Je váha dvojmesačného bábätka 4 630g primeraná?
Ahojte, malý sa narodil 2 820g. Teraz má 2 mesiace a váži 4 630g. Nie je to niejako málo ?
Pije odsaté mliečko každú 1.5-2hodinku (60-90ml). Cca 10x denne.
Nepozeraj na čísla samostatne, ale cez grafy. Napríklad tu v grafe číslo 4 vidieť, že priberá veľmi dobre - nie extrémne, ale ani nie málo. Dôležité pre primeraný vývoj je pohybovať sa v tom istom pásme.
https://mamaaja.sk/chore-dieta/starostlivost-o-...
Môj syn sa narodil v termíne, 2800g, 47 cm. Celý život sa držal tesne pod dolnou hranicou. Prestala som to riešiť, keď ho endokrilogicka chcela poslať na 2 mesiace do kúpeľov s diagnózou anorexia. Nikto mi neveril, že jedáva. Teraz má 16, chudý stále. Ale na obed zje 3 rezne, na raňajky praženicu z 8 vajec.
Maaaaaaalo ?
Moj mal v pol roku 5kg
Ty sa nepozeraj kolko maju ine deti ale ze to tvoje pribera a rastie
Mne sa to zda v pohode Moj syn vazil 3.200g ked sa narodil a v 3m uz mal 9kg cisto kojeny a potom v roku mal 10kg .. dcera mala 3400g a v pol roku mozno 6kg ( poznam jednu co jej mala v pol Roku 11kg a zdalo sa jej ze moja je mala 😃) a v roku mali obe okolo 10-11kg je to individualne kazde dieta pribera svojim tempom .
Nas najstarsi mal v 41.tyzdni narodeny 2810g, kolko vazil presne v 2 mesiacoch, to si uz nepamatam, ale prvy mesiac urcite pribral kilo a potom uz pomenej. Ak je lekarka s tym spokojna, tak ok.
A to este dodam, ze prve dve deti vazili a priberali cca rovnako a potom sa narodil treti a hoci bol najvacsi, mal 3100g v 39.tyzdni, tak bol a je zo vsetkych nasich deti, najdrobnejsi, ako taka slamka. Ma 4 roky a vazi max. 14-15 kg, jeho o pol roka mladsi bratranec ma hadam 25 kg, netusim presne, ale je od neho aj o hlavu vyssi 🤣. No a najmladsia dcerka ma 2 roky a 3 mesiace a vazi 13 kg, je uz na pohlad gulatejsia ako starsi bracek.
Ja by som fakt sledovala len jeho konkretnu rastovu krivku, nic ine.

Však za 2 mesiace pribral skoro 2 kila
Pediatrička je asi spokojná s babatkom
Koľko by mal podľa teba vážiť?