Je vyšetrenie močového mechúra u detí bolestivé?
Dievcata lekarka vravela o vysetreni moc. mechura u dcery. Dcéra casto moci. Ked som sa pýtala ci je to vyšetrenie bolestivé, ze vraj nie. Viac nechcela lekarka povedať bola nervózna. Mate s tým skúsenost?
Syn keď mal.9 (teraz bude mať 18) mal časté nutkanie a mal pociť, že sa celý nevyprazdnil. Moč mal v poriadku krv tiež!
Vyšetrenie u urologa nebolo bolestivé, že skôr chcel rozhovorom zistiť ako sa to prejavuje dával trefné otázky aby zistil príčinu. Vyšetrenie robil len pohmatom a sono. Teda nič bolestivé.
Nakoniec sme dostali rady ako upraviť režim atd. trošku sme potrenovali a zmizlo to.
Pritom to bola taková blbosť, syn nerád chodil na školské WC a zdržiaval močenie😁
Neboj sa lekári nepotrebujú dcéru podrobiť tortúre, ak by aj potrebovali invazívne vyšetrenie urobia to tak aby dieťa , puberťák nemal z toho traumu.
Prajem rýchle odhalenie problému a skoré vyliečenie!
@anonym_6adc5a No lekarka vravela, ze bude vysetrovat močový mechur. Ale teraz rozmýšľam, ze ako?
@anonym_6adc5a No lekarka vravela, ze bude vysetrovat močový mechur. Ale teraz rozmýšľam, ze ako?
@anonym_autor Pohmatom a ultrazvukom. Nič viac mu nie je treba. Anamnéza je tiež dôležitá, priprav sa na to , že bude chcieť vedieť o jej močení veľa informácii
@anonym_autor možno myslela cystoskopiu ale skúsenosť s tým nemám
@anonym_autor nepíšeš vek dieťaťa. Ak je do 10r, tak určite len sono a pohmatom, ak má viac, možno aj inak určite však nie bolestivo.
@anonym_autor s mojim som v 5-6r chodila na urologiu ako na klavir a len moc, usg, nic bolestive nikdy nerobila.

Syn keď mal.9 (teraz bude mať 18) mal časté nutkanie a mal pociť, že sa celý nevyprazdnil. Moč mal v poriadku krv tiež!
Vyšetrenie u urologa nebolo bolestivé, že skôr chcel rozhovorom zistiť ako sa to prejavuje dával trefné otázky aby zistil príčinu. Vyšetrenie robil len pohmatom a sono. Teda nič bolestivé.
Nakoniec sme dostali rady ako upraviť režim atd. trošku sme potrenovali a zmizlo to.
Pritom to bola taková blbosť, syn nerád chodil na školské WC a zdržiaval močenie😁
Neboj sa lekári nepotrebujú dcéru podrobiť tortúre, ak by aj potrebovali invazívne vyšetrenie urobia to tak aby dieťa , puberťák nemal z toho traumu.
Prajem rýchle odhalenie problému a skoré vyliečenie!