Je vysoká dávka vitamínu D pre dieťa nebezpečná?
Omylom som strekla 8 ročnému synovi vysoku dávku D vitamínu...
Myslela som že je je to detský D vit, ale bol to môj d vit Direct 10 000...
Prosím upokojte má že sa mu nemôže nič stať !!!!
Som na prášky 😭
@anze25 ďakujem.
C by som sa nebála, to sa vycika von...
Ale čo D??!!!
Zavolaj na toxikologickú linku. Podla mňa mu nič ale nebude.
Keby mu to dávaš každý deň tak by bol problém.. ale jeden krát sa nič nestane teraz mu hlavne nedávaj žiadny vitamín D najbližšie dni… maximálne ho preženie alebo ho bude bolieť hlava alebo nejaká hnačka…
@maria12334 stalo sa to teraz prvý x.
Neužíva žiadne D....až dnes som bola šikovná, že idem nasadiť...😭
Vitaminom D nie je tak lahke sa predavkovat. To by musel naraz pozit cele balenie a mozno by mu bolo zle. Tak dostal jednorazovo dospelacku davku, neboj sa nic mu nebude 🙂👍
Ja som raz tak synovi (mal len par mesiacov) dala v polospanku v pritmi (v noci ho bolelo brusko) miesto Espumisanu 25 kvapiek Vigantol 25 kvapiek (mala som ich vedla seba na linke). Som lekarka, ale nie detska, tiez som nevedela, ake to je davkovanie ubtakych babatiek, tak som volala ku nam do nenocnice na pediatricke oddelenie, tam mi povedali, ze nemalo by sa asi nic stay, ale ze nech radsej zavolam na NTIC, volala som a tam sa ten doktor tak rozculoval, ze ako to, ze na detskom mi nevedeli povedat s istotou, ze to nevadi a ze aj jeho manzelka je oediatricka a ze v tom maju hokej ti pediatri, ze ani u nej to kolegovia nevedia a ze jasne,ze sa nic nestane.
Nič mu nebude
Koľko je dosť pre dieťa, takú otázku si treba dať. A rozrataj si na dni,koľko mu nedas

Podľa mna nie ja som si tiež raz dala dokonca trojitú davkubvitaminu. C a jedine čo mi bolo tak som utekala na wc 💩
Taze podľa mna môžeš byt v pohode