icon

Je vhodné dať dieťa s priesvitným soplíkom do škôlky?

15. sep 2025

Takze kym sa na mna zvali vlna hejtu napisem, ze nemam problem mat dieta doma avsak chcem aby sa uz zacala adaptacia poriadne…
Dieta malo teplotu minuly tyzden v sobotu vecer 1x 37.8 , na druhy den sa spustil sopel , priesvitny, nebolo ho vela, dieta nekasle, ziadna teplota uz nebola, hra sa, pije, papa v poriadku, davala som solmucol, fenistil, glukan, do nosa sprej, charakter hlienu sa nezmenil ziadne zlte ci zelene hlieny nic, denne asi 3-4x krat musim odsat to je vsetko
Bola som u pediatra na kontrole v piatok, vraj do kolektivu bez problemov, crp 1, vyter cisty cize dieta vhodne zaradit do kolektivu
Mam prve dieta, je to v poriadku? Ranny filter u uciteliek bude v poriadku?

Strana
z7
anonym_be2b7d
15. sep 2025

@anonym_autor Samozrejme, bez problémov.

elizabet173
15. sep 2025

@anonym_autor jasné, dieťa si buduje imunitu, do škôlky ho daj

anonym_88b91b
15. sep 2025

Odsat sople? Snáď škôlkar sa vie sám vysmrkat, v škôlke mu budú učiteľky odsávať?

beata_k
15. sep 2025

@anonym_autor Ak mu budu tiect sople, tak ti aj tak budu volat. Alebo ti povedia aby si ho nasledujuci den nedavala do MS. Ja by som nedala, urobis si zle meno, ze davas dieta so soplom do MS.

beata_k
15. sep 2025
@elizabet173

@anonym_autor jasné, dieťa si buduje imunitu, do škôlky ho daj

@elizabet173 Imunita sa da budovat aj bez soplov.

cyberk
15. sep 2025

4x je dost, ja by som nedala, dieta so soplami nie je zdrave a nema co robit v kolektive.

elizabet173
15. sep 2025
@cyberk

4x je dost, ja by som nedala, dieta so soplami nie je zdrave a nema co robit v kolektive.

@beata_k ja ti to nevyvraciam, moje dieťa sople nemávalo, ani nebývalo choré, ani v jasliach, ani v škôlke. Ale nevidím dôvod, prečo dieťa autorky témy do škôlky nedať.
@cyberk to by niektoré deti nechodili do škôlky vôbec. Podstatné je, či sa vie vysmrkať.

anonym_5715eb
15. sep 2025

Veď lekárka povedala, že môže
Tak o čo ide

anonym_be2b7d
15. sep 2025
@cyberk

@beata_k
@cyberk Lekárka to odobrila. Snáď sa nebude riadiť matkami z koníka, ale študovanou odborníčkou.

cyberk
15. sep 2025
@anonym_be2b7d

@beata_k
@cyberk Lekárka to odobrila. Snáď sa nebude riadiť matkami z koníka, ale študovanou odborníčkou.

@elizabet173 ale prosim ta, utriet si sopel vie aj opica. Malo teplotu a potom sople, to asi nebude zdravy priebeh 🙄
@anonym_be2b7d Radi,lebo ocividne nema tolko rozumu.

beata_k
15. sep 2025
@elizabet173

@beata_k ja ti to nevyvraciam, moje dieťa sople nemávalo, ani nebývalo choré, ani v jasliach, ani v škôlke. Ale nevidím dôvod, prečo dieťa autorky témy do škôlky nedať.
@cyberk to by niektoré deti nechodili do škôlky vôbec. Podstatné je, či sa vie vysmrkať.

@elizabet173 Lebo mu budu tiect sople. Darmo, ze nebude infekcne. Hracky budu od soplov. Nikto mu to tam fukat nebude. A aj keby. Zda sa to dieta to ani nevie.

beata_k
15. sep 2025
@anonym_be2b7d

@beata_k

@anonym_be2b7d Tecu mu sople a nevie si ich vyfukat. Dakujem, neprosim si vsetko osoplene.

anonym_be2b7d
15. sep 2025
@cyberk

@elizabet173 ale prosim ta, utriet si sopel vie aj opica. Malo teplotu a potom sople, to asi nebude zdravy priebeh 🙄

@cyberk Čítaj pozorne. Písala som riadiť, nie radiť.

anonym_be2b7d
15. sep 2025
@beata_k

@anonym_be2b7d Tecu mu sople a nevie si ich vyfukat. Dakujem, neprosim si vsetko osoplene.

@beata_k Nikde nepíše, že mu sople tečú.

hederamonstera
15. sep 2025

Ja by som nedala do ms, bude plakat (ked vravis, ze sa este len adaptuje), tak mu to bude tiect potokom…nie

michaela789
15. sep 2025

Ja nedávam so soplami. Akože jedna vec je infekčnosť, ktorá bola vyvratena lekárkou ale druhá že učiteľky budú každých 10 minút musieť smrkať (nie, môj syn sa nevie ešte sám vysmrkať, potrebuje dospelého a nemám s tým problém). Takže ja pre toto nedávam.
Ale ja som doma s najmladším takže mi toto nerobí problém. Ak by som bola v práci, mám k dispozícii home office. Takže aj toto zohrava úlohu. Nie každá mama alebo otec môžu ostať doma keď aj s hlúpym soplom. Neodsudzujem preto, ak niekto takéto dieťa do kolektívu dá. Ak je, samozrejme, NEinfekčné.

anonym_5715eb
15. sep 2025

To vážne v dnešnej dobe sa robí panika ,ked vysledky su ok lekár povie, ze je ok
ale cudzie ženy povedia nieje ok
😅😅😅
Waw

elizabet173
15. sep 2025
@beata_k

@beata_k nepíše o tom, že by mu tiekli sople, lekár kolektív odporučil

beata_k
15. sep 2025
@anonym_be2b7d

@beata_k Nikde nepíše, že mu sople tečú.

@elizabet173
@anonym_be2b7d Pise, ze mu musi 3-4x denne odsat. Co si pod tym predstavujes? Ja, ze mu tecu a musi ich odsat.

elizabet173
15. sep 2025
@cyberk

@michaela789 každých desať minút sotva, keď stačí odsať tri, štyri krát za deň, to bolo predpokladám včera, zajtra to bude pravdepodobne ešte lepšie.

@beata_k
@cyberk tu sa mama radí, dieťa bolo u lekára, to je ten lepší prípad. Sú matky, ktoré dieťaťu ráno sopeľ odsajú, nadopujú ho liekmi a šupnú ho do škôlky, aj keď malo večer alebo v noci teplotu.

elizabet173
15. sep 2025

@anonym_autor základná otázka, dokáže sa dieťa vysmrkať?

beata_k
15. sep 2025
@elizabet173

@michaela789 každých desať minút sotva, keď stačí odsať tri, štyri krát za deň, to bolo predpokladám včera, zajtra to bude pravdepodobne ešte lepšie.

@beata_k
@cyberk tu sa mama radí, dieťa bolo u lekára, to je ten lepší prípad. Sú matky, ktoré dieťaťu ráno sopeľ odsajú, nadopujú ho liekmi a šupnú ho do škôlky, aj keď malo večer alebo v noci teplotu.

@elizabet173 Tak to je este horsie. Ale ked sama pise, ze moze ostat...A ani adaptaciu to nezhorsi, to tiez vieme. Ale ved nech ho tam na 2 dni posle s oslabenou imunitou a buduci tyzden ho opat moze nechat doma...s teplotami.

anonym_3bd05f
15. sep 2025

@anonym_autor ja riešim teraz to iste. Maly je v pohode, kde tu vybehne malo číreho sopliku. Vonku mu viac vyteká. Nie je nervózny, ospalí.
Rozmýšľam že tiež ho dám aby som nenarušila proces adaptácie. Konečne ráno neplače a ani cez deň. Keď tak mi zavolajú aby som po neho došla.

mima172
15. sep 2025

Priesvitný riedky sopeľ je najinfekčnejší. Tu na MK matky chytajú paniku, keď sa spomenie žltý alebo zelený ale priesvitný "vodičkový" je pohodička a pritom je to presne naopak. Moja dcéra začala tiež sopliť a s ohľadom na ňu a na jej spolužiakov v triede a pani učíteľky ju samozrejme do škôlky nedám. A to je predškoláčka, čiže už by ta dochádzka mala nejako vyzerať. Žiaľ, koncom minulého týždňa som videla v šatni dievčatko ako si utiera sviečku z nosa a hold moja sa s ňou hrala a sme, kde sme.
Len doplním - moja dcéra je silna alergička a bavila som sa na túto tému s jej imunoalergologičkou a ona potvrdila presne to co píšem. Imunita sa nebuduje tým, že dieťa posielame soplave nakaziť iné deti.

lienka.7
15. sep 2025
@anonym_3bd05f

@anonym_autor ja riešim teraz to iste. Maly je v pohode, kde tu vybehne malo číreho sopliku. Vonku mu viac vyteká. Nie je nervózny, ospalí.
Rozmýšľam že tiež ho dám aby som nenarušila proces adaptácie. Konečne ráno neplače a ani cez deň. Keď tak mi zavolajú aby som po neho došla.

@anonym_autor uprimne? Pokojne ho tam posli s oslabenou imunitou a o 2 dní ho máš doma choreho. Odhliadnuc od toho, že všetko tam bude osoplene a ochoreju potom aj ostatne deti. Pokial nema kiahne ci horúčku, lekárka nevidí problém v ničom. Pokojne ti dá pečiatku, ze je dieta zdravé.
@anonym_3bd05f presne takéto matky ako ty som milovala. Namiesto toho, aby si ho vyliečila za 2-3 dní doma, ho tam supnes so soplami, vsak keby niečo po neho prídeš. To, ze od neho ochoreju potom iné deti ta už nezáujima, vsak?

januska12323
15. sep 2025

Do škôlky môže keď sa bude vedieť vysmrkať a učiteľky ti ho nepošlú domov.

lienka.7
15. sep 2025
@mima172

Priesvitný riedky sopeľ je najinfekčnejší. Tu na MK matky chytajú paniku, keď sa spomenie žltý alebo zelený ale priesvitný "vodičkový" je pohodička a pritom je to presne naopak. Moja dcéra začala tiež sopliť a s ohľadom na ňu a na jej spolužiakov v triede a pani učíteľky ju samozrejme do škôlky nedám. A to je predškoláčka, čiže už by ta dochádzka mala nejako vyzerať. Žiaľ, koncom minulého týždňa som videla v šatni dievčatko ako si utiera sviečku z nosa a hold moja sa s ňou hrala a sme, kde sme.
Len doplním - moja dcéra je silna alergička a bavila som sa na túto tému s jej imunoalergologičkou a ona potvrdila presne to co píšem. Imunita sa nebuduje tým, že dieťa posielame soplave nakaziť iné deti.

@mima172 presne tak! Vďaka bohu za normalne matky 🙏🙏🙏

anonym_1d6157
15. sep 2025
@mima172

@mima172 asi tak...

kaca222
15. sep 2025

Áno dala by som, navyše ti to povedala aj lekárka.

autor
15. sep 2025
@anonym_88b91b

Odsat sople? Snáď škôlkar sa vie sám vysmrkat, v škôlke mu budú učiteľky odsávať?

@anonym_88b91b no nevie predstav si, ucim ucim a nevie tak odsajem

Strana
z7