icon

Kanyla mimo žily

jankahurtisova
22. sep 2023

Prosím vás mal niekto s týmto skúsenosť ? Maly ma 2 roky aj dva mesiace napichnúť mu kanilu na na 10ty krát bol tam hodinu dali mu to na záhyb predlaktia a opuchlina mu rameno a ľavý prsný sval prosim vás pekne aké boli vaše reakcie na tento typ vypadnutia a vstrebavania mimo žilu prosim vás moc poraďte mi je to už tri hodiny a stále mu to nechce odpuchnut za koľko mu to odpuchne alebo nedajbože nejaké následky môžu byt ?

Kanyla mimo žilyKanyla mimo žily
queeninthenorth
22. sep 2023

@jankahurtisova následky by nemali byt žiadne, je vhodne na to aplikovať alkoholový obklad (tanin alkohol, pozor zafarbuje oblecenie) a meniť ho, to vstrebe opuch

miskakyska
22. sep 2023

Chudiatko malé 🥺 ak mu to vytieklo všetko mimo to nie je bohviečo... skôr ste si to nevšimli, že mu to začína opúchať.. malým deťom istia kanyly akoby dlahou,aby sa im to čo najmenej hýbalo...na opuch dávajú v nemocnici octan,pýtajte si.. držím palce,nech ste rýchlo doma

loliki
22. sep 2023

@jankahurtisova Teraz ste doma alebo v nemocnici? Ak doma, tak daj spomínaný obklad, postupne sa všetko vstrebe a bude všetko dobre. Maminka pofúka. 😉 Niekedy sú také blbé dni. Zajtra bude lepšie. 🙂

jankahurtisova
autor
22. sep 2023

Dakujem moc ste mi pomohli všetci skusime ten octan

manzanillaa
22. sep 2023

@jankahurtisova mne sa to tiež stalo, keď som bola v nemocnici. Pomohol octan, musí sa to len vstrebať. Následky nebudú,neboj sa.

majamat
22. sep 2023

vstrebavanie trva aj niekolko hodin, nejde to tak rychlo.

zalezi od toho,c o je v infuzii, ale pri nedostatocnom prijme tekutin u ludi je moznost podavat infuziu pod kozu, cize mimo zilu a tiez sa to vstrebe.

guudy
22. sep 2023

Chudak maly….neboj sa, v infuzii mal fyziologicky roztok, nic sa mu nestane. Vstrebavat sa to este chvilu bude…

ivaa_
22. sep 2023

To ho muselo štípať :/ nevšimli ste si počas infuzie ze puchne ?

msnesquik
23. sep 2023

@ivaa_ no to teda ano...fuha, mne sa to urobilo raz, ked sa ta ihla posunula mimo zilu a bolelo to dost, spravila sa tak riadna guca...takymto malym detom je lepsie to dat na chrbat dlane