icon

Je vývoj môjho dvojročného syna normálny?

kikush182329
25. feb 2025

Ahojte maminy. Mam takmer dvojrocneho chlapceka. Lekari maju podozrenie na nejaku vyvojovu mozgovu poruchu. Chlapcek pozna niektore nazvy zvieratiek na obrazkoch, napodobnuje ich zvuky, pozna asi 50 slov, vyslovnost je suslava, kvoli medzierke medzi zubami, ale da sa mu rozumiet. Nehovori vety, ani dvojslovne pomenovania. Pozna mena clenov rodiny, vie napocitat do 10. Ked sa uci nove slova, zopakuje 2-3 krat a dalej slovo nepouziva. Je vesely, hravy, rad provokuje a necha sa nahanat, preto nie vzdy reaguje na meno. Myslite, ze je vyvojovu zaostaly?

deedol
25. feb 2025

ahoj, ma sa ta porucha tykat reci? pozri si toto, mozno pomoze.
https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticle...

pozeram, ze byvas mimo SR, je teda chlapcek dvojjazycny?

nin12345
25. feb 2025

@kikush182329 a z coho teda sudia ze ma vyvojovu mozgovu poruchu? Este nema ani dva roky a vie celkom dost slovicok. Chodime na kruzok kde su dvojrocne deti a teda niektore pomaly ani bu ani mu ledva zo seba vysukaju havo a mama a nikto ich nepodozrieva zo zaostaleho vyvinu pokial viem

januska12323
25. feb 2025

Toto má byť vtip alebo si sa pomýlila vo veku?

3petka
25. feb 2025

@kikush182329 akoze nechápem podľa čoho by mal mat nejakú poruchu. Môj ide mat dva roky. Používa možno 4 slova, vie napodobniť zvieratká. Je šikovný počúva, urobi, a pod. Sme sledovaný Dr lebo je predčasne narodený a podľa všetkého že stále v norme.

andrea_82
25. feb 2025

Nas 2-rocny teda nevie napocitat ani do 1 a pouziva ovela menej slov. Tiez este nespaja slova, uz vobec nie vety. A nemyslim si, ze je vyvojovo zaostaly.

jaskolka
25. feb 2025

@kikush182329 na základe čoho je to podozrenie? Lebo podľa toho,co píšeš,by som povedala,že je to až veľmi šikovné dieťa...dvojročny vie napocitat do 10? To fakt?Moji v dvoch rokoch nevedeli ani že do jedna napocitat,a tvoriť krátke vety ani omylom. A určite nie su zaostali vo vývoji.

danielahamar
25. feb 2025

Máš doma obyčajne zdravé dieťa🫣a 2, nie 20

kikush182329
autor
25. feb 2025

Ospravedlnujem sa, zabudla som napisat, ze ma nieco s clenkom na lavej nohe, akokeby chodidlo stocene do vnutra, tak maju podozrenie na hemiparezu.

3petka
25. feb 2025

@kikush182329 normálna vec. Treba len cvičiť. Aj ja som to mala ako mala a tým že mama so
Mnou cvičila sa to upravilo.

kacena4
25. feb 2025

co ma DMO spolocne s tym, co vsetko dieta pozna? ak ti to tvrdia lekari tak im veru tu na konovi ti nik nepovie ci je jeho vyvin normalny alebo nie najma nie z par slov ktore napises. je kooopu deti s DMO ktore hoci maju problemy su schopny zaradit sa do spolocnosti a fungovat v nej, vystudovat vysoku skolu a pracovat drzim palceky