icon

Jedlo pre 16-mesačné dieťa s dlhodobými hnačkami

30. aug 2025

Prosim vás čo dať jest 16 mesačnému dieťaťu jesť pri hnačkách? Už ich ma 6 deň a stále nič nepomaha, konzultujeme aj s dr.
Má bezmliečnu a bezvaječnú diétu
Rožtek ani chlebik už nechce, ma toho už aj dosť
Suché cestoviny, ryžu, kuracie na vode - to zje
Banán už tiež nechce, mrkvovú polievku už tiež nechce, ani zemiaky 🙈
Všeobecne ani polievky nechce
Vypije dosť čistej vody, detský čierny čaj, rehydratačný roztok aj sa dojči
Lenže stále chodiť že papať papať a ja neviem čo jej dať už
Prosim nejake rady prípadne aj recepty
Ďakujem pekne

sissy27
30. aug 2025

@anonym_autor 6 dni je dlho, co znamena konzultujeme s dr? Boli ste na vysetreni, spravila vytery, rozbor vzorky stolice?
Este cucoriedky su super, tie upravuju stolicu tak ako treba, ale mam to odskusane len v pripade takych kratkodobych hnaciek, ktore vzniknu z nejakej dietnej chyby.

pribinak
30. aug 2025

Čučoriedková výživa, čučoriedky, piskoty, suchare, slané tyčinky, ryba - losos, pstruh, zemiaky varené so supkou, kralicie mäso

autor
30. aug 2025

Ja si tiež myslím že je to dlho. Niekolko krat som jej volala povedala že len dieta, veci čo zapekaju a predpisala lieky keďže tesactan nezabral. Toť vše. Už som jej v priebehu týždňa 3x volala že to neni lepšie. Utorok máme isť na výtery

anonym_bfec47
30. aug 2025

Vyskúšaj nekadex probiotika. Tie pomohli synovi, tiež hnackoval dlho..

domka222
30. aug 2025

Ošúpané jablká, ryžové chrumky a enterol

anonym_2ec8a6
30. aug 2025
@anonym_autor

Ja si tiež myslím že je to dlho. Niekolko krat som jej volala povedala že len dieta, veci čo zapekaju a predpisala lieky keďže tesactan nezabral. Toť vše. Už som jej v priebehu týždňa 3x volala že to neni lepšie. Utorok máme isť na výtery

@anonym_autor skús uvariť ryžu v kokosovom mlieku so štipkou cejlónskej škorice, môžeš tam postrúhať kúsok jablka a povariť.
Kokos, jablko, škorica majú protizápalové účinky, čistia črevá...

autor
30. aug 2025

Ďakujem za rady, vyskušame

anonym_d007c8
30. aug 2025

Ak to trvá 6 dní, tak by som určite urgovala vyšetrenie..pije dostatok? Ešte môžeš urobiť vývar a podávať po dúškoch. Aj ste mali niečo doma - myslím virózu ?

dadak89
5. dec 2025
@anonym_autor

Ďakujem za rady, vyskušame

@anonym_autor ahoj. Čo vám nakoniec zabralo?

autor
6. dec 2025
@dadak89

@anonym_autor ahoj. Čo vám nakoniec zabralo?

@dadak89 ahoj, nekadex, ryžové chrumky a čučoriedky, to jedla najviac plus čierny čaj detsky. Ak som do nej dostala ryžu, suché cestoviny a banan bol tu úspech.

dadak89
6. dec 2025
@anonym_autor

@dadak89 ahoj, nekadex, ryžové chrumky a čučoriedky, to jedla najviac plus čierny čaj detsky. Ak som do nej dostala ryžu, suché cestoviny a banan bol tu úspech.

@anonym_autor Ďakujem za odpoveď🙂a koľko trvala cca u vás hnačka?

autor
7. dec 2025
@dadak89

@dadak89 3 týždne. U Dr robili vytery a na nič neprišla. Možno zo zubov, zmena prostredia no boh vie čo to bolo 🙂 prajem veľa síl, nech vám to rýchlo prejde

autor
7. dec 2025
@dadak89

@dadak89 ešte som zabudla že veľmi dôležitý je ten rehydratačný roztok kvôli dehydratácia a iným veciam

dadak89
9. dec 2025
@anonym_autor

@dadak89 3 týždne. U Dr robili vytery a na nič neprišla. Možno zo zubov, zmena prostredia no boh vie čo to bolo 🙂 prajem veľa síl, nech vám to rýchlo prejde

@anonym_autor Ďakujem veľmi pekne. Dnes sme boli u dr a na hnačku že mám dávať probiotika..malinký mi začal aj riadne sopliť reti deň tak na to že nasivin a uška na to otobacid.. dobre ho prehnalo dnes, aj hlien v stolici mal..tak ja už neviem, predpokladám že to jak mu zatekaju hlieny..o týždeň mame kontrolu..

autor
17. dec 2025
@dadak89

@anonym_autor Ďakujem veľmi pekne. Dnes sme boli u dr a na hnačku že mám dávať probiotika..malinký mi začal aj riadne sopliť reti deň tak na to že nasivin a uška na to otobacid.. dobre ho prehnalo dnes, aj hlien v stolici mal..tak ja už neviem, predpokladám že to jak mu zatekaju hlieny..o týždeň mame kontrolu..

@dadak89 skús veľa odsávať + Morská voda. Na nádchu u nás pomohol aj inhalovanie, tam som dávala Vincentku. Skus sa poradiť aj v lekárni

dadak89
18. dec 2025
@anonym_autor

@dadak89 skús veľa odsávať + Morská voda. Na nádchu u nás pomohol aj inhalovanie, tam som dávala Vincentku. Skus sa poradiť aj v lekárni

@anonym_autor už mu to prešlo, odsávačka som a dávala vibrocil, mal aj ušká, na to mal otobacid a čo sa týka hnačky, už sa mu stolica upravila ale dala som mu ju vyšetriť, čakáme výsledky.