icon

Je vhodné podávať Imodium pri vysokej horúčke?

6. máj 2025

Dcéra uz skoro dospela mala najskôr teplotu to si dávala paralelne a neskor sa dostavila aj hnačka pár krát do dňa. Dávali sme paralen a na hnačku imodium- nemala ani kŕče ani v stolici krv, no a teraz čítam príbalovú informáciu nepodavat ak je vysoká horúčka.. to som nevedela čo mám robit teraz

zuzubb007
6. máj 2025

Hylák kúpiť ak má črevnú virózu ak chrípku paralen a doma liečiť, naco otravovat pohotovosť? Zavolám doktorke cez deň pracuje a spýtam sa po telefóne predpíše a povie, celkom vrchol nemám čas, nájdem si ho večer

kristinka92
6. máj 2025

Je 11:49, čo tak ist k pediatricke? Keď už je dcéra takmer dospela, môže ist aj sama ak to zvládne zdravotne. Prečo až večer pohotovost? Ta slúži pre akutne prípady, nie pre prípady “cez deň sa mi nechcelo”

autor
6. máj 2025
@zuzubb007

Hylák kúpiť ak má črevnú virózu ak chrípku paralen a doma liečiť, naco otravovat pohotovosť? Zavolám doktorke cez deň pracuje a spýtam sa po telefóne predpíše a povie, celkom vrchol nemám čas, nájdem si ho večer

@zuzubb007 nejde o to… ide o že sa dávalo imodium ktoré je v tomto prípade zakázané

zuzubb007
6. máj 2025

To máš naozaj dospelú dcéru a mamička za ňu rieši??? Však sa jej nič nestane, nebudeš dávať a hotovo

kristie571
6. máj 2025

A co je zakazane na tom, ist k lekarovi teraz cez den ? Alebo mu aspon zatelefonovat? Preco chcete ist az na pohotovost a az vecer ?

jaskolka
6. máj 2025

A načo chces ísť na pohotovosť? Však už nedávať a hotovo. Na hnačku kľudne Smecta,Endiaron.

sisa_s
6. máj 2025

Tak mala zvysenu teplotu ci vysoku horucku? To je rozdiel

viestta
6. máj 2025

Este nie je ani dvanast, jej vseobecny lekar uz neordinuje? S cim chces ist vecer na pohotovost?

miska_kal
6. máj 2025

ak chces ist na pohotovost kvoli tomu, ze si zvolila zlu kombinaciu liekov, tak to nie je dovod. ak to nema ziadne neziaduce nasledky. ak sa ti nieco nezda, tak zavolaj teraz lekarke, preco cakat, kym na pohotovost?

januska12323
6. máj 2025

Zavolaj lekárke alebo použi zdravý rozum a liek už nedávaj. Ak sa jej pohorší pôjde zajtra k lekárke.

zobaka
6. máj 2025

nie je to na pohotovost, Imodium je nic, nic sa jej nestane

autor
6. máj 2025

Som v robote preto až večer a chcela som ju zaviezt, doktorka nedvíha od rana

hopatko
6. máj 2025

Moja zakladna otazka vzdy je: co jej asi tak daju alebo urobia na pohotovosti? Ake je tvoje ocakavanie? Aky ma konkretny zdravotny problem, ktory si vyzaduje akutny zasah lekara? Nejaky protijed na Imodium, ako ked ju ustipne had, alebo komplexne vysetrenie a rozbor krvi ci jej nahodou nieco ta kombinacia liekov nespravila, alebo nieco na horucku, alebo na tu hnacku? Ved normalne racionalne uvazuj.

autor
6. máj 2025
@hopatko

Moja zakladna otazka vzdy je: co jej asi tak daju alebo urobia na pohotovosti? Ake je tvoje ocakavanie? Aky ma konkretny zdravotny problem, ktory si vyzaduje akutny zasah lekara? Nejaky protijed na Imodium, ako ked ju ustipne had, alebo komplexne vysetrenie a rozbor krvi ci jej nahodou nieco ta kombinacia liekov nespravila, alebo nieco na horucku, alebo na tu hnacku? Ved normalne racionalne uvazuj.

@hopatko asi hlúposť tam ísť doktorka som sa nedovolala tak aspoň na tu pohotovosť zavolám večer.

patka06
6. máj 2025

S čím chceš ísť na pohotovosť? 7
Ak má dcéra naozaj vysokú horúčku /t.j. celý deň 39+/, tak nech si nedáva Imodium - to je všetko
Neboj sa nič sa jej nestane

lienka.7
6. máj 2025
@anonym_autor

@hopatko asi hlúposť tam ísť doktorka som sa nedovolala tak aspoň na tu pohotovosť zavolám večer.

@autorka normalne zavolaj 155 a porad sa. Toto nie je stav na pohotovosť

autor
6. máj 2025
@patka06

S čím chceš ísť na pohotovosť? 7
Ak má dcéra naozaj vysokú horúčku /t.j. celý deň 39+/, tak nech si nedáva Imodium - to je všetko
Neboj sa nič sa jej nestane

@patka06 nie takú vysokú nemá

janage
6. máj 2025

Nech si dá čierne uhlie, trepať nikam sa netreba. Aj ma dr.mobilne číslo nechať sms správu. Však skoro dospela si môže aj taxi zavolať.

katulkagajdos
6. máj 2025

Keď má horúčku, pravdepodobne má nejakú baktériu- imodium sa vtedy nemá podávať, lebo zastaví hnačku a v podstate jej tie ťažkosti len predĺžis- lepšia je vtedy smecta- imodium jej už nedávaj, konzultovala by som akurát s pediatrickou, na pohotovost ak nemá iné ťažkosti by som nešla, len čo tam ešte pri takej oslabenej imunite chytí ešte dačo horšie.

autor
6. máj 2025

Ďakujem za normálne odpovede

mogaa
6. máj 2025

toto určite nie je na pohotovosť....Imodium a paralen samozrejme neužívať súbežne v zmysle že medzi nimi treba rozostup...imodium sťahuje všetky nečistoty a zníži účinok paralenu - hlavne preto nie súbežne.....ale z jednej tabletky sa jej nič nestane....na hnačku pepsi zmiešanú s minerálkou a piť po malých dúškoch - 1 pohár aj 3hodiny a diéta, čiže pár hodín nič nejesť...črevná viróza

sisska96
6. máj 2025

S hnačkou na pohotovosť????? Nech si dá čierne uhlie, čierny čaj a banán

autor
6. máj 2025
@sisska96

S hnačkou na pohotovosť????? Nech si dá čierne uhlie, čierny čaj a banán

@sisska96 myslela som to inak nejdem sa opakovať