icon

Je zubný strojček pre sedemročné dieťa príliš skoro?

lukovacka
17. jún 2025

Ahojte, dnes nám Zubar povedal že dcére treba strojček, aby sme išli na celustnu ortopédiu. Trvácne ma jednotky a dvojky, ostatné mliečne. Spodná dvojka sa prerezala dovnútra lebo nemala miesto, rastu jej dosť veľké trvácne. Riešili ste už v tomto veku strojček? Zajtra budem volať dr. Len ma zaujímajú názory, keďže nám sa to zdá skoro. Ďakujem za každú odpoveď ❤️

Je zubný strojček pre sedemročné dieťa príliš skoro?
mandzula
17. jún 2025

Nam bolo povedane, a tak sme aj urobili, ze az po vymene mliecnych zubov za trvale.

nessi01
Autor odpoveď zmazal
culienka
17. jún 2025

Moje dvojičky mali strojček už od piatich rokov. Čeľustný ortopéd Ti povie či treba či nie. Možno povie že strojček bude stačiť neskôr.

kacena4
17. jún 2025

moze nosit nocny strojcek co je vladtne pri mliecnych zuboch na riztiahnutie celuste aby sa mal kam ten zubok posunut

katulienkax
17. jún 2025

No ja neviem či tak malé dieťa trápiť strojčekom. Aj pre pubertiaka je to trápenie a hlavne na hygienu. Ja by som počkala. A áno zubári potrebujú aby ste ho nosili najmenej 10 rokov a platili o dušu ako keby nestačilo neskôr a menej rokov nosiť.

deedol
17. jún 2025

Nas tiez poslala v 7r, nech sa nieco nezanedba a nech si to pozrie radsej celustna, ktora je na to odbornicka. Ta povedala, ze sme prisli skoro, ale dobre, lebo si to aspon moze odsledovat, a objednala nas o rok. Ja som s tym spokojna. Problem bol trocha iny ako vas, ale ocakavam aj toto vzhladom na velke zuby a malo miesta

elevuele
17. jún 2025

@lukovacka určite riešiť teraz, minimálne na konzultáciu ísť treba. Nenechajte si tvrdiť, že čakať do výmeny zubov, lebo už môže byt neskoro. Potom už iba trhat trvale zuby a nikdy výsledok nebude tak esteticky dobrý, ako liečba skôr.

januska12323
17. jún 2025

Ak má malú čeľusť bude to potrebovať. Choďte na konzultáciu.

diewcatqoo
17. jún 2025

Urcite chodte na celustnu ortopediu. My sme boli tiez nedavno, s tym, ze syn ma tiez trvale vpredu len jednicky a dvojky, ale ma malu celust, takze mu rastu nakrivo. Zatial sme dostali len nejake cviky, potom bude mat vyberaci strojcek na noc a potom, ak by sa to nezrovnalo, tak fixny.

estellas
17. jún 2025
@katulienkax

No ja neviem či tak malé dieťa trápiť strojčekom. Aj pre pubertiaka je to trápenie a hlavne na hygienu. Ja by som počkala. A áno zubári potrebujú aby ste ho nosili najmenej 10 rokov a platili o dušu ako keby nestačilo neskôr a menej rokov nosiť.

@katulienkax Takým deťom väčšinou dávajú také vyberateľné ktoré nosia len v noci, mne taký chceli dať keď som bola malá ale nakoniec som nosila klasický kovový v 15. rokoch

estellas
17. jún 2025

@lukovacka Vám navrhli taký vyberateľný na noc ?
Či klasický ? Na klasický strojček je ešte malá.

lukovacka
autor
17. jún 2025
@estellas

@lukovacka Vám navrhli taký vyberateľný na noc ?
Či klasický ? Na klasický strojček je ešte malá.

@estellas práveže zubár povedal iba strojček a dal mi výmenný lístok pre č. ortopéda. Až doma som googlila a zistila že je toho viac. O tom nočnom som tiež voľačo čítala.

Ďakujem Vám za odpovede, určite zajtra zavolám nech nás objedná a uvidíme čo nám povie. Ja som len potrebovala skúsenosti , keďže je prvorodena a ešte som niečo takéto nemusela riešiť 🙂

maya_hi
18. jún 2025

@lukovacka zbytočný. Ešte nemá všetky trvalé zuby

sumienka242
18. jún 2025

@lukovacka zrovna to riesim s nasou dcerou ma 7 rokov. Tiez nas poslala nasa zubarka k celustnemu ortopedovi, ale u dcery je problem velka medzera medzi jednotkami a predkus (kvoli urazu v 3 rokoch). Zazrak bol u nas vobec sa dostat k nejakemu celust. ortopedovi. Je ich tu dost, ale vsade plno niekde mi aj povedali, ze by sme boli na cakacke na nejakom 70. mieste. Podarilo sa mi najst verim ze dobru ortopedicku a snad o tyzden by dcera mala dostat nocny strojcek. Mna praveze ortopedicka pochvalila, ze sme prisli lebo dcera to ma dost zle a bude to dlhsi proces. Drzim palce a urcite chodte min. na konzultaciu. Inak tie sumy za strojceky su sialene...

123_monika
18. jún 2025

Áno

ellakar
18. jún 2025

@lukovacka Nam na ortodoncii povedali, ze strojcek az ked vypadaju mliecne. V 8.-9.roku nosila dcera strojcek cez den, cez noc, len ked jedla a cistila zuby si ho vyberala. Ale ten strojcek bol skor na rozsirenie celuste. Nosila ho rok.
V 13.r jej dali uz fixny. Tento by mala nosit cca rok a pol

timeahav
18. jún 2025

Ja sama som ako dieťa nosila od 7 rokov nočný strojček, keďže som to potom vekom začala flákať tak od 12 aj fixný najprv na spodne zuby a potom aj na horne
Takže určite choďte minimálne skonzultovať keď vám zubár odporučil

mis_mis
22. jún 2025

Treba ísť k odborníkovi a ten vám vysvetlí, či strojček treba a prečo. Môj syn má aktuálne 8 rokov a má strojček Hyrax čiže v niektorých prípadoch určite netreba čakať, kým sa vymenia zuby za trvalé, ale naopak lepšie začať problém riešiť včas.