džúsiky. Ak dávaš do polievok zásmažku, tak ju nahraď rozmixovanou zeleninou, smotanu trochou mlieka, nevysmážaj nič, olej maslo do jedál zredukuj na minimum a viac by som zatiaľ neriešila.
@hortenziaj ono to strasne zalezi aj od mnozstva, moje deti, aj ta 1,5 rocna, hoc sa za to trichu hanbim, jedava aj parky, aj halusky, pirohy, rezen, hranolky ked mame. Ale zje dve tri a hotovo
@majlo1234 to je v pohode ,ale ja to obmedzujeme,keďže naši by tohompojedli strašne veľa ,proste pirohy toľko koľko ja ,parky tiež im dve nestačia.proste chlapci, stále čosi pýtajú na jedenie.
Moja druha má 18 mesiacov a altualne 13,5kg. A tiež je vysoká na svoj vek, má výšku 2ročného dieťaťa. U nás to nikto nerieši, keďže ja mam 175cm a muž 194cm.
@anonym_autor Podľa mňa tp bude najlepšie ak to budeš riešiť s lekárkou.Predsa len môže ísť aj o nejaký zdravotný problém keď má taký apetít.

Myslím, že sa treba poradiť s Dr.
Medzi 1 a 1,5 rokom deti príliš nepriberajú. Moja má 14, 5 kg v 4 rokoch.