icon

Kalorický príjem pre dieťa vážiace 12 kg: Je to správne?

20. jan 2025

Aký kalorický príjem by malo mať dieťa medzi druhým - tretím rokom s váhou cca 12 kg?
Mozeme sa vibec u deti riadit tymto?

nika23t
20. jan 2025

Som rada, keď do svojej trojročnej vôbec dostanem nejaké zdravé a vyvážené jedlo raz denne, a to nejdem písať, koľko námahy a boja ma to stoji. Ani by mi nenapadlo takto nad tým uvažovať...

puupava15
20. jan 2025

Toto by zaujímalo aj mňa,moj syn má 2,5 roka váhu 10,9 a ani za pána nejde hore už dlho. Jedáva 6xdenne plus na večer ešte mlieko a váha nejde hore.

luckajozko21
20. jan 2025

Tiez mam doma 12kg 2r, ktory je 6x denne porcie vacsie ako ja. Zje mi 90% casu uplne vsetko (zdrave, ovo-zel, ekobioraw, ale kludne sem tam aj rezen a hranolky) aaaaa nic. Nepribera uz niekolko mesiacov. Ja by som sa ziadnym cislom neriadila. Ak je dieta spokojne, prospieva, aspon trosku rastie a vladze 'behat', tak toto je pre mna lepsi ukazovatel ako kaloricky prijem.

kalendark
20. jan 2025

Ja som si to minule hľadala, môj strašne špekuluje s jedlom, obed vôbec nechce, má 2r 5m, a váži 12,6kg, mal by prijať 1000- 1200kalorii - tak som našla, či je to správne alebo nie neviem. Môj tých 1000 dá ale zloženie nie je ideálne

maxik24
21. jan 2025

@kalendark preco zlozenie u 2r dietata nie je idealne? U tak maleho iba my ovplyvnujeme, nakupujeme, varime, davame..

maxik24
21. jan 2025

Neriesila by som kaloricky prijem, ale co je. Ak neje ziadne sladkosti, chrumky, blbosti, ale riadne pestre jedlo, je to v poriadku. Ak nie je spavy, letargicky - anemicky, samozrejme.

kalendark
21. jan 2025

@maxik24 no môj nechce niektoré jedlá vôbec jesť ani neochutna.. jedol všetko ale už asi pol roka je to problém.

maxik24
21. jan 2025

@kalendark to aj u nas, nechce zeleninu a podobne dlhodobo, ale neriesime velmi, polievky zje, tam zelenina je, nema v jedalnicku ziadne cukrovinky, sladkosti, hranolky, McDonald a podobne, cize je iba zdrave veci, niekedy dost, niekedy malo, ale kedze je to rozumne, je to ok. Cize ak mas istotu, ze sa miesto jedla nekrmi chrumkami a sladkostami, je to uplne ok. Ak sa tym krmi, je to problem